ahojte, mám problém s windowsom 8 na notebooku, lebo kopa vecí je s ním nekompatibilná a nejde mi... ale čítala som niekde, že sa do notebooku dá nainštalovať aj druhý systém, napr, XP, do nového oddielu, a potom pri spustení si vybrať systém. potom by m
No, skôr než inštalovať druhý systém, skús to spustiť v kompatibilite s Win7 alebo ak sa dá aj s WinXP, ak to nepomôže, tak...to čo spomínaš sa dá jednoducho spustením WinXP inštalácie a zvolením si miesta...predtým však treba cez Správu diskov v súčasnom systém rozdeliť harddisk (ak nemáš dva, prípadne dve partície) a na túto novovytvorenú časť to nainštalovať...neskúšal som to ale nejak takto by to malo ísť...ale radšej skús ešte to prvé čo som ti tu napísal.
ja som to skúšala v kompatibilite s w7, išlo to asi hodinu, potom to vyplo a už to dalej len blblo, nejde to ani s kompatibilitou s XP ani Vistou... a dalo by sa cely windows zmeniť na 7?
prosím vás, mne nejdú usb kľúče, proste keď dám do pc usbčko, neobjaví sa mi nikde, ani v tento počítač ani nič..už ma asi porazí..sd karty načíta a usbčka nie..
@eva612 Ak tvoj procesor podporuje virtualizaciu a máš dostatočne výkonný procesor, nainštaluj si VitualBox a do neho si nainštaluj XPčko, ak maš instalacne CD (prečo XP? Lebo zaberá málo a má hlavne najmenšie nároky) ...
@mcvpn XP mini je velmi orezané .. chýba tam veľa knižníc, najmä od DirectX ... Radšej nech si do VirtualBoxu nainštaluje normálne, neupravene XP a nemal by byť žiaden problém .. Ani ovládače by zrejme nemusela inštalovať, tie zväčša nainštaluje VirtualBox sám
@77hanes77 Procesor to podporovať nemusí a keď už tak vmware, je lepšie optimalizovaný a v tomto prípade by virtualizácia bola viac na škodu ako úžitok, lebo ak by v XP chcela spustiť ten SIMS2 tak to by bolo nehrateľné... virtualizácia nie je na hry. Najlepšie bude buď preinštalovať na win 7, alebo urobiť tzv. dualboot, teda nechať win8 a na ďalšiu particiu nainštalovať w7/xp.
@jurajjj Sims 2 je dosť stará hra na to, aby to daný procesor zvládol aj virtualizovane ... Záleží však, čo má za procesor .. Na nejakom lacnom Celerone, ktorý možno aj podporuje virtualizaciu to bude sekať .. No ak má výkonne stvorjadro, tak by to mohlo ísť .. Treba vyskúšať ....
Ak to bude blbnúť, alebo to nepôjde vôbec, čo je dosť pravdepodobné, tak už ostava len dualboot... Len instalovat druhy OS kvoli jednej hre je blbost Ale tak kazdy mame ine priority.
@77hanes77 No procesor to môže zvládnuť, ale ide o grafiku, kedže tieto virtualizačné nástroje majú iba základnú väčšinou pár MB virtuálnu kartu, ktorá s reálnou kartou nemá nič spoločné, takže preto na tom budú neskutočne sekať hocijaké 3D aplikácie, aj totálne primitívne. Btw, tiež si myslím, že robiť dualboot kvôli hre je blbosť, to už radšej dať rovno W7 a je po probléme.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ak to bude blbnúť, alebo to nepôjde vôbec, čo je dosť pravdepodobné, tak už ostava len dualboot... Len instalovat druhy OS kvoli jednej hre je blbost Ale tak kazdy mame ine priority.
@eva612 Nie je to nič zložité, pokiaľ vieš, čo robíš .. Ak chceš presný postup, daj vedieť.