Kto ma s vyronmi skusenosti? O 4dni mam Univerziadu, a bol som si troska zakopat s chalanmi - podvrtol som si clenok, viem nezodpovedne - no potrebujem to dat do 100% funkcnosti za tie 4dni. Viete mi poradit, okrem teda studenych zabalov co este na to? Ne
a k téme: neviem, podľa toho ako to vážne inak, ja som si myslela, že mám vyrtnutý členok, myslela som si, že to bude v pohode a pretrhala som si všetky väzy a mala som mesiac gyps
no neviem ako to mas vyvrtnute ale mne ked sa podvrtol clenok tak 4dni boli malo, teda na nejaku silnejsiu fyzicku aktivitu to nebolo rozhodne vhodne ( jedine, ze by si na univerziade mal len chodit, o com pochybujem :S )
pouzival som octanovu mas ak sa nemylim a zabal proti opuchom
za tie 4 dni sa ti to moc neda dokopy..kup si octanovu mast a natieraj si to aby zmizol opuch a potom si to natieraj lioton gelom aby sa ti kotnik zahojil..hovorim z vlastnej skusenosti kotnik som mal aj ja vela krat vyvrtnuty
no, ja som na tuto temu expert, mam nejake oslabene slachy a clenky v keli priblizne raz za 2 mesiace.
pod studenu vodu, osusit, natriet heparinom (alebo aj vselijake tie voltaren milion ale u mna zabera najviac ten h.), vmasirovat a nechat trocha vstrebat a potom zaviazat elastickym obvazom...ale nie moc pevne. na noc si to nezavazuj, len si to poriadne natri. a nezatazovat...ak ta to bude aj o 4 dni boliet tak sa vykasli na univerziadu lebo si to este viac pokasles a budes to mat ako ja. fakt to nie je nic moc nemoct ani poriadne utekat po nejakom smyklavom alebo hrbolatom povrchu, lebo sa stale bojis ze zas budes tyzden imobilny
A ako prebehla univerziada dal si si to dokopy??? Ja som teraz v podobnej situacii ... Kedze o dva dni mam dolezity zapas a prosto nemozem nenastupit... Tak sa len pytam ci sa to da ako tak dat dokopy ... Ladujem , nohu mam vylozenu , skoro vobec sa nehYbem , bolest trochu ustupuje ale zajtra potrebujem nastupit . Ach jaaaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
inak vyvrtnutie clenka
a k téme: neviem, podľa toho ako to vážne inak, ja som si myslela, že mám vyrtnutý členok, myslela som si, že to bude v pohode a pretrhala som si všetky väzy a mala som mesiac gyps
pouzival som octanovu mas ak sa nemylim a zabal proti opuchom
pod studenu vodu, osusit, natriet heparinom (alebo aj vselijake tie voltaren milion ale u mna zabera najviac ten h.), vmasirovat a nechat trocha vstrebat a potom zaviazat elastickym obvazom...ale nie moc pevne. na noc si to nezavazuj, len si to poriadne natri. a nezatazovat...ak ta to bude aj o 4 dni boliet tak sa vykasli na univerziadu lebo si to este viac pokasles a budes to mat ako ja. fakt to nie je nic moc nemoct ani poriadne utekat po nejakom smyklavom alebo hrbolatom povrchu, lebo sa stale bojis ze zas budes tyzden imobilny