Aspoň čo si ja myslim a take sa niečo najde nejaky obchod alebo podobne veci...najlepšie keby mal tvoj tatko alebo mamka kontakty a oni ti niečo vyšpekulovali cez znamosti aj kvôli tomu veku
mno, ako 15 rocnemu ti nedaju oficialne robit nic...ani v agenturach,ja som mal tiez roznos letakov az od 16....
jedine ze by si si nasiel nejaku brigadu nacierno,ale tam je riziko ze ta nevyplatia,napriklad kamaratke sa stalo ze brigadovala nacierno v jednom sklade s oblecenim,na zaciatku mesiaca jej povedali ze jej daju 300eur (robila len cez weekendy,ale 12-ky) a na konci mesiaca jej povedali ze im nejak nevysiel rozpocet cize jej musi stacit 180 ...a ze ked sa jej nepaci,tak moze ist...cize je to na tebe ci to risknes a budes driet (jeden) mesiac (alebo dva tyzdne,podla toho ako vyplacaju) alebo pockas do 16 ...osobne by som preferoval druhu moznost...
v 15 brigádu nezoženieš, na to musíš mať ukončenú povinnú školskú dochádzku..všetci si myslia, že akonáhle dostanú občiansky môžu brigádovať, ale to nie, ako som už písala podmienka je mať ukončenú povinnú školskú dochádzku..ale letáky by si mohol roznášať, napíš to na svoju mamu, alebo starku aj môj bratranec si takto privyrába...
@lenkaska1 Ale chápem, že si z toho zákona zmätená. Je napísané, že brigádovať môžu tí, čo už majú odrobenú povinnú školskú dochádzku (to je desať rokov, t.j. študent bude mať 16 rokov, keď tú dochádzku skončí (musí ukončiť ten desiaty školský rok až do konca (do 30.júna). V preklade to znamená, že musíš byť minimálne druháčka na strednej (+musíš mať ten rok ukončený.)
@stenatko nechces mi napisat čislo zakona, paragraf a odesk? aby som si to mohla nájsť a keby to aj bolo tak ako hovoris (pises) tak už po ukončeni prveho rocnika na strednej by si mohla brigadovat.. a ja prvy rocnik na SS ukoncim uz v 15 cize? a navyse prave teraz som sa vratila z oficialnej brigady cez agenturu a to som len prvacka.. a normalne ma vyplatia aj vsetko.. a uz som bola na viacerych brigadach
Ak si ukončila desaťročnú dochádzku, tak už môžeš takmer všetko. A mne to dochádzka vychádza až po dokončení druhého ročníka
Ale vo väčšine berú od šestnásť.
Ja som bola v dvoch agentúrach a nezobrali ma, že až od šestnástich Tak isto ma vyhostili v súkromných brigádach Čiže neviem. Ale mohla by si mi poradiť, kam to chodíš a kde ťa to zobrali
@stenatko pokial si chodila 9 rokov na základnu skolu, tak na strednej ti staci spraviť prvy ročnik, a maš ukončenu povinnu šk. dochadzku: 9 + 1 = 10 (mozno prave preto, že si sa to učila v prvej triede, si na to zabudla)
tak napr. agentura pj servis.. a to ej len moja dobra vola že ti to hovorim ale cez agentury je to napc, lebo menej platia kedze oni si beru z toho niekolko percent
Tak moja zlatá, ja som chodila štyri roky na základku teraz som na osemročnom gympli... tak si spočítaj, koľkatáčka na tom gympli musím byť Chyba nie je v mojich počtoch
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ešte počkaj.
Aspoň čo si ja myslim a take sa niečo najde nejaky obchod alebo podobne veci...najlepšie keby mal tvoj tatko alebo mamka kontakty a oni ti niečo vyšpekulovali cez znamosti aj kvôli tomu veku
ale ked uz surne potrebujes nejaku v mlynskej doline pri intrakoch je vela agentur, odparucam Noslus, SVD, Studentsky Servis
jedine ze by si si nasiel nejaku brigadu nacierno,ale tam je riziko ze ta nevyplatia,napriklad kamaratke sa stalo ze brigadovala nacierno v jednom sklade s oblecenim,na zaciatku mesiaca jej povedali ze jej daju 300eur (robila len cez weekendy,ale 12-ky) a na konci mesiaca jej povedali ze im nejak nevysiel rozpocet cize jej musi stacit 180 ...a ze ked sa jej nepaci,tak moze ist...cize je to na tebe ci to risknes a budes driet (jeden) mesiac (alebo dva tyzdne,podla toho ako vyplacaju) alebo pockas do 16 ...osobne by som preferoval druhu moznost...
Ak si ukončila desaťročnú dochádzku, tak už môžeš takmer všetko. A mne to dochádzka vychádza až po dokončení druhého ročníka
Ale vo väčšine berú od šestnásť.
Ja som bola v dvoch agentúrach a nezobrali ma, že až od šestnástich Tak isto ma vyhostili v súkromných brigádach Čiže neviem. Ale mohla by si mi poradiť, kam to chodíš a kde ťa to zobrali
tak napr. agentura pj servis.. a to ej len moja dobra vola že ti to hovorim ale cez agentury je to napc, lebo menej platia kedze oni si beru z toho niekolko percent