Aký je váš názor na formu odboja nazývanú imperialistickými štátmi za terorizmus? Ako by ste sa cítili keby do vašej krajiny vpadli cudzie vojská, vy by ste pozberali do rúk všetku svoju odvahu a išli bojovať za vlasť a po pár mesiacoch boja by ste našli
urcite je to veeeeeelmi zele a nespravodlive a aj hnusne k tomuto sa da velmi tazko vyjadrovat ale najväcsiu chybu robia masmedia ktore vsetko prekrutia koli vecsej trzbe!!!fuj!!!
co ja viem...odsudzujem akukolvek formu nasilia...nenazvala by som tych ludi mierumilovnymi rolnikmi, ked v sebe najdu silu zabit cloveka. aj ked vojaci su agresori. v pripade, ze ide o ich zivot a je to vrazda v sebaobrane je to nieco ine...ale pochybujem, ze nevinny rolnik ma bezne doma prichystaný samopal...timto samozrejme neobhajujem tych, co vojnu rozputali...ale bojovat sa da aj inymi prostriedkami. a k tomu co si napisal, podla mna vzdy mas na vyber...a riskovat svoj zivot za abstraktny pojem vlast sa mi zda hlupe. v skutocnosti hranice neexistuju.
@6 riskovat zivot za abstraktny pojem, hm, ked sa to tak zobere aj sloboda je abstraktny pojem rovnako ako láska a duša, myslím, že práve tieto "bezvýznamné" abstraktné pojmy nás odlišujú od zvierat. a tí rolnici nemali doma stale samopal, tu sa ziada povedat, ze to je prave amerika kde ma 8 z 10 ludi doma zbran (hovori sa o pomere zbrane / ludia - do statistiky sa ratali aj novorodenci), rolnik by urcite nevyhadzoval peniaze za samopal, takí bohati ludia tam neziju, on ho potrebuje na ochranu rodiny, zivota a toho mala co ma
to nie je len označovanie imperialistickými štátmi. odbojové bunky bojujúce proti danému režimu sú tým režimom automaticky označené za teroristické skupiny. Napríklad iracký rebeli sú všetci označovaný za teroristov, pričom v iraku okrem fundamentálnych skupín útočiacich spôsobom pri ktorom dochádza k velkým úmrtiam na civilnej strane (oprávnene označovaných za teroristov), sú aj skupiny ktorých primárnymi cielmi sú vojenské ciele, útočiac spôsobom minimalizácie civilných obetí. Rovnako aj v čečensku. Ale pojem terorista a povstalec v mnohom splýva. Pri boji proti okupačným armádam, či režimu ktorý stratil v očiach ludí legitimitu vládnuť, samotní povstalci počítajú s civilnými obeťami pri dosiahnutí svojich cielov. Rozdielom ale môže byť, či takéto obete využívajú pre šírenie atmosféry strachu nie len medzi sympatizantmi režimu ale aj nezainteresovanými, alebo ako nie cielený, no možný, následok ich akcií.
Lenže človek čo sa odpáli v autobuse plnom ľudí nie je bojovníkom za slobodu, je len teroristom. @6 pridať sa k odboju neznamená že musíš mať doma samopal aby sa to dalo kecy o boji za vlasť ani mňa nikdy nenadchýnali, lenže ked žiješ v režime ktorý udupáva tvoju slobodu, tvoje práva, ktorý zabil a pozatýkal tvoju rodinu, priateľov, tak... sa im mnohým nečudujem. Ozbrojený odboj je najkrajnešia možnosť, v mnohých prípadoch ale legitímna. Diktátori vždy neodstúpia ked na nich budeš mávať vlajočkou s trnaparentom.
