Vie niekto o nejakej výške, kde berú relatívne ,,naisto,,..??
...okrem teologických vecí samozrejme.. ...ako potrebujem si nájsť nejakú istotnú vec, voláku záchranu, keby mi nevyšlo to, čo chcem, takže preto sa tak pýtam..
slovenská technická univerzita v BA... alebo v podstate hocijaká technická univerzita lenže tam by si asi nevydržala ani týždeň... pretože ak máš obavy, že ťa nikam nevezmú, tak asi nie si moc dobrá študentka... a na tie školy chodia makači, bifľoši, ľudia, ktorí majú na to, čo sa ta, študuje bunky... baví ich matika, fyzika, chémia... na tú školu máš 95%istotu že ťa vezmú...ale nie je tam nič výnimočné, ak niekto opakuje 1.ročník aj dva krát... nad tým sa tam nikto nepozastaví... tam študujú ľudia, čo vedia, že ich to baví... ja som si tam dala tiež prihlášku...vzali ma bez prijímačiek... ale hneď s oznámením o prijatí mi prišla ponuka kurzov pred prvým ročníkom... aby som aspoň akého takého tušáka mala o čom profáci potia na hodinách... ale keby vychodíš takú školu, tak nejakým hľadaním zamestnania si nemusíš robiť absolútne žiadne starosti... a plat tiež nebude najhorší
Toto nepochopím...Ako si niekto dáva nejakú poistku,len preto,aby na nejakej výške bol...Nebude ti vadiť míňať peniaze, čas a nervy na školu, ktorá ťa v podstate ani nebude baviť?
Navyše ľudia,čo nejdú študovať to čo chcú, sa potom štúdiu nevenujú tak,ako by sa mali a buď školu nedokončia alebo aj keď áno,tak sa podľa mňa neuplatnia v tom,čo vyštudovali...Ak sa aj uplatníš,budeš zrejme robiť to,čo ťa vôbec nebude napĺňať...Byť tebou,tak sa sústredím,na to čo chceš...Ak ťa nevezmú,radšej si daj odklad a skús to o rok.. Podľa mňa tak spáchaš menšie "zlo" ....
@anddrrea Prípravné kurzy pekná sranda, ak sa nebudeš učiť ani prípravné ti nepomôžu po prvom semestri nás je na fakulte o 400 menej a to ešte prebieha skúškové ..... a to bude fyzikááá čo poletí zvyšná časť stoky, ktorá nastúpila len preto, že ju nikam inam nezobrali alebo po rúčkach sa tam dostali .... a na celej STU nie je nič nezvyčajné uviaznuť v medziročníkoch Tak veľa šťastia .....
@aduliik8 pozri, na prácu sa necítim, absolvovala som už talentovky na architektúru, ale tam som pohorela, takže na rok si nedám znova prihlášku + nemôžem vedieť, že ma niečo nebude baviť, pokým to nevyskúšam.. ďakujem za rady @anddrrea rozmýšľala som o stavebnej tam, no ktovie...
čo ja viem, ja som si poslal len jednu jedinu prihlasku lebo som si povedal, ze ak by ma nezobrali tam, tak radsej pockam rok akoby som studoval nejaku somarinu
Načo zbytočne niekomu inému zaberať miesto v odbore, ktorý ťa nakoniec nebude baviť. Ak by si si to v dannej škole chcela len vyskúšať a po nejakom roku by si chcela prestúpiť, tak si budeš platiť posledný rok, pretože by to bolo klasifikované ako nadštandartná dĺžka štúdia.
Nie je lepšie to skúsiť radšej o rok a mať celých 5 rokov dotovaných štátom? K tomu sa kladie otázka.... musíš mať predsa predstavu, akým smerom by si sa chcela uberať.
@anddrrea tie kurzy bežný človek z gympla vôbec nepotrebuje, škola na nich akurát tak zarába
"a na tie školy chodia makači, bifľoši, ľudia, ktorí majú na to, čo sa ta, študuje bunky"
na jednej fakulte STU študujem a úprimne, asi 90 % ľudí, ak nie viac, je tam preto, že ich nevzali na medicínu/farmáciu/veterinu. to prechádzanie ročníkmi je o tom, že stačí štipka logického myslenia a sebazaprenia, ktoré zahŕňa netráviť na fb a chlastaním až tak strašne veľa času, robiť si úlohy, naučiť sa na skúšky a kľudne prejdeš so solídnymi známkami. akurát, že vždy, keď niekto vyletí s FXkom zo skúšky, tak je zlá škola, zlý profesor a pomaly aj tety v bufete, len ON je ten najlepší (študujem druhý rok a ešte som sa nestretla s tým, že by niekoho vyhodili zo skúšky len preto, že učiteľ sa zle vyspal a podobne, práve naopak, keď vidia, že si sa ozaj učila, tak doskúšajú)
@aduliik8 úplne s tebou súhlasím...nevidím zmysel v tom, že niekto si dáva prihlášku na vysokú, keď nemá vôbec záujem ten odbor študovať...najskôr zbytočne vyhodené peniaze na prihlášku, a ak to študuje niekto v inom meste ako býva, tak aj zbytočné poplatky na cestu, intrák, stravu, učebnice, atď...potom keď aj ten rok vydrží a podá si prihlášku na inú školu, kam skutočne chce ísť, a dostane sa tam, tak piaty ročník bude musieť už platiť zo svojho - kvôli prekročenej dĺžke štúdia...takže dobre ti radím @nezjedzma radšej si daj prihlášku tam, kam skutočne chceš,kde ťa to bude baviť a budeš ten odbor skutočne chcieť študovať a ak ťa tam nezoberú, tak si radšej nájdi nejakú tu prácu, zarob si peniaze a máš to omnoho lepšie...teda aspoň podľa mňa...
