na čo toto komu v živote preboha bude ? Ja mám maturitu a 90% učiva ktoré tí naši kvázi profesori učia je v reálnom živote slovenského občana totálne zbytočné..
V práci aj tak zatiaľ našťastie zarábam viac ako tí mudrci ktorí takéto a podobné nezmysli prednášajú, a v živote som nepotreboval nejakú chémiu, fyziku a podobné hlúposti.. Kto sa chce tomu venovať, nech ide na vysokú, pre ostatných strata času
@ameryka pýtajú sa na pOH, (no offence) na začiatku máš roztok s H2SO4, máš doň pridať NaOH a zistiť pOH, tým že pridáš NaOH do roztoku H2SO4, zmení sa aj pH, aj pOH, lebo pH je dane ako 14=pOH+pH, aby sa ustálila rovnováha... no a preto neviem čo s tým, viem len že tvoj výsledok je nesprávny...
@klausliedagain to co si pocitala zatial mas dobre, mozes predpokladat ze ta reakcia prebehne v plnom rozsahu, lebo su to silne kyseliny aj zasady
produkty su voda (neutralna) a Na2SO4 sol silnej kys a silnej zas (tiez neutralna, lebo ani anion ani kation nedisociuje)
vtip je ale v tom, ze kyselina a zasada su v stechiometrickom nepomere, teda v roztoku zostava este jeden z reaktantov
nH2SO4:nNaOH = 1 : 2
0,0002:0,00045
z tohto mozes vidiet, ze NaOH je v nadbytku, zreaguje 0,0002*2=0,0004 a 0,00005 molov NaOH este ozostava v roztoku.
NaOH je jednosytna zasada, teda ked sa disociuje, tak ionov OH-1 bude vpodstate 0,00005 molov. v jednom litri je koncentracia OH anionov 0,00005 mol/dm3
potom uz len vypocitas pOH=-log(0.00005)=4,3
Tipujem, ze ides niekde na medicinu, ked sa pol roka pred primackami ucis
Ďakujem silno moc, ja som si aj myslel že cely problém bude v tých pomeroch, ale to že tam ostane 0,00005 mol NaOH ma nenapadlo, ešte raz ďakujem, týmto by som mal mať všetky príklady z Košíc, hor sa na Bratislavu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
V práci aj tak zatiaľ našťastie zarábam viac ako tí mudrci ktorí takéto a podobné nezmysli prednášajú, a v živote som nepotreboval nejakú chémiu, fyziku a podobné hlúposti.. Kto sa chce tomu venovať, nech ide na vysokú, pre ostatných strata času
DDD
pOH= 4-log4,5
pOH=3,3467
Ale nie som si istá
stotožňujem sa s tebou.
@ameryka : vypočítala si len p(OH) NaOH, ale nepridala si H2SO4
produkty su voda (neutralna) a Na2SO4 sol silnej kys a silnej zas (tiez neutralna, lebo ani anion ani kation nedisociuje)
vtip je ale v tom, ze kyselina a zasada su v stechiometrickom nepomere, teda v roztoku zostava este jeden z reaktantov
nH2SO4:nNaOH = 1 : 2
0,0002:0,00045
z tohto mozes vidiet, ze NaOH je v nadbytku, zreaguje 0,0002*2=0,0004 a 0,00005 molov NaOH este ozostava v roztoku.
NaOH je jednosytna zasada, teda ked sa disociuje, tak ionov OH-1 bude vpodstate 0,00005 molov. v jednom litri je koncentracia OH anionov 0,00005 mol/dm3
potom uz len vypocitas pOH=-log(0.00005)=4,3
Tipujem, ze ides niekde na medicinu, ked sa pol roka pred primackami ucis
Ďakujem silno moc, ja som si aj myslel že cely problém bude v tých pomeroch, ale to že tam ostane 0,00005 mol NaOH ma nenapadlo, ešte raz ďakujem, týmto by som mal mať všetky príklady z Košíc, hor sa na Bratislavu