Iná vec už je dôsledok a pozadie všetkých odbojových hnutí, ktorím mnohým ide hlavne o moc v krajine.
prosím vás, v politike neexistuje spravodlivosť a každému ide len o prachy za každú cenu
ale keď už, tak sa mi zdá vtipný pohľad na vec: USA = zlo, blízky východ = dobro
@9 nehovorí že usa su zli a blizky vychod dobri ale doteraz k nam prudi vplyv americkej propagandy ktora nam prezentuje pravy opak tak som sa snazil prezentovat aj druhu stranu mince
nuže...ludia, o ktorych ty hovoris podla mna nie su teroristi v pravom slova zmysle a ani tak nemaju byt (a podla mna ani nie su) preco oznacovani...teda ako hovoris o miestnych v okupovanych oblastiach, ktory maju prichystanu zbran, lebo co ak nahodou...je to ovela opodstatnenejsie ako tí 8(z 10)americania. ale nie je to celkom spravne. lenze tu uz ide o mentalitu celeho ludstva, ktore nasilie akceptuje. ved aj ja si poviem, ked moze on, preco by som ja nemohla. ved a co ze je to protizakonne (napriklad napalovanie cd je taky "oficialny" zlocin). aaa...sloboda a laska podla mna nie je celkom abstraktny pojem, pretoze ich dostatok alebo nedostatok citis...vlastenectvo je fajn vlastnost, ale dosial sposobilo iba problemy...myslim, ze to je hlavnou pricinou vojen. predstav si, ake by to bolo krasne, keby neboli ziadne staty (dovolila som si citovat no ale k tym teroristom, podla mna nie su celkom v poriadku taki ludia, co na seba priviazu trhavinu, vyrazia do ulic, vybuchnu, zabiju dalsich 20 a ich blizsky sa tesia, ze umreli mucednickou smrtou v mene alaha( popripade ineho boha). hm, neviem, ako spravim to cisielko na zaciatku tak sa nehnevajte...
este chem dodat ze sblozubavevericka ma pravdu ludstvo nasilie nielenze akceptuje, ale je pren prirodzene, na strachu a nasili boli zriadene prve statne utvary, skoda ze sa rozpadli. Takze hovorim o tom ze nasilie je prirodzene, nie o tom ze to funguje a ze to je spravne, pls nemajte ma za nejakeho agresivneho blba.
Na tuto vec sa da dlho diskutovat pretoze obicajny rolnik moze byt sfanatizovany terorista , ktory zabija nevinnych , alebo partizansky bojovnik ktory nici takticky jednotky nepriatelskych vojsk , a civilov chce od vojny ubranit , nho a este je vela moznosti nho takze ale tieto dve su take ze cierno-bielo rozdelene takze v prvom pripade by mi to bolo asi jedno , vzbudilo by to vo mne len vacsi hnev zobral by som asi vybusniny a zamieril na najzaludnatejsie miesto v mojej blizkosti a tam .... alaaah agbar . v druhom priprade by som to vnimal ako podraz vlastnych ludi popripade ako snahu demagogicky ovplivnit ludi v mojej krajine a nezobralo by mi to ani trosku nadsenia len vzbudilo odhodlanie viac sabotovat a nicit cudzie vojska , ktore zjavne nepravom napadli moju krajinu . Nho ehm na tuto temu sa da dlho polemizovat pretoze je velmi zovseobecnena , a pri kazdej situacii by sa pocity cloveka urcite v niecom lisili ,takisto to zalezi aj od povahy cloveka . Ja osobne by som niekedy citil strach,inokedy hnev , inokedy bezmocnost .... takze tak
hehe odveci ale btw. utopia raz v grecku existovala v urcitej oblasti mesta ktore bolo poskytnute Platonovy aby sa pokusil zrealizovat ci moze fungovat taketo statne zriadenie , skoncilo sa to vzburou a Platon len tak tak vyviazol zivy , pretoze v utopii nieje dolezity jednotlivec ale cely stat a nepokusal sa o to vlastne len Platon myslis ze preco sa hovory komunismus - utopia v praxi bleh riadne som zasiel mimo ale to ja zviknem takze ak je to off topic co urcite je tak sry takze sry
najväčšie a najznámejšie teroristické krajiny na svete sú USA a Izrael... najväčší teroristický útok v dejinách ľudstva bolo zhodenie atómových bômb na japonské mestá Hirošima a Nagasaki. väčšina z tých čo sú v dnešnom svete práve týmito teroristickými krajinami nazývaní teroristami, sú len úbohí obrancovia vlastných tradícií a národov (samozrejme nie všetci). teda ešte raz, ak chceme hľadať skutočný terorizmus, uprime zrak viac na západ...
