Mám problém s vlasmi. Posledné tri mesiace mi strašne padajú, až mi to naháňa hrôzu. Niekedy, keď si prejdem prstami po vlasoch, zostane mi v ruke prameň vlasov. A to ani nehovorím, keď si ich umývam. Po umytí vytiahnem z kanála za hrsť vlasov. Všade doma
aj mne teraz padajú, minulý rok som s tým bola aj u doktorky ale po 4 vyšetreniach čo som tam musela absolvovať mi povedala že to nič vážne nie je a netreba s tým nič robiť
mne takto padali,keď som mala pred krámami :/ .. skús nejaké vodičky z lekárne napr. Biohaar.. Určite ti nevypadnú ja viem,že je to strašne hnusný pocit mať všade po byte vlasy..poznám to,ale to prejde
Viem o čom hovoríš... Mne takto padaju uz par mesiacov na co mi kozna povedala len ze nech sa nebojim ,ze ot je na jar normalne. poprve, uz z nie je jar, podruhe, nikdy mi nepadal ivlasy a terza je ot presne take ako opisujes. Ja mam na ot nejaku vodicku z lekarne aj ked ti neviem povedat ci nejak pomaha extra... ale rozohdne si nejaku vodicku obstaraj
Vitamíny zaberú až po chvíli, ak fénuješ obmedz aj to a masíruj si pokožku hlavy aby sa ti prekrvila, potom na vypadávanie budú aj nejaké šampóny ale to už neviem.
@luc.ka nie, neschudla a ani nemám stres. Zo začiatku som si myslela, že je to stresom, keď bol kniec šk. roka, že písomky, skúšanie a jedno s druhým ale tak potom došli prázdniny, oddych a stále to neprestáva.
mne sa to spravilo z nadmerneho stresu to mi povedala doktorka...brala som aj lieky ale dako moc nie skor to bolo o psychike a zacala som pouzivat cisto prirodne sampony aj kondicioner
Padanie vlasov sa môže prejaviť až 3 mesiace po strese, ak si bola cez šk. rok vo veľkom strese mohlo by to byť tým, každopádne by som na tvojom mieste skočila k lekárke, môže ti v tele niečo chýbať, môže to byť hormonálna porucha, čokoľvek..
Fakt, že stres. To ani nemusíš vedieť aký, telo isté veci vníma bez tvojho vedomia. Skús nájsť nejakú príčinu. Keby sa to ukľudnilo, daj si ich aj trochu skrátiť, nebudú také oslabené.
Môže to byť kadečo. Jedna slečna od nás z mesta je úplne holohlavá (a vlasy jej už niekoľko rokov nerastú), pretože jej vlasy vypadli po rozvode rodičov. Brala to veľmi ťažko a takto sa to odrazilo.
Čiže za to môže stres, životospráva, možno dokonca šampón...veľa vecí, najviac Ti poradí doktor.
Mne tiež dosť padali (farbenie, takmer žiadna starostlivosť), ale stačilo zmeniť len pár vecí a výsledok je super. Farbiť si ich farbím stále, ale dala som si podstrihnúť končeky (koncom mesiaca idem na trochu väčšiu zmenu strihu), prestala som si ich česať, keď som ich mala mokré, občas si tam dám nejakú vodičku alebo zábal, alebo niečo, čo mi odporučí mamina a teraz mi po prehrabnutí vlasov vypadne 1-2 vlasy.
Vypadavanie vlasov je do istej miery normalne. Pri umyvani, ti moze vypadnut az do 300 vlasov a je to v norme, ale suhlasim s ostatnymi, radsej by si mala zajst k lekarke aby sa vylucili zavazne ochorenia. Viac o pricinach vypadavania vlasov sa dozvies tu:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@hopelight lenže trvá to už dosť dlho...
alebo nezmenilo sa v tvojom živote niečo, tak výrazne?
Čiže za to môže stres, životospráva, možno dokonca šampón...veľa vecí, najviac Ti poradí doktor.
Mne tiež dosť padali (farbenie, takmer žiadna starostlivosť), ale stačilo zmeniť len pár vecí a výsledok je super. Farbiť si ich farbím stále, ale dala som si podstrihnúť končeky (koncom mesiaca idem na trochu väčšiu zmenu strihu), prestala som si ich česať, keď som ich mala mokré, občas si tam dám nejakú vodičku alebo zábal, alebo niečo, čo mi odporučí mamina a teraz mi po prehrabnutí vlasov vypadne 1-2 vlasy.
» www.vlasy-ucesy.net/vypadavanie-vla...