citala. ale nedocitala. sorry ale podla mna je to odpad. to uz moze napisat knihu kazda zenska, co sa doma nudi. strasne melodramaticke vsetko, bez hlbsej pointy a plus milujem ked zeny v strednom veku pisu takym tym "mladistvym" vulgarnym stylom.
čítala, ale viac sa mi páčilo Stalo sa mi všetko, pri tom som sa aj rozrevala...nie je to plnohodnotná literatúra, ale niekedy sa pri tom dá super odreagovať
ja som od nej čítala len jeden článok v neviem akom časopise a ...neviem. zároveň sa to dalo čítať, zároveň mi odvtedy príde strašne, ale strašne nesympatická, neviem presne, prečo. ešte aj podľa fotky.
Je to ten prvý diel? Ak áno, ten som nečítala, druhý som čítala... A čo ja viem... ak nie si nejaká náročná, je to dobré ako oddychovka keď nemáš nič lepšie na prečítanie... Dobre mi zahnala nudu
Ani ja velmi neoblubujem slovenskych autorov, ale nie preto, ze by ti autori boli zli... ale cesky jazyk je na citanie podstatne zaujimavejsi a neviem aj tie preklady zahranicnych knih su podstatne lepsie.
Zlatou vynimkou bol Pohrobok (prva fantasy kniha od slovenskeho autora) aj ked vzdy by som to viac uprednostnil v cestine tam som vnimal velky rozdiel v pristupe k pisaniu.
Nepotrebujeme citat, ze listy na strome su zelene, alebo ze slniecko svieti zltou farbou a toto je hlavny problem slovenskych knih, ze tam cvalaju uplne zbytocne slova len aby mala kniha 200 stran a pritom neopisuju veci, ktore by viac kladli doraz na atmosferu ovzdusia prostredia.
""Jej ladne pohyby, nepochybne specialne sluziace k tomu, aby uputali kazdeho pozorovatela, kazdy krok dokonale splnajuci svoj hypnoticky ucel""
Keby som bol peha, chcel by som byt tou jedinou, nenapadnou na jej tvari.""
(z jednej mojej poviedky)
A nie "" Na stole bol polozeny dzban s vodou"" (dokonaly opis dzbanu)
čítala, je to brak, ale aj tak mi je Urbaníková a jej štýl písania (aj keď okopčený nastotisíci krát) sympatický, pretože sa to zmestí do kabelky a zabiješ s tým nanajvýš dva letné horúce večery
To som citala, ked som mala patnast tusim, vtedy ma to bavilo, ale teraz si o tej knihe myslim, ze nikdy nedosiahne uroven inych literarnych diel, nikdy sa o nej nebudeme ucit ako o kultovom diele, na to jednoducho nema, cista komercia a la Matkin a podobni, ale moju mamu prekvapivo nebavila a to cita aj Emmu Tekelyovu.
Odmietam čítať niečo, čo napísala nejaká feministka či čo to vlastne je, "mladá, krásna, úspešná žena", ktorá bude dávať rady v rôznych jednoduchých reláciách
@hluzar No, tak to ako znamena, ze taketo opisy su len v slovenskej lietarture???To vobec nie je pravda! Tomu sa hovori realizmus, doraz na detail, k tomu patri aj detailny opis prostredia a tento smer bol rozsireny po celom svete...najdi si realistickych spisovatelov, precitaj si od nich daco a zistis, ze takto pisali vsetci..Cechov, Flaubert napr.
To, co teba bavi, sa asi nazyva popularna literatura, s dorazom na dej. To zvycajne hned vhupne do deja a nezaobera sa opismi. Len to som chcela.
@ceresienka a ked ti ich vymenujem 20 budes tvrdit ze som ich vygooglil ?
Myslim ze dalsia konverzacia je nezmyselna evidentne si sa chcela pochvalit ze ovladas dejiny literatury . k comu ti srdecne blahozelam stredoskolske ucivo mas v malicku.
kvalitka.. táto kniha ma nútila čítať ju ďalej a ďalej, aj keď som prevým 50tim stranám nechápala . Chcem byť ako LInda.. aj keď na mňa pôsobila trochu ako kurva..ale mala v sebe charizmu.. fakt dobrá kniha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
ale ja nemusím knihy takéhoto typu a hlavne nie od slovenských autorov
. . . kniha pre mna nepatri medzi obsahovo zaujimave. Kazdy hlada v knihe, resp. ocakava od knihy nieco ine.
napísané síce možno pútavým štýlom, ale preboha!!!!
absolútne zlé postavy, ešte horšie dialógy a celé je to nechutne bez myšlienky.
fuj, odpľúvam si znechutene doľava.
Zlatou vynimkou bol Pohrobok (prva fantasy kniha od slovenskeho autora) aj ked vzdy by som to viac uprednostnil v cestine tam som vnimal velky rozdiel v pristupe k pisaniu.
Nepotrebujeme citat, ze listy na strome su zelene, alebo ze slniecko svieti zltou farbou a toto je hlavny problem slovenskych knih, ze tam cvalaju uplne zbytocne slova len aby mala kniha 200 stran a pritom neopisuju veci, ktore by viac kladli doraz na atmosferu ovzdusia prostredia.
""Jej ladne pohyby, nepochybne specialne sluziace k tomu, aby uputali kazdeho pozorovatela, kazdy krok dokonale splnajuci svoj hypnoticky ucel""
Keby som bol peha, chcel by som byt tou jedinou, nenapadnou na jej tvari.""
(z jednej mojej poviedky)
A nie "" Na stole bol polozeny dzban s vodou"" (dokonaly opis dzbanu)
a tiez mam taky nejaky pocit nesympatickosti z nej, neviem preco...
v niektorych situaciach som sa aj nasla..a neviem preco by mala byt kniha ktora je napisana nie uplne umeleckym stylom hned brak...
Odmietam čítať niečo, čo napísala nejaká feministka či čo to vlastne je, "mladá, krásna, úspešná žena", ktorá bude dávať rady v rôznych jednoduchých reláciách
To, co teba bavi, sa asi nazyva popularna literatura, s dorazom na dej. To zvycajne hned vhupne do deja a nezaobera sa opismi. Len to som chcela.
... No a ?
Myslim ze dalsia konverzacia je nezmyselna evidentne si sa chcela pochvalit ze ovladas dejiny literatury . k comu ti srdecne blahozelam stredoskolske ucivo mas v malicku.
Prosim ta nepotapaj ju.....