@16 to čo robia resp. robili americania (napr. vietnam, korea, hirosima nagasaki etc) odsudzuje skoro každý ale amici nie su jedniny kazda vacsia krajina nema ciste svedomie, japoncov by som tiez nestaval do role obeti, fasizmus ktory aplikovali a cistky ktore pachali na ostatnych narodoch si koledovali o nieco ako bola jadrova bomba, avsak myslim, ze nasilie nieje riesenim nasilia.
@17 samozrejme že nie sú jediný, to som napokon ani ja nepovedal že by boli... sú však najväčšou a najznámejšou destináciou tohto druhu. a čo sa týka atómovej bomby, neviem si predstaviť nikoho, naozaj nikoho kto by si ju zaslúžil, alebo ako ty hovoríš si o ňu koledoval. to že japonci vykonávali nejaké čistky bola zásluha ich vlády, nie obyvateľstva. amíci sa ale hrdinsky vyvršili práve na nevinnom civilnom obyvateľstve, čím vlastne klesli na úroveň fašistov a všetkých proti ktorým sa v druhej svetovej bojovalo
@18 fasisticke japonsko malo taky vplyv na svojich obcanov, ze zaujmi vlady a ludu boli takmer tototzne ale suhlasim ze neexistuje ziaden narod ktory by si takuto strasnu zbran zasluzil
Jaaj, deticky sestnastrocne ohlupnute Co by ste povedali, keby sem prisli pocas komunizmu americke vojska a zaviedli by tu demokraciu? A potom by sa fanaticki komunisti z Ruska chodili sem odpalovat do autobusov? Aj ich by ste nazyvali bojovnici za slobodu? Ci si nazaj myslite, ze Zarkavi bol Iracan bojujuci za svoju vlast? Spamatajte sa a nieco si nastudujte.
@20 pokladam za ubohost ked si nekto mysli o sebe ze je ktovieaky mudry len za to ze ma o 10 rokov viacej, a tvari sa ako keby nikdy nemal 16. Mal som tam napisat ze zakomplexovany ludia ktory sa odbavuju na o desat rokov mladsich lebo na vacej nemaj nech sem neidu, vacsiu radost by mi asi spravil nejaky fanatik.
@20 btw toto bolo trochu od veci, mylsim ze ohlupnuti si tu ty. Keby sem dosli amici tak by rusi asi nepouzivali autobusy s trhavinami kukni si co bola kubanska kriza hned ako by prvy americky vojak stupil na europsku podu, tak by tam bol do 5 minut nejaky SCUD.
@23 takychto ludi nemam rad, iba znizujes uroven birdzu, tot su dve veci ktore to tu kazia, ze nejaky pako sa tu vyvysuje alebo ze nema argumenty tak sa zhara na slovencinarku a ide sa uboho vrsit na gramatickych chybach. Fuckt trapas.
Moje argumenty su jednoduche, henti teroristi nie su ziadni vlastenci, ale z cudziny dovezeni fanatici (ako Zarkavi z Jordanska), ktori nemaju problem masovo povrazdit neozbrojenych domacich iracanov. Ak to vsak nedokazes svojim intelektom obsiahnut, zbytocne sa budem snazit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Lenže človek čo sa odpáli v autobuse plnom ľudí nie je bojovníkom za slobodu, je len teroristom.
@6 pridať sa k odboju neznamená že musíš mať doma samopal aby sa to dalo kecy o boji za vlasť ani mňa nikdy nenadchýnali, lenže ked žiješ v režime ktorý udupáva tvoju slobodu, tvoje práva, ktorý zabil a pozatýkal tvoju rodinu, priateľov, tak... sa im mnohým nečudujem. Ozbrojený odboj je najkrajnešia možnosť, v mnohých prípadoch ale legitímna. Diktátori vždy neodstúpia ked na nich budeš mávať vlajočkou s trnaparentom.
Iná vec už je dôsledok a pozadie všetkých odbojových hnutí, ktorím mnohým ide hlavne o moc v krajine.
ale keď už, tak sa mi zdá vtipný pohľad na vec: USA = zlo, blízky východ = dobro
btw. docital som sa ze utopia znamena v grectine "nejestvujuci stat"