Asi pred 2 mesiacmi som sa rozhodla zmeniť svoj životný štýl hlavne čo sa týka zdravia (stravovanie, športovanie, ...). Začala som cvičiť rôzne posilovacie cviky, behávam pravidelne, atď.
Tým som zmenila aj svoju stravu, nejem žiadne mastné, ale zdr
Polku čokolády? A ty sa chceš toho zbavovať? Ja buď zjem celú alebo ju radšej ani neotváram, lebo viem, že nedokážem odolať.
Každopádne, ak máš chuť na sladké, tak proste jedz ovocie, zeleninu, cmúľaj cukríky alebo žuvačky! Napríklad mne to pomáha. Pretože keď žujem žuvačku, nemám chuť už na nič iné.
Vsak kazdy potrebuje nejaku svoju drogu, tak bud to nahrad niecim inym (co je dost nebezpecne, lebo si chudla takze mohlo by to byt vela zmien takto nepretrzite) alebo sa s tym vyrovnaj na dlhy cas a potom, ked uz budes vyrovnana so svojim zivotnym stylom (2 mesiace je kratka doba, skus 2 roky. Podla mna to je roboty dost, vytrvat v tom...) mozno skus obmedzit to sladke, lebo
neni to vela, co jes...keby si sa skusala toho zbavovat takto nasilu teraz, napriek tomu, ze citis, ze ti to nejde, tak si zarabas na jojo efekt. Podla mna este nie si v takom emocnom stave, ze by to bol dobry napad.
@matus123 kazdy den zjest polku cokolady jej naozaj na schudnutie "pomoze" O.o ako mozes povedat, ze to nevadi? kazdy gram navyse vadi, lebo namiesto toho mohlo byt o gram tuku menej. a polka cokolady veru gram nie je.
@matus123@hoperpohroma Tak chudnúť nepotrebujem nejak extra som ja chudá aj takto skôr chcem nabrať svaly, trošku vyrysovať brucho, no ale keď zjem polku čokolády tak to brucho vyrysované iste nebude o to mi šlo
@matus123 pisala, ze "zje aj polku cokolady". a ty hovoris, ze ak nezozerie celu, tak to nevadi, cize logicky to znie, akoby si jej odobroval jedenie polky, tak si ty premysli, co povies O.o
@hoperpohroma toho že zje polku čokolády som si nevšimol , ale zároveň som ani netvrdil že má zjesť tú polku . Pretože , ani nechápem ako niekomu môže chutiť zjesť toľko čokolády ... Skôr si myslím že aj ona to myslela obrazne že polku , ale to je jedno .
Jednoducho polovicu tej kocky na chuť spáli za pár minút behu , to je malé množstvo .
Nedokázal by som zjesť iba polku čokolády, proste ked ju začnem jesť, tak jem až kým ju nezjem celú, aj keby mala 700 g, ale iba mliečnu orieškovú a pod a nepriberám, mám zrýchlený metabolizmus
Chut na sladke je sposobena rapidnym poklesom hladiny cukru v krvi, vyvazenou stravou sa da tato chut urcite aspon podstatne znizit. Odporucam viac zlozenych sacharidov, bielkovin a vlakniny, popripade pohyb, ked budes cheatovat
@olivamnam ked uz budes mat chut na tu coko tak si ju daj a potom si chod zabehat @etelnair ale predpokladam, ze asi bude chciet schudnut, ked chcela razne zmenit svoj zivotny styl
@etelnair a vlastne problem je asi v tom, ze ju serie, ze ma strasnu chut na sladke a musi sa ovladat, pisala, ze keby sa neovladala zje ich aj 5 naraz
Jediná rada je pevná vôľa, neviem, čo by si rada počula. Cukor je návyk ako každý iný, ak telo od neho oslobodíš (kľudne si zo začiatku dopraj nejakú tú drobnosť denne, nemusíš nárazovo), prestane mu po čase chýbať.
A inak ako @34 , tak som to raz riešila - keď som mala chuť na sladké, namiesto výrobkov z obchodov som si dala buď len domáce koláče (dajme tomu, že sú zdravšie aspoň z hľadiska nižšieho obsahu konzervantov), dosť dobre zaberá aj výmena za ovocie. Ak máš chuť na sladké, neobmedzuj chuť. Prispôsob to, čím ju zaženieš. Jablko Ti skrátka neublíži.
amatérka... ja dám tú veľkú milku za deň a keď je chuť tak aj za hodinku. Celá čokoládka naraz (klasická veľkosť) je u mňa len taká jednohubka. A to sa už celkom ktorím, kedysi som žral viac a nepriberal som a to som jedol aj normalnu stravu poriadne. Chodíš do školy, tam toho veľa vypotíš.
podľa mňa to je fajn ako to je. čokoládka ti aj prospeje a polka denne nezaškodí. Je to najzdravší a najlepší protistresový prostriedok. Ak to kombinuješ s vyváženou zdravou stravou tak môžeš mať čisté svedomie.
súhlas s @27. je to spôsobené zmenami cukru v tele a ja to dosť pozorujem na sebe. ak začnem deň niečím sladkým napr. koláč mám celý deň chuť na sladké. ak niečim nesladkým, tak tam cítiť rozdiel. a ja si nemyslím, že by si mala tak veľa čokolády jesť aj keď všetci píšu, že je to vporiadku. pri vyváženej strave máš v tele cukru dosť aj bez toho, aby si ešte každý deň jedla čokoládu.
