uz pomerne dlhu dobu sa mi v zivote ruca asi vsetko co sa da a mam pocit, ze sa to odrazilo na mojej psychike. Mavam nahle zachvaty uzkosti a dlhodobejsiu depresiu. Rozhodla som sa konecne vyhladat pomoc a objednala som sa u psychologa na vy
A hlavne - psychológ NEMôŽE predpisovať lieky, takže toho sa nemusíš báť, dá ti nejaké testy, porozprávate sa a ak ti diagnostikuje depresiu, pošle ťa k psychiatrovi. A ten ti dá lieky.
ja sa nebojim vysetrenia, skor mam len taky neurcity pocit, lebo som predtym na takomto vysetreni nebola. hlavne som rada ze som sa odhodlala, lebo uz som to vsetko akosi prestavala zvladat.
inak lieky mi predpisala moja obvodacka - mala som neurol, ale to bolo na riesenie akutneho stavu a po dvoch tyzdnoch som to vysadila, lebo som sa bala, ze si na to navyknem.
zatial v pohode, len sa bojim aby zase neprisiel ten uzkostny stav, lebo to je nocna mora
ja som bola nútená chodiť tam keď som mala cca 10-11 a bolo to HROZNÉ. proste neviem, či so,m zrovna natrafila na takú jebnutú, ale ten obraz ako sedí oproti mne s preloženou nohou, naklonenou hlavou a pýta sa ma kokotiny (aké mám pocity z pocitov o mojich pocitoch) ma desí dodnes..
podľa mňa je lepšie ísť s takýmto problémom za psychiatrom... teraz pozor, nemyslíte si že tam chodia doslova blázni... čudovali by ste sa aký ľudia tam chodia, priam s banalitamy, či už nespavosť, strhávanie sa zo sna a iné veci.. psychiater môže predpísať lieky, ktoré naozaj pomáhajú a vyriešia tvoj problém... spoločnosť vníma psychiatrov ako ľudí ktorí liečia psychopatov... je to lekár ako každý iný, netreba sa báť, netreba sa hanbiť, je tu na to aby pomohol.. mne pomohol
Lieky ti nemôže predpísať.. A ak narazíš na dobrého psychológa, tak ti dokáže naozaj pomôcť a nebudeš sa musieť báť, proste prídeš, sadneš si a bude sa ťa pýtať rôzne otázky, rozprávať sa s tebou...
Len nič nezatajuj, povedz o všetkom, aby to malo vôbec zmysel..
nemas sa coho bat, prvykrat budes robit testy a porozprava sa s tebou o tom, preco si vyhladala psychologa, co ta trapi a pod., ked bude mat vysledky, tak ta bud posle k psychiatrovi predpisat lieky a dalej budes chodit k nej/nemu na psychoterapie alebo budes mat len psychoterapeuticku liecbu..
v prvom rade si musíš uvedomiť že záchvaty úzkosti a dlhodobé depresie si vytváraš ty sama tým, keď stále dokola preberáš vo svojej mysli to čo ťa trápi, v skutočnosti nepotrebuješ žiadne lieky, potrebuješ si len vyjasniť veci vo svojej hlavičke... nie je to nič zložité, ja osobne preferujem meditáciu, dokonale ti vyčistí mysel od zbytočných myšienok a urobý ti naprosto jasno v tom čo si praješ od života... no kedže neviem čo ťa vnútorne trápi, tak ti zatial viac nepomôžem... na to by som potreboval blližšie vysvetliť vetu:
"uz pomerne dlhu dobu sa mi v zivote ruca asi vsetko co sa dá" čo je to to všetko...???
možno úplne všetko nie... ale často si človek dokáže pomôcť sám, aj keď si to naprv ani neuvedomuje.. ale vačšinu odpovedí na svoje otazky by dokázal nájsť v sebe aj bez pomoci psychologa...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
A hlavne - psychológ NEMôŽE predpisovať lieky, takže toho sa nemusíš báť, dá ti nejaké testy, porozprávate sa a ak ti diagnostikuje depresiu, pošle ťa k psychiatrovi. A ten ti dá lieky.
Sú to úplne normálne sedenia, nemusíš sa ničoho báť.
odvtedy ako som tam bol pred troma rokmi, som tam nebol, a držím sa jedného pravidla, pokym nejde o život, ide o hovn ......
inak lieky mi predpisala moja obvodacka - mala som neurol, ale to bolo na riesenie akutneho stavu a po dvoch tyzdnoch som to vysadila, lebo som sa bala, ze si na to navyknem.
zatial v pohode, len sa bojim aby zase neprisiel ten uzkostny stav, lebo to je nocna mora
Ale ani ty neurob chybu, že tomu nedáš šancu , ani lekár ti nepomôže ak odmietneš liečbu , tak ti ani psycholog nepomôže, ah mu odmietneš načúvať.
Mne pomohol, mal som šťastie na fakt dobrého, keď som mal 12 rokov.
Ale bohužial už je v zahraničí , zo Slovenska ho vyštvala kríza.
a porozmyslas co dalej so zivotom
(čítal som tvoje blogy)
Len nič nezatajuj, povedz o všetkom, aby to malo vôbec zmysel..
v prvom rade si musíš uvedomiť že záchvaty úzkosti a dlhodobé depresie si vytváraš ty sama tým, keď stále dokola preberáš vo svojej mysli to čo ťa trápi, v skutočnosti nepotrebuješ žiadne lieky, potrebuješ si len vyjasniť veci vo svojej hlavičke... nie je to nič zložité, ja osobne preferujem meditáciu, dokonale ti vyčistí mysel od zbytočných myšienok a urobý ti naprosto jasno v tom čo si praješ od života... no kedže neviem čo ťa vnútorne trápi, tak ti zatial viac nepomôžem... na to by som potreboval blližšie vysvetliť vetu:
"uz pomerne dlhu dobu sa mi v zivote ruca asi vsetko co sa dá" čo je to to všetko...???
Ktovie, či ale vážne rieši všetko .
možno úplne všetko nie... ale často si človek dokáže pomôcť sám, aj keď si to naprv ani neuvedomuje.. ale vačšinu odpovedí na svoje otazky by dokázal nájsť v sebe aj bez pomoci psychologa...