Ja som najskôr hrala hru.. úplne ma to pohltilo a pozrela som si celý seriál a teraz citam knihu. Kupila som si Krv elfov ale kazdy mi vravi nieco ine, co myslite ktorou castou by som mala najskor zacat? Stoja za to aj predchadzajuce 2 casti, budem chapat
Ja sa tiež už dlhšie chystám na zaklínača. A chcem začať tou úplne prvou poviedkovou » www.databazeknih.cz/knihy/zaklinac-... A ak ma zaujme, prečítam si aj ďalšie. A čo som sa ja rozprávala, tak niekomu sa viac páčia tie prvé poviedkové, niekomu romány, tak asi je to fakt individuálne.
preboha Kúp si to od JEDNOTKY po poslednú takže od Poslední přání až po Vež Vlaštovky myslím a prečítal som všetky aj hry som hral , je to pecka , a budeš chápať , lebo Meč Osudu a Poslední Přání sú zbierky poviedok kde sa aj niečo hovorí a začína ale nie je to potreba
Fakt sa vam ten serial tak nepaci? Ved akoze na poliakov to nie je zle A Michael Zebrowski.. uz pri tom mene sa citim tak ..inak (toto chlapi nepochopia) ale verim ze kniha je ovela lepsia, vela krat to tak byva- ze filmy nedokazu vsetko podat tak ako to je v knihe a este ma nahnevalo ze v tom seriali bolo toho tak malo o Yennefer... ja som si myslela ze to je jeho zivotna laska
@morbidnasnehulienka Ja ten seriál nepoznám. Ale presne, aj ja mám takú skúsenosť, že knihy sú vždy lepšie. A to už len preto, že film nikdy nemôže vyvolať také hlboké a silné emócie ako kniha. Aspoň tak je to u mňa Teraz nepíšem o zaklínačovi, ale tak všeobecne...
@morbidnasnehulienka To ako pise ten autor nielen, ze serial nezachytil ani z 15%, ale to cele aj podupal a poslal do chlivku
V tom serialy nie je vobec autorov rukopis, styl, majstrovstvo akym opisuje postavy a ich konanie.
Ten drsny a neprijemny svet tomu nasmu tak podobny
...Vztahy medzi osobami, a vsetko ostatne...
Proste tie knihy su ako francuzke vino 'Amarone' a ten co tocil serial, to uzasne vino nasilne vychlastal a nam naserviroval uz len tie chcanky co zneho vysli
To sa neda vobec porovnavat.
Ak sa ti pacil serial, tak kniha ti urobi v hlave orgazmotron !!!
@nobile Dobre no, tak teda verim Ti neviem z akeho dovodu sa mi ten serial pacil, kedze mam radsej zlozitejsie zanre a na filmy som celkom narocna.. ale toto ma tak nejak chytilo za srdce, ako tam boli vykreslene tie charaktery a ako tam stretaval vseliakych ludi a formoval si vdaka ich pohladom na svet svoj vlastny nazor
Mozem povedat uz len to, ze sa na ten orgazmotron velmi tesim
(Este P.S.: ti elfovia v seriali boli fakt trochu divni.. pripadali mi trochu ako indiani a citila som velky kontrast medzi nimi a elfami ktorych stvoril tolkien - hrdymi a zaroven jemnymi bytostami)
@lerion No, musim povedat ze momentalne somn niekde v tristvrtine knihy krev elfu a fakt nicim ma to nezaujalo. .akoze asi 50stran su kaer morhene a nic tam dokopy nerobia potom stretne nejakeho vedca a bavia sa o znecisteni prirody ja fakt nevie, cakala som viac akcie a hlavne som cakala ze Geralt bude uplne iny.. na zaklade toho ako na mna vplyval v seriali ale hlavne v hre.. tam boli charaktery postav uplne ine a pacil sa mi ten sarkazmus a osobity humor co mali.. z tej knihy to zatial na mna tak neposobi.. ale mozno som si len vybrala najslabsiu knihu mozno dalsia bude lepsia (alebo poviedky budu lepsie)
@morbidnasnehulienka treba dalej citat zaciatok je taky vselijaky potoms a to rozbehne pripadne dalsie knihy atd a geralt mazaujimavu postavu casom sa v kniha meni teda lepsie povedane necakala by si co sa z neho vykluje .) ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Serial napiiiiiicuuuuu
No a hry su velmi dobre, cakal by som viac od tak potencionalnej predlohy, ale vobec to neurazi a peknych par hodin hrania si clovek uzije
V tom serialy nie je vobec autorov rukopis, styl, majstrovstvo akym opisuje postavy a ich konanie.
Ten drsny a neprijemny svet tomu nasmu tak podobny
...Vztahy medzi osobami, a vsetko ostatne...
Proste tie knihy su ako francuzke vino 'Amarone' a ten co tocil serial, to uzasne vino nasilne vychlastal a nam naserviroval uz len tie chcanky co zneho vysli
To sa neda vobec porovnavat.
Ak sa ti pacil serial, tak kniha ti urobi v hlave orgazmotron !!!
Mozem povedat uz len to, ze sa na ten orgazmotron velmi tesim
(Este P.S.: ti elfovia v seriali boli fakt trochu divni.. pripadali mi trochu ako indiani a citila som velky kontrast medzi nimi a elfami ktorych stvoril tolkien - hrdymi a zaroven jemnymi bytostami)