Ahoj , dala som si pred tromi mesiacmi prepichnúť ucho (chrupavku) a pred nejakým časom mi tam vyšiel zvláštny výrastok... chcem sa opýtať , ako inak sa to dá odstrániť než chirurgicky ? počula som, že by na to mali byť nejaké mastičky alebo niečo, ak nie
Vyber šperk, vyčisti ho v horúcom slanom roztoku, a na ucho si prilož na päť-desať minút teplé čajové vrecúško (bylinkový, ideálne harmančekový čaj), potom všetko opláchni a vydezinfikuj (peroxid, čistý lieh, jódová tinktúra), a nos zopnuté vlasy, ak môžeš.
pochybujem, ze sa da inak.. ja som to tiez mala a asi pred dvoma mesiacmi mi kozna povedala ze rozhdone vyrezat a na histologiu cize som pekne isla smer chirurgia..
inak to nebyva nic zavazne cize ak ti to dako esteticky nevadi tak si to tam nehaj a ked nie daj vyrezat, nie je to nic hrozne
ak je to niečo také tak je to keloid. taká jazva.. tvorí sa z neprofesionálne urobeného piercingu alebo zanedbanej hygieny.....
mne sa len raz urobil keloid a to na nose. (zanedbala som hygienu.... make-up a tak.) ale po dôkladnom čistení.... 2 krát denne úplne stačí to zmizlo......
odporúčam kúpiť v lekárni Alkoholové tampóniky na čistenie kože.
toto je najlepšie čo môže byť... mne to odporúčil piercer keď som si dávala robiť tragus. ale stačí ti aj obyčajná alpa
Mala som to aj ja.... Tú náušnicu si vyber telo ju neprijalo.. Ak si ju tam necháš bude sa ti to stále zväčšovať a roztrhá ti to ucho... Viem o čom hovorím.. Mastička ti na to žiadna nepomože bola som s tím aj u kožnej ono to po čase zmizne samé...
@12 Nie je to po zlom prepichu alebo zanedbanou hygienou.
Keolidne jazvy mozes mat aj po rozbitom kolene. Zalezi na pokozke. Zvycajne je to dedicne.
@welsha ak silou-mocou tuzis po tom pierci, skus nejake naplaste. V lekarni ti poradia, teraz je ich milion - vcelku fajn su Epiderm. Ak nepomozu, abo ak sa po ich vysadeni keloidna jazvicka zas zvacsi - hold, ako vravi @nikus552 VYBRAT!VYBRAT!VYBRAT!
mne sa to tiež urobilo na nose, bolo to dosť kruté, ale keďže som si ten piercing odmietala vybrať,tak som si to len pekne poriadne čistila a ono mi to po čase zmizlo a teraz už žiadny problém. Ale to tak nemusí byť u teba
@alicemae ...Ja som nepovedala že to je po zlom prepichu ale že aj mne sa to stalo...Nemusí to byť zanedbanou hygienou ja som si to pravidelne čistila aj všetko ale stále to bolo zapálené aj pol roka potom....Najväčšiu blbosť som spravila keď som si tam dala bižutériu od vtedy sa mi tam spravil ten výrastok a už som sa ho nevedela zbaviť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
inak to nebyva nic zavazne cize ak ti to dako esteticky nevadi tak si to tam nehaj a ked nie daj vyrezat, nie je to nic hrozne
ak je to niečo také tak je to keloid. taká jazva.. tvorí sa z neprofesionálne urobeného piercingu alebo zanedbanej hygieny.....
mne sa len raz urobil keloid a to na nose. (zanedbala som hygienu.... make-up a tak.) ale po dôkladnom čistení.... 2 krát denne úplne stačí to zmizlo......
odporúčam kúpiť v lekárni Alkoholové tampóniky na čistenie kože.
toto je najlepšie čo môže byť... mne to odporúčil piercer keď som si dávala robiť tragus. ale stačí ti aj obyčajná alpa
Keolidne jazvy mozes mat aj po rozbitom kolene. Zalezi na pokozke. Zvycajne je to dedicne.
@welsha ak silou-mocou tuzis po tom pierci, skus nejake naplaste. V lekarni ti poradia, teraz je ich milion - vcelku fajn su Epiderm. Ak nepomozu, abo ak sa po ich vysadeni keloidna jazvicka zas zvacsi - hold, ako vravi @nikus552 VYBRAT!VYBRAT!VYBRAT!