Spím tak 5-6 hodín počas práce a zdá sa mi to dosť málo, ale zas aj veľmi skoro vstávam a to by som tiež chcel zmeniť zámenou za inú robotu, lebo je to trošku o držku. Snáď sa mi časom podarí lepší flek niekde na úrade v súvislosti s poľnohospodárstvom.
No tak preto by som rád robil aspoň v nejakom výskume, skúmal rastliny a robil experimenty v labáku alebo robil na ÚKSUP-e, to je taký môj cieľ, ale asi v inom meste najskorej, možno v BA, lebo tu nič nie je, respektíve ani nie je voľné ešte stále.
@thunderstorm@9 ešte nie, ale poznám jednu z Tindera, čo zrovna robí v BA na štatustickom úrade pre poľnohospodárov, a to sa mne tiež pozdáva. Aj že lepšie tam zarobím ako 750€ v hrubom.
@thunderstorm@12 tak hej no, ale to je hlavné mesto a ešte väčšie ako BA. Takže tak ako v našom meste zarobí človek najviac, tak aj v Prahe, Londýne, Paríži, Tokiu, Šanghaji zarobia ľudia najviac. Tu je 900€ považovaný ako jeden z dobrých platov. Viac už zarábajú len manažéri firiem pochopiteľne a iní dôležití funkcionári vo firme, a to tak od 1000€, 1100 vyššie. Viac tu nečakaj pre bežného človeka po škole bez praxe, preto som bol rád aj za ten plat 900€ alebo 800€ v hrubom. Ale sa mi trošku nepáči ako ošmejdili a spočiatku vravel vedúci že budem zarábať 750€ v hrubom a po 3 mesiacoch o 50 vyššie, čiže 800€, a teraz na papieri som mal 700€ v hrubom a po 3 mesiacoch o 50 vyššie, teda 750€ v hrubom. Aj 50-ka robí rozdiel a nemalí, keď zarába človek mesiac čo mesiac..
@kerrang@14 ale houby, Kerro. 900 hrubého je koľko? 720 v čistom? toľko zarobí
aj recidivista so základkou, ktorý niekde vykladá kamióny alebo maká v sklade. aj upratovačka, chyžná, pomocná sila v kuchyni. prosto Ukrajinka, ktorá nevie ani jazyk, ktorej školy u nás nemajú žiadnu váhu a pracuje iba rukami. toľko som ja zarábala, keď som bezprostredne po mature obracala burgre na grile a čapovala pivo. tak netrep. a to už sú nejaké roky, odvtedy inflácia vytlačila platy hore.
@thunderstorm@16 tak nejako skoro 2 stovky dole, okolo 160€.. Takže aj to stiahne a viem, zarábal som 900€ v hrubom (to bolo u mňa najviac) a dostal som 713€ v čistom. Ale zas kopec hodín nadčasov som mal a nič vyplatené, jedine náhradné voľno si pobrať a to ma ako s*alo.
A zámerne som pozeral ten link, a ako je to všetko pekné a vyššie platy ako 900€ hrubého, ale špecializovane dosť konkrétne, pričom nespĺňam požiadavky. Reagoval som aj na také ponuky a ani na jednu ma nezobrali, hoci by som chcel, ale mali to odborovo špecualizované, tak nečudo, že firmy ma najskorej vezmú do firiem, ktoré som odborovo vyštudoval. Ja nemôžem byť programátor a IT technik, keď som to ani nevyštudoval a je to pre mňa celkom neznáma oblasť. Platy sú tam však pekné, no mňa to moc nebaví len sedieť za kompom a celý deň programovať niečo.
@cltr0n@26 neprítomnosť je podľa mňa omnoho efektívnejšia ako fnukanie. keby sa zdvihli a ukázali systému, že ho nepotrebujú, že si nájdu uplatnenie aj v inom odvetví či v zahraničí, hneď by sa veci dali do pohybu. takto fnukaju pracujúc pre ten systém, ktorý im naďalej hádže omrvinky.
Relatívne pravidelný, niekedy dosť kolíše, ale každopádne v ideálnom prípade by som mal pravidelný a spal by som 7 hodín. Niekedy som nedisciplinovaný alebo mi to narúšajú externé faktory.
Niekedy si môžem dovoliť spať dlhšie a 7 hodín sa mi mali a ťažko sa mi vstáva, tak odkladám budík a pod.
