Co hovorite na ludi, ktori nedopraju?
Napr dostanete nejake peniaze a pokial z toho nemaju nieco aj oni, zrazu mate problem je vam z nich zle? Alebo sa delite aj o to, co vam ledva staci, len aby ste kazdemu zmrdovi zapchali hubu?
A nestava sa mi to moc, ale ak aj, tak bud mam v pici alebo v pripadne blizsich ludi poviem, ze sa nebudem ospravedlnovat za to, ak mam nejaky majetok alebo uspech, ktory oni nie. Delim sa rada, davam ludom darceky, varim, pozyvam, poziciam veci, ale necitim sa povinna vyrovnat svoj ich zivotny standard so svojim, kamarati nie su moje deti.
Priznavam, ze niekedy mierne zavidim a musim sa prekonavat, aby som sa zachoval vzdy co najspravnejsie podla myslienok velikanov. Myslim si vsak, ze stedrost by mala byt prirodzenou vlastnostou kazdeho cloveka, ktory ziskal vyrazne vyhody oproti ostatnym. Bolo to tak vzdy, uz od cias kralov. Clovek, ktory sa tomu vymyka, je pre mna proste buran, na ktoreho sa pozeram cez prsty (aj ked si o nom citam, eventualne). Budhizmus hovori, ze mas davat aj vtedy, ked mas malo. Ze je to dobre pre karmu a prinasa to vzdy len vacsi majetok. Naproti tomu, ti ostatni sa znova narodia v podmienkach, ktore sa nedaju nijako zavidiet a mohli sa toho davno zbavit, keby boli v predchadzajucich zivotoch o trochu stedrejsi. Nikomu sa to vsak neda nakazat, ale je dobre o tom vediet, nech je uz niekto ktokolvek.
Deliť ako v jakom zmysle? Ja nikomu nič nedávam. Ak rodina niečo potrebuje alebo tak, to je ine ale my si nezávidíme. Nemám okolo seba takych ludi, ak ano su mi cudzí a tým su mi ukradnutí. A ja tiež moc nezávidím. A ak áno, tak v zmysle že aha, on si to môže dovoliť, tak musím zamakať, aby som si to dovolila aj ja.
Nenávidím takých ľudí.
Je to ale prirodzená ľudská vlastnosť, takže vždy tu budú, aj tí čo ich nenávidia (napríklad ja) niekedy nevedome robia to isté.
@lovingmemory nabudúce ak niekoho takého stretnete, odkážte, že ak závidia, nech si žoženú peniaze, popozerajú po internetových stránkach a zaletia na stránku kuponyzdarma.sk kde nájdu všeličo vo výbornej cene. Ešte môžete doložiť, že nemôžete za to že ste na tom lepšie.
Ja som bol kedysi dávno taký že som moc nedoprial. Ale teraz je mi je to úprimne úplne jedno a myslím si že ľudia ktorí závidia nemajú čo na práci, (ale nemyslím si o nich nič zle), pretože ja aj keby som chcel závidieť mal by som na to čas povedzme o 2 roky. Myslím si že normálny človek má dosť svojich problémov a plánov a nemá časť sa zaoberať tým kto má aké auto a výplatu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
A nestava sa mi to moc, ale ak aj, tak bud mam v pici alebo v pripadne blizsich ludi poviem, ze sa nebudem ospravedlnovat za to, ak mam nejaky majetok alebo uspech, ktory oni nie. Delim sa rada, davam ludom darceky, varim, pozyvam, poziciam veci, ale necitim sa povinna vyrovnat svoj ich zivotny standard so svojim, kamarati nie su moje deti.
Je to ale prirodzená ľudská vlastnosť, takže vždy tu budú, aj tí čo ich nenávidia (napríklad ja) niekedy nevedome robia to isté.