Poradil by som sa s odborníkom ohľadom toho kde a ako najvýhodnejšie ich investovať a zarobiť na nich ešte viac .
Potom by som niečo daroval rodičom , niečo na charitatívne veci , pre seba a rodinu .
Polovicu by som rozdelila medzi ľudí, s ktorými sme spoločne hrali v bločkovej lotérii
A ešte jedného kamaráta, ktorý si to podľa mňa strašne zaslúži a má ta zariadený život, že by som si na to najbližších desať rokov netrúfla.
Zo zvyšku by som vyplatila nájomné na priváte všetkým trom do konca platnosti zmluvy.
A išla na dovolenku s rodičmi niekam a s přítelkyní do Škótska.
No a zadovážila bych si nejakú elektroniku, nechutne drahé čižmy, tetovanie a kopu materiálnych sračiek.
Potom by mi nezostalo nič a žila bych tak, ako doteraz.
@8 prenajímať byt sa ti neoplatí. Prenajímame dom aj byt a v podstate keď sa to vezme tak je s tým viac starostí ako úžitku.
Ak by som vyhral niekoľko miliónov tak by som si asi kúpil byt a ostatné by som zainvestoval na základe rád odborníka. A inak by som si žil rovnako ako doteraz. Z práce by som neodišiel ani nezačal podnikať alebo čo. Nakoľko keď človek podniká tak má len nervy a je bez času a ak by som bol úplne bez práce tak by sa zo mňa stal povaľač.
ak by to bolo tolko penazi ze by som uz nemusel pohnut prstom dokonca zivota, tak asi precestoval by som svet, ale pomalicky, a niekolko rokou by som takto cestoval, ale sam urcite nie, s niekym.
A potom ak ma cestovanie omrzi mozno volaky opusteny ostrov a pokoj od vsetkeho
btw. Aleboby som sa odsťahoval na havaj, a tam robil nejakého barmana na páži na polovičný úväzok prípadne by som tam otvoril športový klub a začal trénovať ľudí
Toto by bolo fakt lepšie riešenie
1.splatila hypotéku a dokončila rekonštrukciu domu.
2.kúpila našim autá.
3. kúpila by som si novší noťas
4.odsťahovala by som sa z kolejí a našla si pekný malý byt.
A potom by som uvidela...
@eutanazia typická ľudská hlúposť na tvoj koment .
Zarobené peniaze by išli aj na nejaký ten business , čo by dalo prácu nezamestnaným , nejaký ten profit by išiel na charitatívne veci a ľuďom čo to potrebujú . Nehádž ľudí do jedného vreca na základe toho že chcú zarobiť viacej .
Narozdiel od teba by som z tých penazí potešil viac ľudí než ty , pretože ako som už povedal by dali prácu nezamestnaným . Zatiaľ čo ty by si si sedela v nejakej peknej ville s bazénoma hovorila si ako skvele si s peniazmi naložila a ako nie si nenažraná .
zaplatil by som abafyho aby spravil automaticky program (ktory aj tak nebude fungovat) ktory miesto zalozenia takehoto fora, autorovi vypise komenty z predoslych XY for.
Ušetrila by som si na vysokú aby som si zaplatila školné.
Kúpila by som si všetky možné foťáky sveta, okej, tak nejakú superdrahú zrkadlovku, s ktorou by som ani nevedela zaobchádzať.
Kúpila by som rodičom dom aby mohli žiť v zahraničí so mnou.
A ak by mi niečo ostalo, cestovala by som.
@kittyboo ale preco? aj keby si tam mala volny vstup?
