Ale nie, ja neviem. Aj minule som sa nad tým zamýšľala... možno preto, že internet má intímnejšiu atmosféru, môžeš si vytvoriť charakter, profil, ktorý nie vždy korešponduje s realitou.
To podľa mňa vôbec nemusí byť pravda.. Skôr by som povedala, že keď niekto žije prevažne vo virtuálnom svete, pomaličky môže začať strácať schopnosť komunikovať v reálnom svete - keďže to "netrénuje"; to ale nemusí hneď znamenať, že ten človek je na internete hviezda. nie?
ale také prípady existujú netvrdím, že som obľúbená, či už tu, alebo v reále.. ale pamätám si, ako som si pred pár rokmi začala na ICQ písať s kamarátkou z tanečnej a ona na ďalšom tréningu prišla za mnou úplne šokovaná, že na nete som úplne iná ja som si to neuvedomovala, ale ževraj som bola komunikatívnejšia, zábavnejšia.. je pravda, že som bola vtedy dosť tiché dieťa v spoločnosti a proste že prečo taká nie som aj normálne tak som ju poslúchla, snažila som sa viac sa zapájať do debát.. a odvtedy som podľa mňa stále viac a viac ukecaná, čo začína byť na škodu
Ja myslí, že sa ľudia hanbia komunikovať v reále, cez internet je to iné, také voľnejšie. A jednoznačne teda veď zas ja sa porozprávam s kadekým ale nikomu sa nesnažím vnútiť. Takže tak jednoducho na nete je to fakt také, že sa ľudia bavia a sú smelší.
ja chodim na net pisat blogy a povedat svoj nazor..a to robim aj v reale...a nemaju ma radi aj tu a aj v reale..ja si myslim ze som na tom rovnako..
a viesako..kazdy ma moznost stat sa tu hviezdou...len musi zaujat...zalezi na tom ako- ci ako @terryx alebo ako nejaky zaujimavy bloger alebo fotograf alebo nieco ine...
@boxer len sa zamyslam,preco je to tak...lebo casto to tak je...ze clovek,ktory sa v reale boji povedat svoje meno, je na nete komunikativny, vtipny atd...a nechcem to tu vztahovat na nikoho konkretneho...ani na teba a ani na @maya , lebo vas nepoznam...asi tak
@danyella21 u mňa je pravidlom, že ak si s niekym rozumiem po nete, tak ho chcem spoznať aj osobne. Kľudne nech je aj z opačnej strany republiky, ja sa ocestujem dosť
Stretávam takto desiatky, desiatky Birdzákov a ešte ich chcem pár spoznať
@mayo to vazne? no tak to si teda dost snazivy ja skor preferujem spoznavanie ludi osobne, zalezi mi na prvom dojme a podobne...a zasadne sa nestretavam s ludmi z netu...to uz je taky skresleny pohlad na cloveka...neviem,ale ved ked si spokojny
najlepší sú tý čapičkári, ktorý su na nete velký gangstas a stretnem ho vonku a pozerá do zeme..........ale ked nad tým rozmýšlam tak v reále som trošku iný ako na nete, predcalen je to rozdiel
@gothicpoethic teta Zuzka ale človek je hladný a ty si z neho srandu robíš že mu donesieš prezle, mna ako gurmána to urazilo a adekvátne som zareagoval
@danyella21 : no ináč ja takisto,nemám chuť sa stretávať s ľuďmi z netu akoneviem prečo,ale mám pocit,že by to bolo..čo ja viem,čudné..i Keď to tak nemusí byť...
A ohľadom ankety:no áno,častokrát to tak je. Že takí nenápadní ľudia sú na nete za hviezdy. Ale to ako nemyslím v zlom. Ja napr.na nete nie som veľmi obľúbená (môj názor) a naživo...síce nie som veľmi nenápadná a tichá tieš veľmi nie som..ale zas ani by som nepovedala,že obľúbená tak neviem. Ale sú prosto i takí,ktoých síce ako-tak poznám osobne a dokážem(dokázala som) s nimi na nete písať hodiny.naživo si s nimi nemám čo povedať.
ja neviem, ja si myslím, že je to možno skôr naopak alebo ja neviem... podľa mňa človek obľúbený vo virtuálnom svete je obľúbený aj v reále... a naopak šedá myška v reále je šedá myška na nete...
U mňa je virtuálny a reálny život spätý. Keď niekoho spoznám na nete a mám s ním spoločnú reč, zaujme ma tak sa z ním rád stretnem naživo a spoznám ho bližšie. Preferujem osobný kontakt pretože vtedy sa cítim lepšie.
A zasa keď niekoho zaujímavého spoznám v reálnom živote tak samozrejme udržujeme kontakty aj cez net pretože nie vždy môžme byť spolu.
