Poznáte ten pocit, keď máte niečo zakázané, ale napriek tomu vás všetko motivuje k tomu aby ste ten zákaz porušili? Napríklad v škole je zakazané používať internet na vyučování (aspon v mojej)! Chodím tam aj napriek tomu! Robite to aj vy? Je to istý druh
Podľa toho ktoré zákazy... Napríklad v škole máme v počítačovej učebni zakázané jesť a piť - ale tak pomôžem si keď je uprostred leta a ja mám v tej učebni 4-hodinovú skúšku?
Ale pokiaľ už porušujem nejaký zákaz, určite to nerobím kvôli adrenalínu... (Keď chcem adrenalín, radšej si sadnem do autobusu SAD alebo MHD, prípadne skočím na kolotoče )
@holyknight niekedy si skús cestu SAD-kou, najlepšie keď chodí najviac ľudí a sú najväčšie zápchy
1. Biedny stav niektorých ciest
2. Psychický stav spolucestujúcich
3. Psychický stav vodiča
+ niekoľko ďalších faktorov
Dám ukážkovú situáciu ktorá sa naozaj stala a naozaj to bol adrenalín, najmä keď tie cesty tam poznám a vodičov áut takisto
Ráno, v čase keď bývajú najväčšie zápchy, cesta z jednej strany lemovaná poľom, z druhej stromami a kríkmi, zákruta (akurát neprehľadná kvôli tým stromom a kríkom) a rad áut dlhý tak pol kilometra, možno trošku menej. A ja som si spokojne pozerala von oknom s radosťou že tam pribudol autobusový pruh a že žiadne zdržanie sa dnes nekoná, keď som zistila že autobus ide obrovskou rýchlosťou v protismere. Tá cesta v tom čase nebýva prázdna a tá kolóna bola dosť dlhá a on ju obišiel takmer celú... Fakt si neviem predstaviť že by práve v tej chvíli išlo tade auto... (Ale aj tak sú hororovejšie situácie dohadovať sa s vodičom kvôli lístku )
@10 no ja na autobusoch SAD chodim kazdy den, preto som sa pytal...no hej zazil som uz nieco podobne a nejako ma to neinteresovalo...ja si to tam iba odsedim
@13 presne pravidla a zakazy su na to aby sa porusovali Mno dobre, nie vsetky... Ale kto z vas ma v skole vypnuty mobil, pretoze je to dane zakonom? Somarina...
A co sa toho adrenalinu tyka, zapnuty mobil urcite nie, internet pocas vyucka tiez nie, mozno raz jedneho dna lupez xD to by bolo uz nieco ine, adrenalinovejsie
@10 poznáááme poznám jednu linku medzi jednou dedinou a mestom. cca 4km. z toho 2km sú úplná rovinka. za rovinkou zákruta a most, na ktorom aj v 60tke nadskakuje žalúdok. jeden autobusár túto cestu rieši takto: nabehne na rovinku vykúri pný kotol... cca 500m pred zákrutov hodí neutrál(rýchlosť cca 120km/h) do zákruty ide cca 100km/h tam ho úplne hodí do protismeru prejde most, každému sa začne prehadzovať večera s predvčerajška... a aj v úplne natlačenom buse sa po týchto dvoch km nájde zrazu strašne veľa miesta. a najlepší je ten flegmatický výraz autobusára...
no zakazy.....porusovat treba obcas sak nato su...dneska sme v skole hrali karty aj ked nam to ucitel zakazal a nasiel nas prave ked sme hrali.... a potom..... ...tak nevem....radsej porusovat len vynimocne
porušovanie zákazov je normálne. Keby ľudia neporušujú zákazy, neboli by dopravné nehody - ľudia by jazdili podľa predpisov, neboli by vraždy a krádeže, decká by nefajčili a nepili skôr ako by dovŕšili 18 - pretože by to nebolo zaujímavé, keďže by to nebolo proti zákazu... Ja som názoru,že všetky zákazy majú svoj význam a preto ich treba rešpektovať!
Po pravde pravidlami ako takými sa neriadim, mám ale určité etické zásady, ktorých sa držím, a občas sa s tými oficiálnymi pravidlami zhodujú, čiže tak nejak... Ale vo všeobecnosti zákazy porušujem bez nejakého adrenalínu....
take zakazy, ktore ma nejak moc obmedzuju, tak tie porusujem...ale to asi vacsina ludi...a u mna je to klasika, napriklad sa inspirujem, hoci je to zakazane...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ale pokiaľ už porušujem nejaký zákaz, určite to nerobím kvôli adrenalínu... (Keď chcem adrenalín, radšej si sadnem do autobusu SAD alebo MHD, prípadne skočím na kolotoče )
1. Biedny stav niektorých ciest
2. Psychický stav spolucestujúcich
3. Psychický stav vodiča
+ niekoľko ďalších faktorov
Dám ukážkovú situáciu ktorá sa naozaj stala a naozaj to bol adrenalín, najmä keď tie cesty tam poznám a vodičov áut takisto
Ráno, v čase keď bývajú najväčšie zápchy, cesta z jednej strany lemovaná poľom, z druhej stromami a kríkmi, zákruta (akurát neprehľadná kvôli tým stromom a kríkom) a rad áut dlhý tak pol kilometra, možno trošku menej. A ja som si spokojne pozerala von oknom s radosťou že tam pribudol autobusový pruh a že žiadne zdržanie sa dnes nekoná, keď som zistila že autobus ide obrovskou rýchlosťou v protismere. Tá cesta v tom čase nebýva prázdna a tá kolóna bola dosť dlhá a on ju obišiel takmer celú... Fakt si neviem predstaviť že by práve v tej chvíli išlo tade auto... (Ale aj tak sú hororovejšie situácie dohadovať sa s vodičom kvôli lístku )
A co sa toho adrenalinu tyka, zapnuty mobil urcite nie, internet pocas vyucka tiez nie, mozno raz jedneho dna lupez xD to by bolo uz nieco ine, adrenalinovejsie
Vystihnuté veľmi dobre, len nejasne povedané, niekomu z toho môže vyplynúť, že všetko robíš pre seba a nehľadíš na druhých
Ale tak podobne, riadim sa hlavne rozumom a nie zákazmi, no keď je niečo zakázané tak si dvakrát rozmyslím či to spravím ...
Ale väčšinou ma nič okolo toho neštve, mapr. prechádzanie cez cestu jak sa mi zachce je na dennom poriadku, včera ma zasa skoro auto zrazilo
A na to si ako prišla?
To by ma fakt zaujímalo ...
@xyz666
Suhlasim! Ked mi to prinesie prospech, nemam problem. Samozrejme, ze nekradnem, nevrazdim atd atd... Rozpravame sa o primitivnych zakazoch!