Ja mám 21 r. a pracujem, priateľ má 19 r. a je na SŠ. Sme spolu 2 roky a z toho asi 1,5 roka žijem s ním u jeho rodičov. Vždy som sa mu prispôsobovala, no v poslednej dobe sa snažím venovať viac svojim záujmom, on však protestuje.
Viac v 1. komentári...
Ale my do toho nevidíme, nevieme presne prečo protestuje. Šak nemáte 10 rokov, normálna konverzácia, vieš si premyslieť predsa čo chceš. Booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooože.
to moj byvaly takto velmi mi nasilu zakazoval, nepacilo sa mu, ze sa potrebujem aj ucit, ze potrebujem aj kontakt s niekym inym, zakazoval pisat, chodit von s kamratkami, cely vikend som sa nemohla pozriet do ucenia aj ked som potrebovala lebo tam bol on. nedokazem si predstavit, ze by sme spolu byvali ... a teda v tomto pripade to bola naozaj jeho vina.
neviem ako je to u vas, ale pokial ani po rozhovore nedokaze prijat, ze ked su dvaja spolu, tak mozu mat aj aktivity, ktore robia zvlast, tak to nebude moc rozumne s takym clovekom byt.
Všetko to začalo asi tým, že ešte v prvých mesiacoch vzťahu sme sa opití zmotali na trojku s frajerkou jeho brata, ktorý nebol doma. Môj priateľ však zaspal a ja s holkou sme pokračovali samé, kým nevtrhol do izby jej frajer a nevyhnal ma z izby s krikom. Odvtedy som nikdy nepocítila ani štipku dôvery.
Nechodila som nikam bez neho, pretože mi všetko zakazoval (niekedy sa tváril, že môžem, ale potom som pol roka počúvala výčitky). Tiež mi často nepriamo hovorí, že som k..va a ponižuje ma.
Pred mesiacom som bola po sto rokoch na koncerte a dnb afterke s kamoškami a skončilo to tak, že som sa opila, zabudla som si mobil u kamošky, bundu v šatni a prespala u dvoch chalanov, ktorí sa ma ani nedotkli, len mi pomohli v mojom stratenom stave a na druhý deň ma odviezli domov. Po tomto mi priateľ neverí už ani keď idem do obchodu sama. Preto mi zakázal alkohol, akcie bez neho, dnb a odsťahovať sa do podnájmu (čo som plánovala už dlhšie, aby som sa mohla venovať svojim záujmom - práca, vlastný biznis, pes). Alkoholu sa vzdám bez problémov, lenže nechodiť nikam bez neho znamená nechodiť vôbec nikam. A vzdať sa podnájmu znamená byť žena v kuchyni bez práva názoru až do smrti. Ak niečo z toho poruším, vyhráža sa rozchodom.
Čo myslíte, dá sa táto situácia ešte nejak zachrániť? Môžem za to iba ja, alebo je to aj kvôli nemu?
No ja som sa prispôsobovala chodu domácnosti a členom domácnosti keď sme žili s bývalým u jeho rodičov.
A asi vyzniem zle, ale mne to zle ani obmedzujúce neprišlo, ak u niekoho žijem musím sa prispôsobiť.
Len ten bývalý bohužiaľ začal byt časom až moc zlý a majetnicky... :S Takze zas až tak dobre riešenie sa im prispôsobovať to nebolo... 0_0
je to aj kvôli nemu samozrejme ale aj kvôli tej situácii ktorá nastala ... porozpravaj sa s ním važne a povedz mu čo žiadaš pre to aby si sa mohla citiť vo vzťahu slobodna a spokojna ... ak ti bude chcieť vyhovieť a näajsť nejaký kompromis (aspoň nejaký) znamená to že to má zmysel ... ak ti bude brániť vo všetkom čo máš rada a nebudeš sa môcť pohnúť ďalej, vtedy to pravdepodobne nebude mať zmysel do budúcnosti
Akože, ak by toho nebol súčasťou, tak pochopím naštrbenie dôvery (ale nie vyslovené zakazovanie, preboha, to nie je zdravé nikdy), ale takto
Utekaj čo najďalej a ešte po ňom hoď žehličkou (vypnutou, sme civilizovaní ľudia)
@5 To si hádam nemyslíš, že ti to s tou trojkou uveríme. Všetci vieme, ako to bolo: načapal ťa so svojou frajerkou, a rovno sa k vám pridal. Tak to chodí.