tak v tom pripade by som si za zvysne peniaze postavil noemovu archu a vytvoril satelit, ktory by sustredil silny laserovy luc a roztopil by poly. Vsetci by ste umreli hahaa
splnil si sen ... nemal existenčné problémy a mohol by som sa naplno začať venovať mojej hlave, investoval by som vela do výskumu, letel do vesmíru a hladal a vytvoril skupinu ,,grey side,, zostevenú s ludi ako som ja ... postupne by sa vytvorila komunita v ktorej by sme žili a všetci spoločne napredovali a vytvárali lepšie podmienky pre život ... jednoducho snažil by som sa vytlačiť zo života maximum ( už by bola aj chuť )
nerád však snívam o tých peniazoch pretože viem že je to velka nepravdepodobnosť
@melancholik investoval by si vela do vyskumu? hmmm, do vyskumu sa casto investuje niekolko milionou a stale chybaju peniaze, a nie len niekolko stotisic z tej sumy by si si mohol dovolit
toto vsetko co pises aby si vytvoril bud potrebujes komunitu kde kazdy prispeje, alebo niekolkonasone viac milionou
@mefistofel nikto nepovedal že investovať do vyskumu sa nedá pod milión tak aby to prinieslo niečo to že to čítaš a vidíš všade naokolo teba v mediách že do výskumu treba investovať miliardy a stale chybaju peniaze ... ako do akého ... ja by som investoval len tam kam by som potreboval ... do vývoja nových technológií avšak vrámci toho samozrejme na čo by som mal a myslím si že by som na to mal cesta do vesmíru by ma vyšla napríklad do 200 tisíc aj to osm možno prehnal, zrejme určite ... nieje to také neskutočné ako vravíš, len treba vedieť čo presne chceš, netreba k tomu miliardy
@melancholik led do vesmiru? ano tieto takzvane letenky sa predavaju a rozne spolocnosti od 75-200 tisic € , niektory uz dufaju ze v roku 2014 sa poleti a niektory si to kupili uz pred 10rokmi a este stale cakaju
Ludia len vyuzivaju bohatych ludi aby sa obohatili to je prevazne asi tak vsetko
@mefistofel no neviem kde berieš tieto informácie ale ja už som čítal asi o minimálne 5tich ludoch ktorí do 200 tisíc vystúpili na obežnú dráhu a dokonca sa dostali aj na ISS ... čo by mne ako sen letieť do priestoru postačilo
@melancholik myslel som skôr to založenie vlastnej komunity ľudí (predpokladám že by si si chcel riadne kúpiť minimálne pozemok atď) a výskum je druhá vec. Nejaký drobný výskum by si určite mohol financovať, ale asi by to nebolo nič čo by spravilo revolúciu v technike
@semhamforas ja si myslim ze sa celkom mylis...aj za ,,mensie,, peniaze sa daju robit velke veci...netreba do toho vrazat nad milion...a oblast výskumu som myslel v tom zmysle, ze sa bude vytvarat novy sposob technologie na akykolvek temu, nie na nejaku vyrobu technologickych prvkov kvoli predaju...cisto len pre technologicke a vedecke napredovanie ... a velke kroky sa daju robit aj v skromnych podmienkach len to chce sikovnych ludi...
a ano islo by aj o vlastny pozemok a nehnutelnost, to je jasne...
@melancholik taký výskum robí XY krajím vrátene SVK a vrážajú sa do toho milióny. Zamysli sa už len nad faktom že na každý výskum musíš platiť vedcov. Predpokladajme že by si platil len vedcov zo SVK kde by si im na platy dával 2000 € (čiže ich čistý plat by bol niekde okolo 1100€ čo nie je u vedca zrovna veľa), aby si utvoril aký taký tým tak aspoň tak 5 ľudí aby si zamestnával a to ti robí ročne 120 000€ vybavenie, priestory a hlavne materiál potrebný k výskumu ešte nikde započítaný nemáš (predpokladajme že to by ti dal druhý sponzor) Čiže povedzme že za 5 rokov výskumu by si zaplatil 600 000€ a to všetko len na výplaty a nechcem začínať o tom ako neskutočne drahé je vybavenie pre vedcov, zvlášť programy kde ročná licencia stojí niekoľko desiatok tisíc €. Už sa to nezdá tak veľa tých niekoľko miliónov však
A čo sa týka tej komunity, neviem akú by si mal predstavu, no za taký solídny kus zeme by si zaplatil aj na SVK tak 2M a o nejakom zavedení elektriny a inej infraštruktúre by nemohla byť reč. Nie to ešte o vytvorení vlastnej infraštruktúry a to ideálne EKO. To by si nemohol získať niekoľko miliónov ale už minimálne 100M.
@semhamforas to sú síce pekné počty čo mi tu dávaš ale ja som nikde nepísal o tom že chcem robiť velké výskumy a najímať si vedcov za 2000 eur hh ... písal som že chcem investovať do výskumu ... nie je tam ani zmienka o tom že chcem 2 milionovy pozemok alebo vedcov ktorých budem platiť 5 rokov ... chcem skromné podmienky a vložiť energiu a peniaze tam kam budem chcieť ( podla toho čo mi rozpočet dovolí ) a som si istý že do 1 miliónu by som sa vošiel s tým čo by som chcel robiť ... to je celé ... nepozerám sa na to naivne jednoducho viem že na to na čo by som chcel dať tie peniaze by mi postačili, zdá sa mi len že sa nato vy pozeráte dosť obtiažne pretože nie všetko je nutne dané tým na čo sme zvyknutí a čo nám dávaju pred oči
milión eur je dosť peňazí ... myslel som to o dosť inak ako si popísal vyššie
@melancholik tak to nechceš investovať do výskumu ale skôr výskum podporiť. Tak to potom ok ak si chcel výskum podporiť bez nejakého konkrétneho cieľa že by si chcel dosiahnuť nejaké výsledky.
BTW. Ten 2 milionovy pozemok to je k tej tvojej komunite čo by si chcel.
