- ak niečo presne nevieš definovať napopieraj danú existenciu, zbytočne upozorníš na svoju nevedomosť
- ak o niečom pochybuješ v podstate uskutočňuješ danú vec skutočnou (i keď na báze idei)
- základ je vždy otázka správne položená
- odpoveď ťa nájde v priestore a čase presne neohraničenom
- odpoveď ťa nenájde ak otázka presahuje hranice ostatných myšlienok
- odpoveď ťa nenájde ak na otázku nevie nik odpovedať a otázka nie je schopná prežiť dostatočne dlhý čas
- definícia stredu nebude nikdy presná neexistuje stred všetkých stredov vyhovujúci všetkým závislostiam
- stred v neohraničenom preiestore je pohyblivý a tým pádom môže byť stred stredov ale len v presne ohraničenom čase čím vlastne poprie svoju existenciu
- Náhoda existuje bez príčiny
- Príčina existuje bez náhody
- Obe veličiny sa môžu navzájom podmieňovať a popierať
- Schopnosť vidieť ďalej ako po hračku
- Schopnosť rozpoznať informáciu a preniesť ju ďalej
- Závislosť od ostatných v procese socializácie
- Väzba = puto = socializácia = hierarchia = potreba =závislosť = miera nezávislosti = vnútorná sloboda = chcená sloboda = menšia závisoosť= nechcená sloboda = väčšia závislosť = pre obe nutná podpora spoločenstva = rozhodujúci faktor
- Schopnosť zachovania svojej existencie (jej miera silne individuálna) na množstve hmoty zachovávajúcej existenciu
- Mať viac ako je treba a nedeliť sa - podvedomý strach byť na opačnom konci podvedomý strach z nedostatku a straty, zaslúžená úcta k práci vedúca k pýche a povýšenosti
- Závisť - ilúzia o lepšom spoločensko-hierarchickom postavení, mamonárstvo, strach padnúť nižšie, chtivosť - pocit nedostatku prameniaci z pocitu chcieť viac ako iný
- Chuť moci - schopnosť viesť ovládať radosť z nadradenosti a moci vplyvu autoritatívnosť
- oslobodenie sa od zaväzujúcich hmotných statkov
- spoznanie viery, fylozofie , logiky , funkčnosti , cesta vedúca iným nie hmataľným chodníkom - cesta vo vnútri samého seba = poznanie
To Sephirot Neprisiel som se diskutovat na temy prs pamely andreson, ale to neznamena ze som sem prisiel diskutovat na taketo dristy, a ako niekto spomenul, napis si to radsej do blogu
Všetko som to nečítal, no to, čo som čítal, je zaujímavé. Ak som to správne pochopil, je to hľadanie krehkej, anjelskej krásy, čo vidieť často na deťoch, ak sú neni poznačené zlom tohto sveta. Svet, ktorý je v každom z nás, svet nadprirodzený, jemný, krásny...niečo, čo sa zdá, ako náš pravý domov, naša pravá podstata. Ja to tak vnímam.
Myslis, ze existuje nieco, co mozno presne definovat? Ak dvaja hovoria o tom istom, myslia na to iste? Je ich predstava o tom objekte rovnaka? Rovna sa svet nasich pojmov svetu realnemu?
Kazdy vnima pravdu a kazdy ma na ociach par roznofarebnych okuliarov predstav, tuzob a obav, ktore tu pravdu prekrucaju a robia ju nepravdou - iluziou. Uz len take rozkuzkovanie sveta na objekty pozorovania a poznavania vytvara iluzornu predstavu o pravde-realite. Kde v spektre duhy sa zacina a konci cervena?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
1ka: Ani nie.
Typek: Moze byt. Mam mnoho mien.
Cts w: Nahodou... presne od teba som ocakaval, ze si to precitas
- ak niečo presne nevieš definovať napopieraj danú existenciu, zbytočne upozorníš na svoju nevedomosť
- ak o niečom pochybuješ v podstate uskutočňuješ danú vec skutočnou (i keď na báze idei)
- základ je vždy otázka správne položená
- odpoveď ťa nájde v priestore a čase presne neohraničenom
- odpoveď ťa nenájde ak otázka presahuje hranice ostatných myšlienok
- odpoveď ťa nenájde ak na otázku nevie nik odpovedať a otázka nie je schopná prežiť dostatočne dlhý čas
- definícia stredu nebude nikdy presná neexistuje stred všetkých stredov vyhovujúci všetkým závislostiam
- stred v neohraničenom preiestore je pohyblivý a tým pádom môže byť stred stredov ale len v presne ohraničenom čase čím vlastne poprie svoju existenciu
- Náhoda existuje bez príčiny
- Príčina existuje bez náhody
- Obe veličiny sa môžu navzájom podmieňovať a popierať
- Schopnosť vidieť ďalej ako po hračku
- Schopnosť rozpoznať informáciu a preniesť ju ďalej
- Závislosť od ostatných v procese socializácie
- Väzba = puto = socializácia = hierarchia = potreba =závislosť = miera nezávislosti = vnútorná sloboda = chcená sloboda = menšia závisoosť= nechcená sloboda = väčšia závislosť = pre obe nutná podpora spoločenstva = rozhodujúci faktor
- Schopnosť zachovania svojej existencie (jej miera silne individuálna) na množstve hmoty zachovávajúcej existenciu
- Mať viac ako je treba a nedeliť sa - podvedomý strach byť na opačnom konci podvedomý strach z nedostatku a straty, zaslúžená úcta k práci vedúca k pýche a povýšenosti
- Závisť - ilúzia o lepšom spoločensko-hierarchickom postavení, mamonárstvo, strach padnúť nižšie, chtivosť - pocit nedostatku prameniaci z pocitu chcieť viac ako iný
- Chuť moci - schopnosť viesť ovládať radosť z nadradenosti a moci vplyvu autoritatívnosť
- oslobodenie sa od zaväzujúcich hmotných statkov
- spoznanie viery, fylozofie , logiky , funkčnosti , cesta vedúca iným nie hmataľným chodníkom - cesta vo vnútri samého seba = poznanie
Dik za analyzu
Myslis, ze existuje nieco, co mozno presne definovat? Ak dvaja hovoria o tom istom, myslia na to iste? Je ich predstava o tom objekte rovnaka? Rovna sa svet nasich pojmov svetu realnemu?
myslim ze vo vseobecnosti sa da vsetko zadefinovat ale nie v tom istom case a priestore
ak dvaja hovoria o tom istom mozu mysliet na to iste ale ich predstavy sa zhodovat nemusia
svet nasich pojnmov formuje realny svet tak ako ho vnimame
v skutocnosti moze byt realny svet diametralne odlisny od nasich predstav a presne zadefinovanych pravidiel
to co si myslim vobec nemusi byt pravda, otazkou ostava kde je pravda a ktora pravda je ta spravna ????
Pravda je tu a teraz.
Popis pravdy je apriori nepravdivy.
...ale moze byt prospesny k prezitiu pravdy
Existuje pravda stojaca nad ostatnymi pravdami ?
Je pravda poznacena osobnym postojom natolko skreslena, ze sa stava nepravdou ?
da sa to ???