Včera pred spaním sa vo mne pohlo svedomie a uvedomil som si že sa občas k ľuďom správam ako naricstický, necitlivý, arogantný hajzel.
Stáva sa vám že máte občas zo svojho konania k iným ľuďom výčitky? že urobíte niečo čo si potom spatne zrekapitulujete a normálne vám zo seba príde zle? Že ste napríklad svojim doberaním mohli niekoho uraziť? Alebo jej/mu spôsobiť komplexy?
1. Ako sa takému jednaniu vyhnúť
2. keď sa to už stane ako to odčiniť? Ako dať tej osobe najavo že nie ste až taký čurák? A že to nebolo myslené vážne a že nech si z toho nič nerobí, že to bolo myslené čisto len v rámci srandy.
Stava sa mi to stale.. a verim v to ze jedina moznost ako to odcinit voci tej osobe je ospravedlnit sa a v najblizsich situaciach sa chovat lepsie. Velmi velakrat som sa takto niekomu spatne ospravedlnila, vo vacsine pripadov to bolo tak ze ten clovek si to pocas tej interakcie uvedomil ale za ospravedlnenie bol rad a prijal ho. Parkrat sa mi stalo ze ten clovek si nemyslel ze by som sa chovala nevhodne. A len raz sa mi stalo ze dana osoba to sice ako keby prijala ale este si na mne trosku pohonila ego ze mi vycitala dalsich tristo veci a este viac pripomenula aka som, aj ked nie vsetko bolo opravnene. Ale to je taky specificky typ osoby.
Najlepsia prevencia toho ze sa to vobec stava je nacvicovat si premyslanie pred tym nez nieco povies.. myslim ze tento problem plynie prave z toho ze niektori ludia ako aj ja konaju casto impulzivne a vyslovuju slova predtym nez ich premyslia. Da sa s tym hrozne pracovat a fakt mne sa to velmi velmi zlepsilo v priebehu par mesiacov, teraz sa mi to uz stava skor vynimocne pricom kedysi to bolo na dennom poriadku
Áno, ja mám za svoje jednanie výčitky dosť často. Na druhej strane to beriem, že ani so mnou sa nikto nemazná a ľudia občas berú moje názory, pocity, etc. ako keby boli nejaké menejcenné. Aspoň ja mávam ten pocit, že to tak je. Takže si občas hovorím, že som len taký hajzel, aký je svet v ktorom žijeme a že sa k iným nesprávam horšie, ako sa predtým správali ku mne. Ale výčitky mávam, tak či onak.
Tu sa mi to stáva aj niekoho hejtujem a myslím to zo srandy a on to ako srandu nezoberie. potom je mi tak divne smutno Ale málokedy sa mi to stane v bežnom živote. Tam presne viem komu mám čo povedať a nikdy to neľutujem.
Tak..stáva
1. Treba sa snažiť si to uvedomovať..nič viac pre to spraviť neviem, aby som tomu zabránila
2. Ospravedlniť sa. Úprimne a snažiť sa to celé vysvetliť, prečo som sa tak a tak zachovala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Stáva sa vám že máte občas zo svojho konania k iným ľuďom výčitky? že urobíte niečo čo si potom spatne zrekapitulujete a normálne vám zo seba príde zle? Že ste napríklad svojim doberaním mohli niekoho uraziť? Alebo jej/mu spôsobiť komplexy?
1. Ako sa takému jednaniu vyhnúť
2. keď sa to už stane ako to odčiniť? Ako dať tej osobe najavo že nie ste až taký čurák? A že to nebolo myslené vážne a že nech si z toho nič nerobí, že to bolo myslené čisto len v rámci srandy.
Najlepsia prevencia toho ze sa to vobec stava je nacvicovat si premyslanie pred tym nez nieco povies.. myslim ze tento problem plynie prave z toho ze niektori ludia ako aj ja konaju casto impulzivne a vyslovuju slova predtym nez ich premyslia. Da sa s tym hrozne pracovat a fakt mne sa to velmi velmi zlepsilo v priebehu par mesiacov, teraz sa mi to uz stava skor vynimocne pricom kedysi to bolo na dennom poriadku
:S
a tak sa duša človeka raduje, že jedného dňa sa ocitne kde bola stvorená...
nikto nie sme bez viny a kto povie, že je cigáni...
je to príklad toho, že u neho svedomie nemá žiadnu cenu...,
1. Treba sa snažiť si to uvedomovať..nič viac pre to spraviť neviem, aby som tomu zabránila
2. Ospravedlniť sa. Úprimne a snažiť sa to celé vysvetliť, prečo som sa tak a tak zachovala