neviem či je Dunajská streda malé mesto ale dlho by som tam neprežil.. žiadny McDonald , našiel som len jeden malý obchodný dom , jeden Lidl a pár menších obchodíkov v centre :/
malomestiakom by som nikdy nechcel byt...to fakt radsej moja dedina...chodil som do jedneho 4 roky na strednu tak viem ako to tam vyzera...
vyhody su ze tam mas viac obchodov ako napr. na dedine, ale tak male mesta vynikaju v pocte prijebanych ludi nad vacsimi mestami i obcami...samozrejme nemusi to tak byt vsade...dalej mas tam nejake tie fabriky ako danfoss ci wolkswagen a pod...takze ludia mozu makat trojsmenne za smiesnych 9000-11000sk...
takze ked uz mesto tak jednoznacne velke aspon nad tych 70000 obyvatelov (velke myslim na slovenske pomery)...
no neviem ako je to s malými mestami. Pár krát do roka som sa vždy na víkned v jednom ocitol a bolo to zvláštne, ale skorej tým, že som nikoho nepoznal
Myslím, že v malom meste sa dobre spoznáva ak tam žiješ od mala. Proste ako vyrastáš tak poznáš celé mesto. Vo veľkom ľahko spoznáš ľudí, keď sa tam nasťahuješ celkovo v meste, na diskotékach etc.
Čo sa týka prírody, tak veľké mesto môže byť na tom horšie, teda ak bývaš ozaj v strede. V malom je to pohoda, pretože za 5 minút si na konci mesta.
v malom meste : poznas skoro vsetkych no nevyhoda poznaju oni teba a siria sa take veci ktore sa nemusia dostat k niektorym ludom dalej nevyhody je tam malo obchodou ktore su o nicom a ked ces volade vecer ist neves co mas podniknut
-dostať sa odtiaľto niekam a zase naspäť sem je hotová tragédia (autobusy v ideálnom prípade chodia raz za hodinu)
-keď v sobotu na obed potrebujeme zohnať chlieb - neexistuje, všetko vypredané (a drahé)
-to že každý každého pozná... ja som sa sem prisťahovala pred takmer 6 rokmi a mám pocit že ma tu každý pozná a ja takmer nikoho Ale zase je pravda že všetci o všetkých všetko vedia, kamarátke som to raz opísala vetou "Sused vie že ideš stavať nový plot skôr, než sa ty rozhodneš že to naozaj urobíš"
-čo sa ticha týka, chodia nám tadeto kamióny a nákladiaky, neviem či to je práve výhra...
Takže, čo sa týka výhod fakt neviem, možno jediná, že človek je blízko prírody, ale to aj vo veľkom meste, ak si človek vyberie dobrú lokalitu.
A nevýhody, všetci sa poznajú, navzájom sa ohovárajú, nie sú veľké hypermarkety, takže potraviny sú drahšie, autobusové spojenie je zlé, hlavne cez víkendy a mohla by som pokračovať s nevýhodoma až do nekonečna...
Tak ja byvam v DK a nie je to také menšie mesto a milujem to tu. Má isto výhody i nevýhody. Napr. všetko vybavíš po známosti, spravíš hovadinu a každý to hneď vie a ukazuje si prstom... a ešte mnoho.
nastastie ten pocit nepoznam,zijem v BA,ale o par rokov planujem isto nieco lepsie ako ostat prave tu...vidiek ma ani zdaleka nelaka,maximalne den by som tam prezila...aj to na pokraji nervov
nastastie nebyvam v BA zaco som strasne stastna nevyhody maleho mesta su ze ta kazdy pozna...a vyhody,cerstvejsi vzudch,menej aut a tak.. ja som rada tam de byvam
ja byvam sice v 5000covom "meste"-oni to nazyvaju mestom-ja by som to tam nanzyvala..su to konkretne Bojnice-hoci tu mame len 2je potraviny-obcas otvorene..je tu ovela viac hotelov, restauraci..ale inak zivot jak na dedinke-akurat do tesca je to len zo 15 minut-mne sa tento zivot velmi pozdava
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
malym mestom prejdes rychlo z jedneho konca na druhy
v malom meste je menej aut
v malom meste je utulnejsie
svoje male mesto mam rad {pop 50 000 cca}
vyhody su ze tam mas viac obchodov ako napr. na dedine, ale tak male mesta vynikaju v pocte prijebanych ludi nad vacsimi mestami i obcami...samozrejme nemusi to tak byt vsade...dalej mas tam nejake tie fabriky ako danfoss ci wolkswagen a pod...takze ludia mozu makat trojsmenne za smiesnych 9000-11000sk...
takze ked uz mesto tak jednoznacne velke aspon nad tych 70000 obyvatelov (velke myslim na slovenske pomery)...
vyhody:
nemusiš všade chodiť autom alebo mhd lebo to nie je až tak daleko
ak ideš niekde autom nie su dlhe kolony
ak vyzeráš hrozne a ideš po meste určite ťa neuvidi tolko ludi ako napriklad v Blave (blby priklad
nevyhody :
menej obchodnych centier (sice my máme kaufland,tesco,lidl,billu a ešte kopu takych menšich)
celkovo menej ludi
nestava sa často že su v meste nejake koncerty alebo tak. vždy idu do väčšich miest
Myslím, že v malom meste sa dobre spoznáva ak tam žiješ od mala. Proste ako vyrastáš tak poznáš celé mesto. Vo veľkom ľahko spoznáš ľudí, keď sa tam nasťahuješ celkovo v meste, na diskotékach etc.
Čo sa týka prírody, tak veľké mesto môže byť na tom horšie, teda ak bývaš ozaj v strede. V malom je to pohoda, pretože za 5 minút si na konci mesta.
a vyhody ze mas vsetko poruke
-dostať sa odtiaľto niekam a zase naspäť sem je hotová tragédia (autobusy v ideálnom prípade chodia raz za hodinu)
-keď v sobotu na obed potrebujeme zohnať chlieb - neexistuje, všetko vypredané (a drahé)
-to že každý každého pozná... ja som sa sem prisťahovala pred takmer 6 rokmi a mám pocit že ma tu každý pozná a ja takmer nikoho Ale zase je pravda že všetci o všetkých všetko vedia, kamarátke som to raz opísala vetou "Sused vie že ideš stavať nový plot skôr, než sa ty rozhodneš že to naozaj urobíš"
-čo sa ticha týka, chodia nám tadeto kamióny a nákladiaky, neviem či to je práve výhra...
A nevýhody, všetci sa poznajú, navzájom sa ohovárajú, nie sú veľké hypermarkety, takže potraviny sú drahšie, autobusové spojenie je zlé, hlavne cez víkendy a mohla by som pokračovať s nevýhodoma až do nekonečna...