vyberali mi ich pred rokom... odvtedy som nebola vôbec chorá (čo sa týka dýchacích ciest) ... okrem asi týždňového kašlu... ale u mňa je maximálny úspech nebyť rok chorá (klop klop) .... takže mne to určite pomohlo...
nemám žiadne mandle a áno zlepšilo, nemám vôbec angínu, chrípku... len občas nachladnem a to je tak všetko - len nejakú nádchu, trochu škrábanie v hrdle
@matias "pokial to tam nie je tak že ohrozuje to moje zdravie...."..no práve tí ľudia čo si to dajú vybrať to robia preto, lebo ti dosť podstatne ohrozuje zdravie.
ja som sa tomu úspešne vyhla 4 roky dozadu, ušno-nosno-krčná mi ich chcela vybrať a imunologička povedala, že nech si ich nedávam vybrať, lebo je to 30 % imunity
krcne sa daju vybrat iba raz lebo uz nenarastu to nosne narastu vzdy
praveze mne to vybrali pred 5 rokmi.. az teraz v marci som dostala po 5 rokoch horucku a bola som mrtva totalne ale tak bezne chora asi iba 3 krat za november az februar tak ze nadcha a kasel..
@matias "A zaroven ak sa daju preč mandle tak sa horšie davaju spet."????... Ja som tým skôr myslela že človek čo si už dá vybrať mandle tak to je väčšinou tak, že keby to nespravil tak má z toho omnoho vážnejšie následky (ja som bola 4 roky furt chorá, posledných 5 mesiacov som mala 6 streptokokov, zvýšene ASLo ktoré nesklesalo takže tvoje telo s tým stále bojuje a udrelo mi to už na srdce (chvalabohu nič hrozné len niečo malé s chlpoňou) takže ja sa môžem vykašľať na to či to niečo zachytáva alebo nie, keď som s tým vkuse mala problémy)
@elmsi ludia si naozaj myslia ze sa daju vybrat len raz? .krcne mandle,ak su zle vybrate,tak mozu narast aj milionkrat,kym ich nevyberu poriadne ze tam ani kusok nezostane
ja mam mandle vybrate a vobec mi to nepomohlo, praveze mi vzdy choroba zlezie az do priedusiek a mam pocit ze bez nich je to horsie. Ak mozes skus sa ich vybratiu vyhnut a vyskusaj radsej pripravky na posielnenie imunity - napr. ja uzivam wobenzym a zabera mi super. Kebyze to mozem vratit isto si ich vybrat nenecham
No, moja mama je zdravotná sestra a hovorila mi asi niečo typu:
Výber mandlí je efektívny keď máš neustále angíny, zápal mandlí, napiješ sa hocijakej bublinky a už ťa škrabe v hrdle... ale prečo? pretože to je to zlé čo mandle zachytávajú možno keď nebudeš mať mandle tak to nabudúce schytajú namiesto nich pľúca, a okrem toho to k*rva bolí ten výber
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
vyberali mi to ako decku, ale teraz nezvyknem byť chorá
netuším, či to má súvis
fakt to vyzera ze je to tak 50:50, shit
ale uz mi to neni
predtým som bývala stále na PN, každý druhý mesiac som dostávala horúčky a silný kašeľ. teraz už fakt len občas KLOP KLOP
ja nechapem co tam to 2x robi
to tam nie je tak že ohrozuje to moje zdravie....
takže suma sumarum nedal by som si to lebo podla mna to ma svoj učel v tele tie krčne mandle...
imunitu nemam ziadnu, byvam daleko od zastavky, cize v zime ked mam chodit taketo dialky tak sa mozem rovno pochovat
praveze mne to vybrali pred 5 rokmi.. az teraz v marci som dostala po 5 rokoch horucku a bola som mrtva totalne ale tak bezne chora asi iba 3 krat za november az februar tak ze nadcha a kasel..
A zaroven ak sa daju preč mandle tak sa horšie davaju spet.
Ale tazko sa takto dohadovat nakolko niekomu to pomohlo a niekomu nie.
ano pokial to ma mat trvale nasledky tak radsej si to dat von.
ale keby to bola otazka dat alebo nedat tak by som si to nedal odobrat za predpokladu ze to neohrozuje moje zdravie...
Výber mandlí je efektívny keď máš neustále angíny, zápal mandlí, napiješ sa hocijakej bublinky a už ťa škrabe v hrdle... ale prečo? pretože to je to zlé čo mandle zachytávajú možno keď nebudeš mať mandle tak to nabudúce schytajú namiesto nich pľúca, a okrem toho to k*rva bolí ten výber