to co robi on je sice tiez chore trocha,, ale kebyze chcem niekomu dokazat, aby mi veril, tak ked uz idem podlhom case von, tak neskoncim na dakom Byte s dvoma chlapmi. teda vlastne vobec si to neviem predstavit, ist sa takto spit a este aj bez frajera a skoncit niekde uplne mimo. ani to sa podla mna nerobi
ale aj tak utekaj daleko prec od neho, najdi si normalneho chlapa a neopijaj sa do kolien potom bez neho.
Tak po prve... Trojka
Normalna baba by stym nesuhlasila.Chlap by skusil aj stvorku...samozrejme s 3babami naraz.
Po dalsie alkohol.
Opit sa tak aby clovek o sebe nevedel ?
Omg kam tento svet naozaj speje
A este mat take blbe otazky,ze ci ma pravo na to ta podozrievat ?
Jasne muzi su ziarlive stvorenia...niektori su ziarlivi uz len ked okolo nas druhy chlap prejde. A nieto nas vidiet v spolocnosti 2 chlapov.Prepac...moj skromny nemenny nazor
(A dufam ze je to len trolling)
@sasi2680 Ja svoje činy ľutujem a ospravedlňovala som sa mu, ale mám trochu aj pocit, že som sa práve preto tak odviazala, že normálne nikam nechodím a potom to človek dáko v sebe dusí a alkohol to všetko znásobuje a je to len časovaná bomba... alkoholu som od vtedy povedala čau lebo sama taká nechcem byť, ale nechcem ani sedieť celý život zavretá doma.
Má tu niekto skúsenosť s podobnou situáciou, ktorá sa nejak vyriešila? Dá sa toto nejak riešiť okrem rozchodu a rozprávania sa (skúšala som 1000x a zistila som, že priamym rozhovorom o danom probléme to iba zhorším).
k @19
ak priamy rozhovor k ničomu nevedie či jedna strana odmieta spolupracovať, celkovo to nemá kam viesť, v hocijakej situácii, medzi akýmikoľvek dvoma ľuďmi, nie tak ešte takými, čo spolu chcú prežiť zvyšok života
ako, keď sa neviete ani porozprávať???
tak počkať... aby sme si to ujasnili.. ty máš 21 pracuješ, on iba 19 a ešte je stredoškolák a on ti hovorí čo máš a nemáš robiť? sorry jako, ale prečo sa nechávaš komandovať nejakým nesamostatným faganom?
Partner sa ukáže vo svojej pravej povahe po dlhšom čase vo vzťahu, lenže každý si ten vzťah predstavuje úplne inak, ak si osoba ktorá sa nechá ovplyvňovať partnerom je to veľmi zlé. Jednoducho dohodnúť sa s partnerom na určitých pravidlách, pretože takto to fungovať nebude, ak budete chcieť spolu žiť v jednej domácnosti, je treba zmeniť určité veci kým je skoro. Tam vo vzťahu ako aj v každom vzťahu ide o dôveru. Raz sa to zlepšiť môže, no neskôr to môže prísť späť. Mal som vzťah, kde mi dotyčná neverila niekoľko rokov a to som nerobil nič zlé, mam novú s ktorou som strašne šťastný, pretože mi veľmi dôveruje a to spraví veľmi veľa. V každom vzťahu musí fungovať dôvera, inak to nejde, psychicky už vôbec nie, človek na to môže doplatiť. Hlavne niečo s tým správ, pretože ta to bude utápať.
@rada_stratena ...mala si super napad ....kam na tie napady chodis ?
Polka chlapov by bola stebou max.spokojna..tak neviem co ta henten riesi ..tutmak jeden,no
@27 Toto presne, rovno by som ta poslal do piče, bez ďalšieho vysvetľovania. Si predstav, žeby to bolo naopak. Prišiel by za tebou, že sa ožral, nevedel o sebe, a zachránili ho dve neznáme baby, nechali ho u seba prespat. No ale nič iné tam nebolo, jasné. Keď potrebuješ takéto veci riešiť tak radšej ani vzťah nemaj.
