Som egoista, ale zalezalo by na situacii a co sa vobec povazuje za vzdanie sa stastia.
Take dojemne kantileny, ako je ten kolujuci pribeh o chlapcovi, co chodi so slepou dievcinou a daruje jej oci, lebo mu slubi, ze potom sa za neho vyda.. to ASI nie .
..ale ten dojak s motorkou, ktorej zlyhali brzdy a chlapec da dievcatu svoju jedinu helmu (* inac strasna hlupost - vyjst na motorku bez helmy pre kazdeho pasaziera - ved zakony co akoze?), to mozno hej. V takychto veciach viem potlacat pud sebazachovy.
skôr som asi egoista a hovorím si, že šťastie, ktoré vďaka mne ten človek nadobudne, môže byť aj tak rýchlo pominuteľné... ale záležalo by na situácii.
a ak sa tým myslí tradičný prípad "nechať svoju lásku niekomu inému", tak tam to tak neberiem, tam veľmi nejde o to, či sa človek obetuje, keď už je dávno rozhodnuté aj bez neho.
neviem si moc dobre predstaviť zrovna tú situáciu, asi by aj dosť záležalo od okolností a o čo konkrétne sa jedná, no ja som veľký egoista a svojho šťastia by so msa len ťažko vzdala.
@maco011 tak to sa delis potom aj ty robis aj ludi okolo stastnymi,.
ja som to pochopila tak, ze by som sa zriekla niecoho (nie cloveka, pretoze o ludoch rozhodovat nemozme), nejakej veci (mozno miesta, buducej staze, alebo nieco podobne) s tym, ze mne by to v konecnom dosledku uskodilo. to urobit neviem a ani nechcem.
Ked by to inak neslo,tak hej..keby iba vtedy mohol byt dany clovek stastny,tak myslim,ze ano...ved to je vacsie staste,vidiet ,ze ten druhy je stastny...a o com je zit pre vlastne stastie,ked inemu to ma len skodit?To nieje prave stastie...stastie je robit inych stastnymi....malo by byt spolocne,vzajomne...ty urobis pre niekoho nieco ,aby bol stastny..a potom ti to on vrati...teda nie vzdy,ale ako ano,je to uzasne,ak nie,tak mas aspon dobry pocit na dusi,ze si vykonal trochu dobra..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Take dojemne kantileny, ako je ten kolujuci pribeh o chlapcovi, co chodi so slepou dievcinou a daruje jej oci, lebo mu slubi, ze potom sa za neho vyda.. to ASI nie .
..ale ten dojak s motorkou, ktorej zlyhali brzdy a chlapec da dievcatu svoju jedinu helmu (* inac strasna hlupost - vyjst na motorku bez helmy pre kazdeho pasaziera - ved zakony co akoze?), to mozno hej. V takychto veciach viem potlacat pud sebazachovy.
a ak sa tým myslí tradičný prípad "nechať svoju lásku niekomu inému", tak tam to tak neberiem, tam veľmi nejde o to, či sa človek obetuje, keď už je dávno rozhodnuté aj bez neho.
a možno áno...no len za tých okolností, žeby mi bola tá osoba veľmi blízka a nebola by iná cesta
taktiež záleží na situácii. Musím danného človeka poznať
a veriť mu že to ocení a opačne by spravil to isté.
ak nie tak to sotva.
(plus nejaký emo whining o tom, že sa nemám čoho vzdávať)
Prípadne aj pre jedného človeka, ktorý má predpoklady k prineseniu blaha mnohým ľuďom ...
Inak asi nie ...
ja som to pochopila tak, ze by som sa zriekla niecoho (nie cloveka, pretoze o ludoch rozhodovat nemozme), nejakej veci (mozno miesta, buducej staze, alebo nieco podobne) s tym, ze mne by to v konecnom dosledku uskodilo. to urobit neviem a ani nechcem.