V jednej z predchadzajúcich tém ma taak napadlo. Aký je vlastne vhodný vek pre nástup do školy? Ja mám 16 a som v druhom ročníku sš. Narodeniny mám cez letné prazdniny čiže celý tretí 17, štvrtý 18... No mám spoluziakov ktorý budú mať tento rok už 17. Ako
to máš veľmi fajn. aspoň skončíš vš (za predpokladu že pôjdeš) v 23...mladá krásna hor sa do života..aj keď na druhej strane, mladá krásna pôjdeš pekne makať a ostatní čo šli neskôr sa budú ešte ten rok dva zaje..ehm..ulievať
Ja sa budem ulievať do 24
ja som maturovala v 17. chodila som na osemročné gymnázium a narodená som v júni... nedá sa povedať, čo je správny vek, niektorí proste do prvého ročníka na ZŠ nastúpia skôr a niektorí neskôr. dôležité je poslať do školy dieťa vtedy, keď je na to pripravené. napríklad, moja mama je narodená v decembri, ale bola šikovná, tak ju psychologička poslala do školy v 5 rokoch. potom bola šikovná na celej ZŠ, takže sa na strednú dostala už z osmičky. stužkovú stihla ešte pred 17 narodeninami sú však samozrejme deti, ktoré tak šikovné nie sú a v tom prípade je lepšie počkať...
Mam cerstvych 16, som tretiacka, takze v maturitnom rocniku budem mat do 10.11. 16, maturujem v 17.
Doteraz to bolo v pohode, teraz som si tak nejako uvedomila, ze rozhodovat v 15 o tom, co teoreticky chcem cely zivot robit je strasna blbost, ale to aj v 17, 18 a u vacsiny ludi asi aj neskor
tak v mojom ročníku na VŠ sú ludia aj o tri roky starší ako ja a z hladiska vedomostí toho, čo študujeme som na tom lepšie ja, lebo som išla z gymnázia. čiže v tomto veku je to už úplne jedno. skôr by som povedala, že je dôležitý ten vek, keď ide dieťa zo škôlky do školy ale to nie je to, na čo sa pýtaš
Ja som novembrova, vychodila som si pekne 9 rocnu zakladnu a tak to vyslo, ze som prisla na vysoku v skoro 20-tich. A moji spoluziaci, co budto chodili na kadejake osemrocka, alebo vychodili tuna ten britsky system skolsky, mali cerstvych 18. Ale nemyslim, ze by este bolo vidiet nejaky vekovy rozdiel (hlavne zijeme v rovnakom prostredi, takze skor to nas ovplyvnuje, ako tie 2 roky..)
Moji spolužiaci niektorí budú mať na maturách spokojne 20, niektorí možno aj 21 (sme druháci na päťročnom a mám kopu sedemnásťročných spolužiakov), ja budem mať 19 v apríli čiže ku koncu strednej a je to normálka si myslím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ja sa budem ulievať do 24
k teme: ja tiež už v 9. na začiatku budem mať 15 , vhodný čas a nástup do koly neexistuje.
aha, to mi nejak ušlo
Doteraz to bolo v pohode, teraz som si tak nejako uvedomila, ze rozhodovat v 15 o tom, co teoreticky chcem cely zivot robit je strasna blbost, ale to aj v 17, 18 a u vacsiny ludi asi aj neskor