vybavuju sa mi traumaticke spomienky z 3.triedy zs kde som chodila na kruzok mlady zdravotnik a ucitelka (bola triedna 3B a nam z 3A vobec nepomahala len Bcke vsetko vysvetlovala ukazovala mi povedala nech na to radsej kaslem ze so mnou to nema zmysel ze ja tomu cloveku este viac ublizim (to mi povedala ked som zaboha nevedela uviazat dlahu do satky ci daco take
cez letné prázdniny som podal prvú pomoc pri autonehode ktorá bola pri Nitre Ale nič vážne. šofer auta prednami asi chytil defekt a vykotilo ho do jarku a spravil 2 "kotrmelce" kamarát zavolal 112 a ja a ešte jeden z nášho auta sme išli šoféra vytiahnúť. Bol pomerne v pohode aš na trošku krvi okolo. aj keď pokial prišla sanitka 2x odpadol ale po "prefackaní" sa prebral. Ten čo volal 112 2x grcal (nemože krv) ale inak to bolo v celku v pohode samozrejme šofér havarovaného auta prežil.
neviem že či viem ale viem položiť človeka do stabilizovanej polohy to si ešte pamätám keď som chodila na základku bola som na červenom kríži na nejakej súťaži
Robila som si kurz prvej pomoci pred pár mesiacmi + plus na KOČAPe sme si to všetko povinne zopakovali. Teoreticky áno. Ale dúfam, že to nikdy nebudem potrebovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ale akoze keby fakt bolo treba tak nejako zaimprovizujem a pozbieram vsetok skill z bozp o prvej pomoci a nieco vymyslim