Baby, prosím Vás, aké máte skúsenosti s tým, keď ste vysadili HAK? Ja ju idem vysadiť po troch rokoch a bojím sa ako zareaguje moje telo. Viem že u každého je to individuálne, ale aké máte skúsenosti Vy?
wera55555 ja som vysadila po 3 rokoch tiež, okrem toho, že som schudla asi 6 kg, a meškaju mi každe 2 mesiace, tak nič extra.... ale záleži ako u koho....
po dvoch rokoch som vysadila, zmenšili sa mi prsia, schudla som 10 kíl, zhoršila sa mi kúsok pleť a vrátili desné bolesti (najmä zo začiatku) pri menzese, inak nič, v pohode som
ale sestra po troch rokoch čo brala HAK asi už nikdy nebude mať deti
@wera55555 v podstate som nikdy nemala problémy po vysadení HAK. Brala som asi rok Minervu, vtedy, keď som ju začala brať, pribrala som asi krááásnych 10kg. Keď som ju vysadila, kilá išli rapídne dolu, asi každý týždeň 1-2.
Ako píše napr @yasmin alebo @bilancia , mala som horšie bolesti pri menštruácii a aj silnejšiu. Ale cyklus mi to nerozhodilo, ja ho mám už niekoľko rokov ustálený.
Pri ďalších dvoch antikách, jedna bola Loette a druhá Bellara, som mala skôr s nimi problémy, ako štiepiace sa nechty, únavu a pod. Pri každej som pribrala, nie tak rapídne ako pri prvej, ale pribrala. Poslednú som brala znovu asi rok, tá bola prevažne gestagénová, lebo som fajčiarka, a s tou som nemala nijaký problém.
Okrem toho, že každá mala na mňa takmer 1000 000 percentný "ochranný účinok" - antikoncepcia abstinenciou Počula som to už od viacerých báb, že keď berú antikoncepciu, potláča im to chuť na sex, dokonca menej "vlhnú".
Keď ju neberiem, cítim sa viac v pohode, mám viac chuť na sex, a mám dlhší cyklus Takže menej často krámy
No a nesmiem zabudnúť na nepravidelný cyklus, ešte väčšie prsia ak je to vôbec možné, náladovosť, bolesti počas celého cyklu. Ale ja som trochu špecifickejší prípad.
@fleur1301 no ja mám Belaru tri roky by to bolo za mesiac a idem ju vysadiť nakoľko ju už asi od mája beriem nadarmo -bola som v grécku a tam sa mi oplatilo radšej tie tabletky jesť ako mať nervy z toho nepravidelného cyklu a nechodiť k moru- poradil mi aj doktor aby som ju nevysádzala že by mi to rozhádzalo cyklus- v podstate má pravdu, ale potom som sa zamyslela nad tým že každým ked som u neho v ambulancii má na sebe tričko s nápisom "belara"...
no som zvedavá ako zareagujem, ale mne vobec v poslednej dobe nepomáha antikoncepcia na tie menštruačné kŕče, tak to sa asi nezmení a našťastie analgetiká existujú..
ale že zmenšenie pŕs a schudnutie by mi len bodlo
no prečítala som si tu hocičo a budem radšej dúfať len v tie dobré veci pre mňa a možno to nakoniec aj tak bude, že mi to len pomôže nejesť už tú chémiu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ale sestra po troch rokoch čo brala HAK asi už nikdy nebude mať deti
Ako píše napr @yasmin alebo @bilancia , mala som horšie bolesti pri menštruácii a aj silnejšiu. Ale cyklus mi to nerozhodilo, ja ho mám už niekoľko rokov ustálený.
Pri ďalších dvoch antikách, jedna bola Loette a druhá Bellara, som mala skôr s nimi problémy, ako štiepiace sa nechty, únavu a pod. Pri každej som pribrala, nie tak rapídne ako pri prvej, ale pribrala. Poslednú som brala znovu asi rok, tá bola prevažne gestagénová, lebo som fajčiarka, a s tou som nemala nijaký problém.
Okrem toho, že každá mala na mňa takmer 1000 000 percentný "ochranný účinok" - antikoncepcia abstinenciou Počula som to už od viacerých báb, že keď berú antikoncepciu, potláča im to chuť na sex, dokonca menej "vlhnú".
Keď ju neberiem, cítim sa viac v pohode, mám viac chuť na sex, a mám dlhší cyklus Takže menej často krámy
no som zvedavá ako zareagujem, ale mne vobec v poslednej dobe nepomáha antikoncepcia na tie menštruačné kŕče, tak to sa asi nezmení a našťastie analgetiká existujú..
ale že zmenšenie pŕs a schudnutie by mi len bodlo
no prečítala som si tu hocičo a budem radšej dúfať len v tie dobré veci pre mňa a možno to nakoniec aj tak bude, že mi to len pomôže nejesť už tú chémiu