čím skôr to ukončí a vzdiaľ sa tak ďaleko ako sa ti len bude dať. on bude len horší a horší. vzťah bez dôvery je úplne zbytočné lepiť a snažiť sa udržať. súhlasím s @Alex458 ...
No ja si neviem predstaviť, že by mi chlap niekedy niečo zakazoval. Choď preč. Hlavne keď sa s ním o tom nedá nijako porozprávať, aj keď si zrobila hlúposť. Normálny chlap by v takejto situácii uvažoval len o 2 možnostiach- poslať ťa k vode alebo ti odpustiť, nič medzi neexistuje.
vykasli sa na toho zakomplexovaneho kokota a daj sem jeho fotku aby si ostatne zeny dali pozor a vyhli sa mu oblukom. a ty tiez nie si celkom normalna ked si nehas rozkazovat v dospelom veku. co je on tvoj foter alebo matka?
V prvom rade určite za to nemôžeš ty. No neviem, či sa to jeho správanie dá zmeniť. Na dnb chodím tiež, či už s frajerom alebo bez. Nič nezakazujeme.. Neviem si predstaviť takýto vzťah. Popravde nechápem, čo ťa s ním ešte drží keď sa takto chová...
Môžeš ešte skúsiť mu dať jasne najavo svoje hranice a robiť si, čo uznáš za vhodné. Kľudne choď aj sama do "obchodu" a keď na teba potom nakričí a bude ti robiť výčitky tak jedným uchom dnu a druhým von, alebo odísť preč... A možno sa spamatá.. ale pochybujem.
@tomias@james98 keď si dôverujú tak prečo nie? V prvom rade, ak by tam aj k niečomu pričšlo, tak by určite nepovedala že bola s dvomi chlapmi ale radšej si vymyslela niečo iné
@lenkaska1 Nie, odkedy som bol v priamom prenose svedkom toho, ako inak dobra, veriaca baba pisala dlhoročnemu priatelovi sms s textom "laska, strašne ma boli hlava, idem si pospat". A cca do 5 min potom ju už asi hlava nebolela, kedže som ju potom pretiahol. Ale zas pravda, že hned potom zaspala Po tom ako som bol svedkom XY takychto situacii, a sam som ich bol učasny alebo som o nich počul - nedokažem verit ani vôbec. Nie je prave sranda ked ženska prehltne semeno ineho muža a o 10 min s nim vola a vravi mu ako ho miluje. Naštastie ja som bol ten iny vždy
@lenkaska1 Ano, pred rokmi by som reagoval tak isto. Dokonca myslím, žeby mi z takých rečí bolo zle. Ale ked človek dospeje tak zistí, že morálka nie je nič zavazne. Ak sa jej zbaviš, necitiš pocit viny.
@james98 mozno aj to je na tom to smutne, necitit ten pocit viny. Ale o to tu teraz nejde. Len som chcela podotknut, ze keby ho podjebala tak nepovie ze bola s 2 chalanmi ale nic nebolo. Skor by si vymyslela nieco ine...
Celý ten váš vzťah mi príde nejaký chorý.. hneď na začiatku trojka, hovorí ti, že si kurva, ty bez problémov prespis u nejakých chalanov miesto toho aby si išla domov..wtf na čo sa takíto ľudia vôbec spolu? Nechápem
No keby ze mi frajer nadava... A ponižuje ma.. Tak to by som ho poslala kade ľahšie... Vzpamätaj sa... Kto je ze ti môže nadávať... Kto je ze o tebe môže rozhodovať hovoriť co máš a nemáš robiť... (meni tvoj rodič a si dospelá... A hádam aj rozumná... Si od neho staršia... Nenechaj si rozkazovať od mladšieho. Frajer ti môže poradit, pomoct ale ty žijes svoj život a on svoj... A podla mňa není dobre keď nejaká osoba riadi inej život... Každý má svoje sny a nemal by sa obmedzovat inými... Ale je niečo iné brat ohľad a zakazovať... A spoločne sa prispôsobiť istému návrhu za ktorí ste obaja za) Máš aj vlastný život a záľuby.. A keď to on nedokáže pochopiť... Tak sa s ním rozíd.Nie si handra na ktorú si môže vyliať zlosť... Síce ako hovoríš... Ze to co si spravila ľutuješ a on to nedokáže pochopiť... Tak to je zle... Zamysli sa ci chceš pokračovať v tomto vzťahu v ktorom si
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
neviem ako je to u vas, ale pokial ani po rozhovore nedokaze prijat, ze ked su dvaja spolu, tak mozu mat aj aktivity, ktore robia zvlast, tak to nebude moc rozumne s takym clovekom byt.
