Na čo sú podľa Teba zdvorilostné otázky dobré? Nie je to len umelé udržiavanie niečoho/budenie dojmu záujmu...?
Ja ich napr zo srdca neznášam a častokrát na ne ani nereagujem. Za posledné obdobie som si všimla, že daná osoba si ani nevšimne, keď jej na nejakú takú otázku neodpoviem
mne sa páčilo amerike že síce zdraví sa "hi how are you" ale nikto si nepočká na odpoveď
a neviem, lebo šak používam také veci keď je to niekto s kým nemám o čom ale je to trebárs rodina alebo čo, a zase zvykne to byť starter konverzácie, a ja na otázku že jak sa mám keď chcem povedať viac tak normálne vybalím že tááá na piču lebo vieš zo školy ma vyhodili ale aj fajne lebo náladu mám dneska dobrú a zázračne nemám opicu alebo šeličo, proste na jednej strane to môže byť nudná povinnosť, na druhej strane si neviem predstaviť začať rozhovor o osobných veciach (čiže nie nejakých globálnych problémoch a tak) ináč.
pretože sa asi vo všeobecnosti za príklad zdvorilostnej otázky považuje to známe "ako sa máš?"
ak sa to niekoho pýtam, tak ma to zaujíma a teda to už zdvorilostnou otázkou nie je, lebo ide o seriózne prejavenie záujmu o stav, v ktorom sa daná osoba nachádza
ak ma to nezaujíma, tak sa to nepýtam
ale rada by som sa podelila o môj taký celkom funky poznatok, že zvyčajne, keď na otázku "ako sa máš" odpoviete "fantasticky" alebo inak veľmi pozitívne, tak sa všetci hneď spýtajú "prečo?", ale ak odpoviete štýlom ako keby ste boli 5 hodín pred smrťou (alebo aj po smrti), tak to každému príde normálne a zvyčajne to ďalej nerieši
@burble hej presne, alebo volaju niekomu, ten clovek zdvihne a hned automaticky "hi, how are you doing?" Ale nepockaju na odpoved nikdy
Ale paci sa mi, ze sa tu kazdemu zdravim Hi a nemam dilemu ako u nas ci ahoj alebo dobry den
Tak ja si myslím že je to dobou a dnes si akosi každý zvykol nato, byť nepríjemní a dosť chladní .. Samozrejme však nebudem slušný k niekomu kto si to podľa môjho názoru či uváženia nezaslúži aj keď každý máme ten svoj dôvod prečo sme takí či onakí
@burble daaaajme tomu a hlavne nemaju potrebu ani telesne pochody ale inak to ze v rifloch su doma a idu hend von ja som myslela ze to tak ma byt :ehm:a chcela som nosit tiez doma
@tasha5 najlepšie v rifľach a topánkoch my sme museli vysvetľovať americkým sesternicom že fakt keď sme behali predtým po blate tak by sa mali vyzuť vnútri
@burble@anitchka@tasha5 to mi pripomína jedného známeho ktorý v amerike každému odpovedal na "how u doin" celý svoj príbeh o tom ako sa má celkom v pohode a ako je na leto v emerike a každý naňho pozeral štýlom "a čo ja s tým"
@georg21 zaujímajú Ťa cudzí ľudia alebo na čo to je dobré? (čisto ma to fakt len zaujíma...)
ako kedy a zalezi na tom ake. Ked su to len take "basnicke otazky" ze bud poznas odpoved alebo ani ju nepotrebujes vediet tak to sa ani nepytam. Sice ja sa casto neopytam ani to co by som chcel vediet to je druhy pripad
Ale na druhu stranu ked sa nieco opytam zda sa to ako taka zdvorilostna otazka aj ked to nemusi byt a neodpovie mi na to clovek tak nevadi, beriem do uvahy ze na to nechce odpovedat, alebo zabudol...
@tasha5 ono asi netreba radšej hádzať všetkých do jedného vreca, či už sú to američania, briti alebo slováci... :-S
@mefistofel tie básnické otázky sú inak úplne top, hlavne rodičovského typu "čo nové v škole" (po jedinom pointless seminári) aa zdvorilostná otázka položená z ozajstného záujmu už podľa mňa nie je zdvorilostná
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ja ich napr zo srdca neznášam a častokrát na ne ani nereagujem. Za posledné obdobie som si všimla, že daná osoba si ani nevšimne, keď jej na nejakú takú otázku neodpoviem
ja som to myslela tak akoze "Dobry den, mate tu volne?" etc... too com hovoris ty.. nehrozi
najviac neznášam otázku ako sa máš
aj tak to 90 % tých čo sa ma to pýtajú nezaujíma
a neviem, lebo šak používam také veci keď je to niekto s kým nemám o čom ale je to trebárs rodina alebo čo, a zase zvykne to byť starter konverzácie, a ja na otázku že jak sa mám keď chcem povedať viac tak normálne vybalím že tááá na piču lebo vieš zo školy ma vyhodili ale aj fajne lebo náladu mám dneska dobrú a zázračne nemám opicu alebo šeličo, proste na jednej strane to môže byť nudná povinnosť, na druhej strane si neviem predstaviť začať rozhovor o osobných veciach (čiže nie nejakých globálnych problémoch a tak) ináč.
pretože sa asi vo všeobecnosti za príklad zdvorilostnej otázky považuje to známe "ako sa máš?"
ak sa to niekoho pýtam, tak ma to zaujíma a teda to už zdvorilostnou otázkou nie je, lebo ide o seriózne prejavenie záujmu o stav, v ktorom sa daná osoba nachádza
ak ma to nezaujíma, tak sa to nepýtam
ale rada by som sa podelila o môj taký celkom funky poznatok, že zvyčajne, keď na otázku "ako sa máš" odpoviete "fantasticky" alebo inak veľmi pozitívne, tak sa všetci hneď spýtajú "prečo?", ale ak odpoviete štýlom ako keby ste boli 5 hodín pred smrťou (alebo aj po smrti), tak to každému príde normálne a zvyčajne to ďalej nerieši
Ale paci sa mi, ze sa tu kazdemu zdravim Hi a nemam dilemu ako u nas ci ahoj alebo dobry den
ale tak hadam oni doma blatovi nebehaju
@georg21 zaujímajú Ťa cudzí ľudia alebo na čo to je dobré? (čisto ma to fakt len zaujíma...)
Ale na druhu stranu ked sa nieco opytam zda sa to ako taka zdvorilostna otazka aj ked to nemusi byt a neodpovie mi na to clovek tak nevadi, beriem do uvahy ze na to nechce odpovedat, alebo zabudol...
@mefistofel tie básnické otázky sú inak úplne top, hlavne rodičovského typu "čo nové v škole" (po jedinom pointless seminári) aa zdvorilostná otázka položená z ozajstného záujmu už podľa mňa nie je zdvorilostná