Je to všetko späté. No i tak radšej preferujem očný kontakt. Rád sa ľuďom pozerám do očí a do mi internet neponúkne...
... a čo ja viem - ja nemám problém sa z nikým stretnúť naživo (neviem prečo sa toho niektorí boja) - keby mi niekto povedal že sa zo mnou chce čo ja viem zajtra porozprávať - tak prídem a porozprávam sa z ním, spoznám ho aj keď som ho doteraz nepoznal...
na nete môžem byť v podstate kým chcem...v reály som dosť nespoločenský človek, nie som obľúbený na nete ani v reály mňa to netrápi nikto mi nešlo o popularitu a mať veľa kamošov...ale na nete aspoň pár ľudí vie že vôbec existujem...ale to je tak s veľa ľuďmi čo poznám, ale ja sa napríklad nemám s niekym problém baviť aj naživo keď si už dlhšie píšeme len tí ľudia sa mi väčšinou iba pozdravia...
tie "sede mysi" podla mna nemaju vela kamosov v reale tak sa snazia mat co najviac kamosov aspon tu, tak su ku kazdemu mili a co ja viem co take..... lebo takym namyslenym pic*am co im za den pride 60 sprav je jedno ci sa s tymi ludmi bude kamaratit, len zabija svoj cas odpisovat tych prijebov, aha, ok hmmm, jajj
@maxton - no neviem, ja preferujem kvalitu nad kvantitou - je mať lepšie radšej zopár naozajstných kamarátov ktorí ťa podržia, vypočujú ako mať stovky akože kamarátov ktorí ti podrazia kolená pri možnej prvej situácii...
Preto si aj myslím že pojem sivá myš je trocha neobjektívna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
Ale nie, ja neviem. Aj minule som sa nad tým zamýšľala... možno preto, že internet má intímnejšiu atmosféru, môžeš si vytvoriť charakter, profil, ktorý nie vždy korešponduje s realitou.
ale neviem čím to je
Ja som sivá myš aj tu,aj doma,takže asi tak
Človek na druhom konci drôtu má o tebe skreslenú predstavu, málo o tebe vie, možno verí informáciám z tvojo profilu.
Navyše môžeš kedykoľvek odísť offline, doryčného odignorovať, urážať bez toho, aby si dostal na papuľu.
Plus odpadá stres z osobného kontaktu a komunikácie.
Niežeby som to vedela posúdiť, nie som obľúbená na nete ani tichá voda v reále.
a viesako..kazdy ma moznost stat sa tu hviezdou...len musi zaujat...zalezi na tom ako- ci ako @terryx alebo ako nejaky zaujimavy bloger alebo fotograf alebo nieco ine...
Stretávam takto desiatky, desiatky Birdzákov a ešte ich chcem pár spoznať
Dokonca spriaznenu dušu som si našiel tuto
na nete si nájdeš ľudí na mieru, čo sa v reále často nestáva
ja mám radšej istotu
A ohľadom ankety:no áno,častokrát to tak je. Že takí nenápadní ľudia sú na nete za hviezdy. Ale to ako nemyslím v zlom. Ja napr.na nete nie som veľmi obľúbená (môj názor) a naživo...síce nie som veľmi nenápadná a tichá tieš veľmi nie som..ale zas ani by som nepovedala,že obľúbená tak neviem. Ale sú prosto i takí,ktoých síce ako-tak poznám osobne a dokážem(dokázala som) s nimi na nete písať hodiny.naživo si s nimi nemám čo povedať.
Čo sa týka mňa, tak si myslím, že aká som tu, taká som v reále...
Spoznala som na nete mnoho ľudí, nemám problém sa stretnúť s niekým, s kým si dosť dobre rozumiem a sme v kontakte cez net už dlhšiu dobu.
Pravda, tu nájdem ľudí "ušitých mne na mieru"
Na nete som našla aj ex, aj súčasného, tak v čom je problém A oba vzťahy považujem za úspešné, hoc tento súčasný za ešte úspešnejší ..bla bla bla...
A nemám o tých dotyčných pri stretnutí skreslený pohľad. Ak som spoznala niekoho osobne, nie najprv cez net, bola to veľká náhoda, ale stalo sa aj tak
A zasa keď niekoho zaujímavého spoznám v reálnom živote tak samozrejme udržujeme kontakty aj cez net pretože nie vždy môžme byť spolu.
Je to všetko späté. No i tak radšej preferujem očný kontakt. Rád sa ľuďom pozerám do očí a do mi internet neponúkne...
Preto si aj myslím že pojem sivá myš je trocha neobjektívna
no trosku inak by sa to dalo nazvat..... a cim viac ludi tym vacsi zmatok ..... ja niekedy ani neviem co komu som uz napisal