@thunderstorm@20 ja som tiež od PN a je mi nepochopiteľne, že mladý človek si tu nevie nájsť dobre platenú robotu ponúk je dosť a aj platovo zaujímavých podľa mňa, len treba hľadať
@sandriously@30 tak celkom nie no popravde. Chcel by som sa dostať na podnik, kde som to mal už plánované ako prvotný zámer sa dostať a bol som tam asi každý štvrťrok, a stále sa tam nemôžem dostať. Môj motivačný list aj životopis majú, takže neviem už, no asi pôjdem skúsiť svoje pracovné šťastie v inom meste, keď tu najlepšie z odboru nič neviem takmer nájsť.
@kerrang@8 Ako človek, ktorý pracuje vo vede (s rastlinami), ti vravím - vyjeb sa na to. Alebo sa aspoň presťahuj z rodnej dediny. Lepšie platenú prácu nájdeš úplne hocikde. Bez PhD budeš v labáku robiť aj tak za dosť podobné peniaze, pokiaľ nemáš nejaké skúsenosti s NGS apod. Btw, čo presne to máš vyštudované?
@lostinthedark@32 už v rodnej dedine nebývam, presťahoval som sa do okresného mesta tej dediny. Tak no ale hej, je to nedocenené platovo (čo si budeme len tak medzi nami hovoriť), ja to poviem narovinu tak ako tu je na SK. Proste štrajkujú učitelia, lekári a iní takýto ustavične, ktorí už aj tak veľakrát sa odvolávali na zvýšenie platov, stále im je málo, a ťažké to majú, sprostosti.. a toď obživu ľudstva a myslím si, že dôležitých ľudí aj pre budúcnosť tu pomaly ale isto zakopávame. Nedocenené, mladý žiaden nebude robiť za 500€ čistého v dnešnom svete zdražovania, bohužiaľ i keď to má koníček. Bude si musieť to čo vyštudoval, v sebe držať takto v záhrade, lebo podľa mňa je poľnohospodárstvo nemálo dôležité, ale tak my tu takéto poľnohospodárske profesie zakopávame a nedocení sa nič. Jasneže mladý odíde robiť do Nemecka, do Francúzska, do Holandska, kde to inak berú, kde si poľnohospodárstvo cenia a nestavajú sa k poľnohospodárstvu, že však nepodporíme, nedáme motiváciu aj mladým a všetky zeleniny a ovocie podovážame, choré toto. A potom ten čo toto vyštuduje v záujme, nemá možnosť a ide robiť radšej bankára alebo dačo iné, k čomu ani nemá vzťah. Načo sú tie vysoké školy, keď štát samotný nemá záujem aj toto podporovať. Chudák človek ako ja, nečudo že aj nad západom uvažuje, kde má lepšie podmienky. Ja by som nerád robil robotu, čo nie je blízka ani trochu môjmu zameraniu. Ja mám v tomto znalosti a chcem v tomto pokračovať rozvíjať, len ešte sa mi to nedarí a po škole ťažko pre každého, však aj koľkí moji spolužiaci robia prechodné roboty, nedopracovali sa k vysnenej robote a robia aj niečo iné z odboru, však koľko je takých. Ja mám odbor všeobecný záhradníctvo, z toho odboru spolu s krajinou architektúrou a možno krajinným inžinierstvom najlepšie odbory z tej katedry.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
aj recidivista so základkou, ktorý niekde vykladá kamióny alebo maká v sklade. aj upratovačka, chyžná, pomocná sila v kuchyni. prosto Ukrajinka, ktorá nevie ani jazyk, ktorej školy u nás nemajú žiadnu váhu a pracuje iba rukami. toľko som ja zarábala, keď som bezprostredne po mature obracala burgre na grile a čapovala pivo. tak netrep. a to už sú nejaké roky, odvtedy inflácia vytlačila platy hore.
... fakt mi netrep
A zámerne som pozeral ten link, a ako je to všetko pekné a vyššie platy ako 900€ hrubého, ale špecializovane dosť konkrétne, pričom nespĺňam požiadavky. Reagoval som aj na také ponuky a ani na jednu ma nezobrali, hoci by som chcel, ale mali to odborovo špecualizované, tak nečudo, že firmy ma najskorej vezmú do firiem, ktoré som odborovo vyštudoval. Ja nemôžem byť programátor a IT technik, keď som to ani nevyštudoval a je to pre mňa celkom neznáma oblasť. Platy sú tam však pekné, no mňa to moc nebaví len sedieť za kompom a celý deň programovať niečo.
Niekedy si môžem dovoliť spať dlhšie a 7 hodín sa mi mali a ťažko sa mi vstáva, tak odkladám budík a pod.