Nechodila som nikam bez neho, pretože mi všetko zakazoval (niekedy sa tváril, že môžem, ale potom som pol roka počúvala výčitky). Tiež mi často nepriamo hovorí, že som k..va a ponižuje ma.
Pred mesiacom som bola po sto rokoch na koncerte a dnb afterke s kamoškami a skončilo to tak, že som sa opila, zabudla som si mobil u kamošky, bundu v šatni a prespala u dvoch chalanov, ktorí sa ma ani nedotkli, len mi pomohli v mojom stratenom stave a na druhý deň ma odviezli domov. Po tomto mi priateľ neverí už ani keď idem do obchodu sama. Preto mi zakázal alkohol, akcie bez neho, dnb a odsťahovať sa do podnájmu (čo som plánovala už dlhšie, aby som sa mohla venovať svojim záujmom - práca, vlastný biznis, pes). Alkoholu sa vzdám bez problémov, lenže nechodiť nikam bez neho znamená nechodiť vôbec nikam. A vzdať sa podnájmu znamená byť žena v kuchyni bez práva názoru až do smrti. Ak niečo z toho poruším, vyhráža sa rozchodom.
Čo myslíte, dá sa táto situácia ešte nejak zachrániť? Môžem za to iba ja, alebo je to aj kvôli nemu?
A asi vyzniem zle, ale mne to zle ani obmedzujúce neprišlo, ak u niekoho žijem musím sa prispôsobiť.
Len ten bývalý bohužiaľ začal byt časom až moc zlý a majetnicky... :S Takze zas až tak dobre riešenie sa im prispôsobovať to nebolo... 0_0
Utekaj čo najďalej a ešte po ňom hoď žehličkou (vypnutou, sme civilizovaní ľudia)
ale aj tak utekaj daleko prec od neho, najdi si normalneho chlapa a neopijaj sa do kolien potom bez neho.
Prídem to omrknúť
Normalna baba by stym nesuhlasila.Chlap by skusil aj stvorku...samozrejme s 3babami naraz.
Po dalsie alkohol.
Opit sa tak aby clovek o sebe nevedel ?
Omg kam tento svet naozaj speje
A este mat take blbe otazky,ze ci ma pravo na to ta podozrievat ?
Jasne muzi su ziarlive stvorenia...niektori su ziarlivi uz len ked okolo nas druhy chlap prejde. A nieto nas vidiet v spolocnosti 2 chlapov.Prepac...moj skromny nemenny nazor
(A dufam ze je to len trolling)
Má tu niekto skúsenosť s podobnou situáciou, ktorá sa nejak vyriešila? Dá sa toto nejak riešiť okrem rozchodu a rozprávania sa (skúšala som 1000x a zistila som, že priamym rozhovorom o danom probléme to iba zhorším).
ak priamy rozhovor k ničomu nevedie či jedna strana odmieta spolupracovať, celkovo to nemá kam viesť, v hocijakej situácii, medzi akýmikoľvek dvoma ľuďmi, nie tak ešte takými, čo spolu chcú prežiť zvyšok života
ako, keď sa neviete ani porozprávať???
To by ani nevedel ako by dostal poriadnu do guli..a letel by rychlostou svetla k vode
Polka chlapov by bola stebou max.spokojna..tak neviem co ta henten riesi ..tutmak jeden,no
radšej chod ty..
'Tiež mi často nepriamo hovorí, že som k..va a ponižuje ma.'
srandujes dufam
nie s tym, ze ti to hovori, ale s tym, ze je stale tvoj priatel
Môžeš ešte skúsiť mu dať jasne najavo svoje hranice a robiť si, čo uznáš za vhodné. Kľudne choď aj sama do "obchodu" a keď na teba potom nakričí a bude ti robiť výčitky tak jedným uchom dnu a druhým von, alebo odísť preč... A možno sa spamatá.. ale pochybujem.
ale inak smutné dosť..