Totalna a maximalna BLBOST. Clovek, co sa pravidelne pripravuje ma asi 10 000x vacsiu sancu dokoncit vysku, nez clovek, ktory si o sebe mysli, ze je inteligentny, pretoze vie na IQ testoch obracat kocky a doplnat ciselne rady (a inak na skolu jebe ^^).
@antifunebracka Ty sa na mňa pre niečo hneváš alebo chceš, aby som sa ja nahnevala na Teba? To by šlo ľahko.
Keby tento tvoj "vtip" bol aspoň pravda. -.-
na matfyz podľa mňa treba IQ, možno aj tých 120, ale prírodné vedy vo všeobecnosti sa určite dajú spraviť aj s nižším IQ - fakt záleží, čo študujete a kde to študujete... poznáme také školy a odbory, kde spraví Mgr./Ing. každý
@miso16211 hovadina, mám nadpriemerné IQ a slovenský systém VŠ mi nevyhovuje ani omylom. teraz som v zahraničí a to je sto a jedno. u nás na SK urobí školu hocaký debil, stačí sa nabifľovať - však aj vyššie máš pekne napísané, že matika sa dá nabifľovať - na Slovensku áno! nás vôbec neučia rozmýšľať, takže keď to vieš (lebo máš nadpriemerné IQ), tak máš tak akurát problémy...
@kitty7 ked uz s tym nadpriemernym IQ rada rozmyslas, tak ako by si dokazala tvrdenie: "nás vôbec neučia rozmýšľať, takže keď to vieš (lebo máš nadpriemerné IQ), tak máš tak akurát problémy.." ?
@zamidari čo na tom dokazovať? človek s nadpriemerným IQ ho má preto nadpriemerné, lebo rozmýšľať vie, a keďže naše školstvo nechce ľudí, ktorí by vedeli rozmýšľať ale ľudí, ktorí sú ochotní sa učiť (rozumej bifľovať), tak proste do systému nezapadneš. hotovo. jednoduchý príklad: odovzdala som na matematike vyrátaný príklad (príbeh ešte zo strednej školy). učiteľka sa naň pozrela a vraví mi: "je to správne, ale nemôžem ti to uznať, lebo si nepoužila metódu, ktorú sme sa učili". a na výške, to je kapitola sama o sebe. naši absolventi nie sú vôbec pripravení na prax (pokiaľ nevyvinú nadpriemernú iniciatívu). po 4 rokoch na vysokej škole viem: lepšie ovládať MO, celkom schopne narábať s chemickým sklom, orientovať sa v slovenských zákonoch a písať odborné práce. nič, čo by sa nedalo naučiť v priebehu jedného semestra. ale o nejakej odbornosti tu nemôže byť reč - samozrejme, mohla som byť iniciatívna, ale keď ma to takto nebaví? vraj sa učiť a pritom z toho nič nemať? naučíš sa na skúšku, spravíš skúšku, zabudneš. to je náš systém fakt keď vidím, aká som ja inžinierka, tak sa pomaly bojím ísť k našim lekárom...
@fragile keby to tak fungovalo Osobne poznam vela pripadov, co flakaju dost skoly a vsetko davaju na 1x napr. matfyz v Prahe. Alebo fyziku v Heidelbergu.
Na niektore obory na slusnych skolach urcite treba byt dost vysoky nadpriemer. To neznamena, ze sa to bez toho neda ale da do toho prilis vela usilia a ked dalej v robote treba mat vysledky, tak to nie je stastne rozhodnutie. Nemozu vsetci byt schopneho vsetkeho
@fragile. Beries, strasne malo veci v uvahu. Osobne poznam ludi, co studuju matfyz siesty rok, stale su v prvaku a stale sa snazia, defacto skoro nic ine nerobia iba studuju...
Ľudský mozog, každý jeden, je stavaný na to aby zvládol kvantovú mechaniku ľavou zadnou. Ibaže čo by to bol potom za svet keby bol každý astrofyzik alebo matematik ?
Nie je náhodou, že sú jedinci vyvinutý tak ako sú, že jeden je Einstein a druhý kvetinár Jožko z Bardejova.
Vysokú školu dokončí každý, kto má kontakty. Čo je síce smutné ale na to sú kontakty v dnešnej dobe asi dobré. Titul sa dá aj lukratívne kúpiť.
Matematika a logika sú DVE!
Zamotal som sa trošku ale chcem tým povedať mám I IQ tesne pod 120 ale matika je a bola u mňa problém číslo jedna. VŠ mám za sebou a s MAT problémami, že by jeden neveril.
Minule sme viedli debatu a dospeli sme k záveru, že matematiku ti k životu netreba, áno hoci je matika vo všetkom a všade ALE dá s k rovnakému výsledku dôjsť možno okľukou ale predsa. Nazvime to praxou alebo experimentom.