@dominika0909 - tie prijimacky su podla mna vysmechom slova prijimacky otazky vsetky co tam bude aj matika aj prehlad mas na nete je ich dokopy asi 120 a su tam presne tie iste... ja som si to raz precitala (ten prehlad) a matiku som ani nevidela celu som ju natipovala na tom teste, pretoze mi bolo jedno ci ma beru ci nie... a zobrali ma ... btw. nepoznam cloveka ktoreho tam nezobrali a to ze tam chodi mrte ludi od nas pretoze ta skola je celkom blizko..... a to ani nehovorim o tom ze prve kolo bolo normal v juni, druhe v septembri a tretie v oktobri aby sa pozapisovali aj ludia ktory nezmaturovali... takze tak...
tak fajn to by som si mohla dať tú školu, kedže kukám že majú CR a nieako ma tam hádam zoberú...no len keď naberú robia asi sito, ako si tu spomínala....tažké to tam je ?
@dominika0909 ak myslis ekonomiku cestovneho ruchu tak tu som studovala aj ja ale iba prvy semester . Veci ako mikro , pravo informatika tazke neboli .Na matiku je tam super prednasajuca ktora nauci fakt aj blbca-overene ale je tam predmet nauka o podniku ktory je asi najvacsi zabijak neprejde nim vacsina ludi.... ale ak ti idu veci ako myslim (ak si na obchodke) hospodarske vypocty tak nebudes mat problem....
ak vieš jazyk, tak si daj nejakú od veci kombináciu napr na UMB alebo do Prešova, kde sa hlási menej ako berú - napr. angličtina - poľština, angličtina - ukrajinština, prípadne nemčinu, alebo skús americké britské v KE - a napr. slovenský jazyk, alebo iné kombinácie... A tu si porzi, kde sa koľko ľudí hlásilo min. rok » www.uips.sk/sub/uips.sk/ima...
Odporucam Fakultu prava Janka Jesenskeho na Vysokej skole v Sladkovicove. Je to super skola, uz podla nazvu to nemoze byt zle. Studuje tam dokonca aj Pito. A maju super hymnu. Idealna volba pre ludi, co nemaju sajnu, kam si poslat prihlasku...
@hnisavica ozaj berú na karlovku bez prijímačiek? Lebo ja som si pozerala podmienky a bolo to tam, ale podmienka bola maturita z češtiny, máš o tom viac info?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Navyše ľudia,čo nejdú študovať to čo chcú, sa potom štúdiu nevenujú tak,ako by sa mali a buď školu nedokončia alebo aj keď áno,tak sa podľa mňa neuplatnia v tom,čo vyštudovali...Ak sa aj uplatníš,budeš zrejme robiť to,čo ťa vôbec nebude napĺňať...Byť tebou,tak sa sústredím,na to čo chceš...Ak ťa nevezmú,radšej si daj odklad a skús to o rok.. Podľa mňa tak spáchaš menšie "zlo" ....
Načo zbytočne niekomu inému zaberať miesto v odbore, ktorý ťa nakoniec nebude baviť. Ak by si si to v dannej škole chcela len vyskúšať a po nejakom roku by si chcela prestúpiť, tak si budeš platiť posledný rok, pretože by to bolo klasifikované ako nadštandartná dĺžka štúdia.
Nie je lepšie to skúsiť radšej o rok a mať celých 5 rokov dotovaných štátom? K tomu sa kladie otázka.... musíš mať predsa predstavu, akým smerom by si sa chcela uberať.
"a na tie školy chodia makači, bifľoši, ľudia, ktorí majú na to, čo sa ta, študuje bunky"
na jednej fakulte STU študujem a úprimne, asi 90 % ľudí, ak nie viac, je tam preto, že ich nevzali na medicínu/farmáciu/veterinu. to prechádzanie ročníkmi je o tom, že stačí štipka logického myslenia a sebazaprenia, ktoré zahŕňa netráviť na fb a chlastaním až tak strašne veľa času, robiť si úlohy, naučiť sa na skúšky a kľudne prejdeš so solídnymi známkami. akurát, že vždy, keď niekto vyletí s FXkom zo skúšky, tak je zlá škola, zlý profesor a pomaly aj tety v bufete, len ON je ten najlepší (študujem druhý rok a ešte som sa nestretla s tým, že by niekoho vyhodili zo skúšky len preto, že učiteľ sa zle vyspal a podobne, práve naopak, keď vidia, že si sa ozaj učila, tak doskúšajú)
pokial dobre vidím tam sa robia príjmačky, tak myslím že pokial ich niekto nespraví tak asi ho ťažko zoberú nie ?
tak fajn to by som si mohla dať tú školu, kedže kukám že majú CR a nieako ma tam hádam zoberú...no len keď naberú robia asi sito, ako si tu spomínala....tažké to tam je ?
Ale tiež ti radím srať na poistky, skús to keď tak o rok, a choď niekam, kde ťa to bude baviť a nie niekam, kde si iba kvôli tomu, aby si niekde bol.