Ja sa na to nepozerám obtiažne len mám reálnu predstavu o tom koľko veci stoja a aké vznikajú problémy aj pri menších veciach, napríklad keď kupuješ väčší kus pozemku.
A milión je dosť peňazí aby si sluše vyžil celý život v podstate možno ako mierne nadpriemerne zarábajúci človek (na takej životnej úrovni) Rozhodne to nie je dosť na to aby si sa stal filantropom alebo mohol rozbiehať nejaké väčšie projekty.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
Potom by som niečo daroval rodičom , niečo na charitatívne veci , pre seba a rodinu .
A ešte jedného kamaráta, ktorý si to podľa mňa strašne zaslúži a má ta zariadený život, že by som si na to najbližších desať rokov netrúfla.
Zo zvyšku by som vyplatila nájomné na priváte všetkým trom do konca platnosti zmluvy.
A išla na dovolenku s rodičmi niekam a s přítelkyní do Škótska.
No a zadovážila bych si nejakú elektroniku, nechutne drahé čižmy, tetovanie a kopu materiálnych sračiek.
Potom by mi nezostalo nič a žila bych tak, ako doteraz.
Ak by som vyhral niekoľko miliónov tak by som si asi kúpil byt a ostatné by som zainvestoval na základe rád odborníka. A inak by som si žil rovnako ako doteraz. Z práce by som neodišiel ani nezačal podnikať alebo čo. Nakoľko keď človek podniká tak má len nervy a je bez času a ak by som bol úplne bez práce tak by sa zo mňa stal povaľač.
A potom ak ma cestovanie omrzi mozno volaky opusteny ostrov a pokoj od vsetkeho
Toto by bolo fakt lepšie riešenie
2.kúpila našim autá.
3. kúpila by som si novší noťas
4.odsťahovala by som sa z kolejí a našla si pekný malý byt.
A potom by som uvidela...
Zarobené peniaze by išli aj na nejaký ten business , čo by dalo prácu nezamestnaným , nejaký ten profit by išiel na charitatívne veci a ľuďom čo to potrebujú . Nehádž ľudí do jedného vreca na základe toho že chcú zarobiť viacej .
Narozdiel od teba by som z tých penazí potešil viac ľudí než ty , pretože ako som už povedal by dali prácu nezamestnaným . Zatiaľ čo ty by si si sedela v nejakej peknej ville s bazénoma hovorila si ako skvele si s peniazmi naložila a ako nie si nenažraná .
btw. milion nie je zas az tak vela..asi dom v holandsku, nejaky dopravny prostriedok a za zvysok by som zalozil nejaku organizaciu na pomoc v nudzi
Kúpila by som si všetky možné foťáky sveta, okej, tak nejakú superdrahú zrkadlovku, s ktorou by som ani nevedela zaobchádzať.
Kúpila by som rodičom dom aby mohli žiť v zahraničí so mnou.
A ak by mi niečo ostalo, cestovala by som.
tak v tom pripade by som si za zvysne peniaze postavil noemovu archu a vytvoril satelit, ktory by sustredil silny laserovy luc a roztopil by poly. Vsetci by ste umreli hahaa
nerád však snívam o tých peniazoch pretože viem že je to velka nepravdepodobnosť
ako nevravim ze iny zlu, niektori celkom rozumnu ale stale len obycajnu ludsku... jedine u @melancholik vidim viac
toto vsetko co pises aby si vytvoril bud potrebujes komunitu kde kazdy prispeje, alebo niekolkonasone viac milionou
Ludia len vyuzivaju bohatych ludi aby sa obohatili to je prevazne asi tak vsetko
a ano islo by aj o vlastny pozemok a nehnutelnost, to je jasne...
Šiel by som na Kostariku a hotovo.
Jebať na všetkých,čo sa majú zle.
A čo sa týka tej komunity, neviem akú by si mal predstavu, no za taký solídny kus zeme by si zaplatil aj na SVK tak 2M a o nejakom zavedení elektriny a inej infraštruktúre by nemohla byť reč. Nie to ešte o vytvorení vlastnej infraštruktúry a to ideálne EKO. To by si nemohol získať niekoľko miliónov ale už minimálne 100M.
milión eur je dosť peňazí ... myslel som to o dosť inak ako si popísal vyššie
BTW. Ten 2 milionovy pozemok to je k tej tvojej komunite čo by si chcel.
Ja sa na to nepozerám obtiažne len mám reálnu predstavu o tom koľko veci stoja a aké vznikajú problémy aj pri menších veciach, napríklad keď kupuješ väčší kus pozemku.
A milión je dosť peňazí aby si sluše vyžil celý život v podstate možno ako mierne nadpriemerne zarábajúci človek (na takej životnej úrovni) Rozhodne to nie je dosť na to aby si sa stal filantropom alebo mohol rozbiehať nejaké väčšie projekty.