Toľko z mojej strany
@kosh pre mňa to nemá význam, ale pri ekonomike viem bez vzorca z pamäti vypočítať výrobnú cenu, ak mám zadané minimálne množstvo, variabilné a fixné náklady... problém je, že v škole treba písať vzorce a nielen výsledok =_= takže mám nakoniec len jeden bod
@yoshtixiang ok. a vyrobna cena je vsetko, co Ta trapi? Ceny vacsinou nestoja, ale sa hybu. Co ak v nejakom casovom obdobi cena rastie logaritmicky? Co je asi blbost a logaritmicky a exponencialny priebeh maju ine veci ale ide si na tom predstavit.
Prave tie vzorce su klucove, lebo su obecne. Aj ja viem kvadraticku rovnicu vacsinou vyratat z hlavy ale v skole treba preukazat, ze tomu nerumiest. Co znamena, ze alebo 1000 po sebe povies spravnu vyrobnu cenu a da sa vyslovat vedecky nedokazatelna hypoteza, ze tomu rozumies alebo napises, tu cenu som vypocital podla takeho vzorca a vsetci povedia ok.
A medzi nami, ked mi vies vyratat cenu a nevies napisat vzorec, tomu nerozumies. Lebo ak by si rozumel, tak ten vzorec vymyslis, aj ked si ho v zivote predtym nevidel.
ale vravel si, ze ti problem robia grafy. co nie je nic naproblem, je to iba vizualizacia, priebeh nejakej funkcie. napriklad funkcia pedesiat na pedesiat je x=y a ma linearny priebeh.
Ja som na matfyze vymyslel na pisomke par vzorcov, ktore som predtym nevidel a vobec som netusil, ze ako sa volaju. Len som dostat ulohu a som sa sameho seba spytal, ok, treba vypocitat toto. Akym sposobom to ma zmysel?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
alebo aspoň precvičiť ono to potom pôjdu aj iné príklady ľahučko
» www.cavemanpower.com/blog/seven-diff...
Keby tento tvoj "vtip" bol aspoň pravda. -.-
len človek s IQ pod 80 môže vyplodiť takúto sprostosť.
takze vedci ktory vlastne dostudovali prirodne vedy a prisli na tento objav majú IQ mensie ako 100 - to si odporuje
chceš mi povedať, že všetci tí, ktorí doštudovali prírodné vedy úspešne, majú nad 120 ???????
zobuď sa
Na niektore obory na slusnych skolach urcite treba byt dost vysoky nadpriemer. To neznamena, ze sa to bez toho neda ale da do toho prilis vela usilia a ked dalej v robote treba mat vysledky, tak to nie je stastne rozhodnutie. Nemozu vsetci byt schopneho vsetkeho
Ľudský mozog, každý jeden, je stavaný na to aby zvládol kvantovú mechaniku ľavou zadnou. Ibaže čo by to bol potom za svet keby bol každý astrofyzik alebo matematik ?
Nie je náhodou, že sú jedinci vyvinutý tak ako sú, že jeden je Einstein a druhý kvetinár Jožko z Bardejova.
Vysokú školu dokončí každý, kto má kontakty. Čo je síce smutné ale na to sú kontakty v dnešnej dobe asi dobré. Titul sa dá aj lukratívne kúpiť.
Matematika a logika sú DVE!
Zamotal som sa trošku ale chcem tým povedať mám I IQ tesne pod 120 ale matika je a bola u mňa problém číslo jedna. VŠ mám za sebou a s MAT problémami, že by jeden neveril.
Minule sme viedli debatu a dospeli sme k záveru, že matematiku ti k životu netreba, áno hoci je matika vo všetkom a všade ALE dá s k rovnakému výsledku dôjsť možno okľukou ale predsa. Nazvime to praxou alebo experimentom.
Toľko z mojej strany
Prave tie vzorce su klucove, lebo su obecne. Aj ja viem kvadraticku rovnicu vacsinou vyratat z hlavy ale v skole treba preukazat, ze tomu nerumiest. Co znamena, ze alebo 1000 po sebe povies spravnu vyrobnu cenu a da sa vyslovat vedecky nedokazatelna hypoteza, ze tomu rozumies alebo napises, tu cenu som vypocital podla takeho vzorca a vsetci povedia ok.
A medzi nami, ked mi vies vyratat cenu a nevies napisat vzorec, tomu nerozumies. Lebo ak by si rozumel, tak ten vzorec vymyslis, aj ked si ho v zivote predtym nevidel.
ale vravel si, ze ti problem robia grafy. co nie je nic naproblem, je to iba vizualizacia, priebeh nejakej funkcie. napriklad funkcia pedesiat na pedesiat je x=y a ma linearny priebeh.
Ja som na matfyze vymyslel na pisomke par vzorcov, ktore som predtym nevidel a vobec som netusil, ze ako sa volaju. Len som dostat ulohu a som sa sameho seba spytal, ok, treba vypocitat toto. Akym sposobom to ma zmysel?