@depropex lenže treba rozlišovať medzi čokoládou ako je napr. milka ktorá má obsah kakaa naozaj veľmi nízky a medzi nejakou ozaj kvalitnou horkou čokoládou, kde je obsah kakaa aj 90%, taká pravá čokoláda má fakt antistresové účinky ale tá obyčajná skôr poteší tých, čo sú zvyknutí stresové situácie zajedať sladkým tá, čo poväčšine konzumujeme nás akurát privedie k lekárovi, kvôli zdravotným komplikáciám
@nikisweet mne na stres pomáha aj milka, resp. iné mliečne čokolády. a určite jedna čokoláda za čas ma neprivedie k lekárovi, to by som ju musel žrať denne
@nikisweet to neznamena ze jednohubky zerem stale ty trumpeta ale naproklad teraz uz dojedam cokosku co som nacal pred 10 minutami a pomaly ju vychutnavam ked mam nervy tak do dvoch minut je fuc
@olivamnam ja som začala jesť namiesto sladkostí ovocie (marhule, ríbezle a pod.) a zázračne nemám chuť na sladké až tak, že keď to vidím v ladničke alebo položené na stole tak to nevezmem len občas neodolám koláčikom, ale tie nepečieme často hlavné je nekupovať tie sladkosti, skús požiadať rodičov aby to nekupovali alebo našli pre teba skrýšu a namiesto toho ti priniesla nektarinky a pod.
teda dôležité je nemať sladkosť doma alebo v dohľade a doplniť potrebné látky ovocím aspoň mne to pomáha, ale samozrejme nebyť v strese aj to isto
Tak isto som na tom aj ja, lenže ja nemám chuť na sladké, ale na konkrétne tú čokoládu alebo zákusok, čiže mne výmena za sladké ovocie nepomôže ja ti určite neporadím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Každopádne, ak máš chuť na sladké, tak proste jedz ovocie, zeleninu, cmúľaj cukríky alebo žuvačky! Napríklad mne to pomáha. Pretože keď žujem žuvačku, nemám chuť už na nič iné.
neni to vela, co jes...keby si sa skusala toho zbavovat takto nasilu teraz, napriek tomu, ze citis, ze ti to nejde, tak si zarabas na jojo efekt. Podla mna este nie si v takom emocnom stave, ze by to bol dobry napad.
Všetkého veľa škodí , aj veľa diéty ale aj veľa čokolády .
Ak si dá polovicu tej malej kocky denne , na chuť , a chodí pravidelne behať , tak je to úplne jedno .
mama si to dava a potom vobec ale vobec nema chut na sladke, dokial si nasilu nieco sladke neda
1. Zamkneš všetko sladké do trezoru a kľúčik prehltneš.
2. Nebudeš na to celý deň myslieť (alebo sa budeš snažiť
3. Postupne začneš zmenšovať množstvo ziedeného cukru.
4. Proste sa na to vykašleš a prestaneš chudnúť.
5. Nahradíš to napríklad sladkým cukrom, mliekom, ovocím.
6. Budeš namiesto toho jesť po lyžičkách cukru (ako môj brat ).
Jednoducho polovicu tej kocky na chuť spáli za pár minút behu , to je malé množstvo .
A inak ako @34 , tak som to raz riešila - keď som mala chuť na sladké, namiesto výrobkov z obchodov som si dala buď len domáce koláče (dajme tomu, že sú zdravšie aspoň z hľadiska nižšieho obsahu konzervantov), dosť dobre zaberá aj výmena za ovocie. Ak máš chuť na sladké, neobmedzuj chuť. Prispôsob to, čím ju zaženieš. Jablko Ti skrátka neublíži.
amatérka... ja dám tú veľkú milku za deň a keď je chuť tak aj za hodinku. Celá čokoládka naraz (klasická veľkosť) je u mňa len taká jednohubka. A to sa už celkom ktorím, kedysi som žral viac a nepriberal som a to som jedol aj normalnu stravu poriadne. Chodíš do školy, tam toho veľa vypotíš.
podľa mňa to je fajn ako to je. čokoládka ti aj prospeje a polka denne nezaškodí. Je to najzdravší a najlepší protistresový prostriedok. Ak to kombinuješ s vyváženou zdravou stravou tak môžeš mať čisté svedomie.
teda dôležité je nemať sladkosť doma alebo v dohľade a doplniť potrebné látky ovocím aspoň mne to pomáha, ale samozrejme nebyť v strese aj to isto