Aby som to málinko vysvetlila. Čím viac robím pre svoju budúcnosť a svoje ciele, tým viac si túto snahu užívam, teším sa, baví ma to - čiže naplno si užívam prítomnosť. Naopak ak nerobím nič prospešné pre budúcnosť a svoje ciele depce ma to, niečo mi chýba, som nešťastná - nedokážem si užívať ani prítomnosť.
Na jednej strane, nedám dopustiť na minulosť...obdobie základnej školy...detstva...ak by som mal tú možnosť, vrátim sa tam v zlomku sekundy bez mihnutia oka...
Na druhej strane, dosť sa v súčasnosti koncentrujem na aktuálne povinnosti a problémy, ktoré mi skrížia cestu...neviem čo bude o mesiac, o dva o tri...
zit minulostou je hlupost. zijem pritomnost tak, aby som si popripade zabezpecila relativne dobru buducnost, ale aj tak som viac centrovana na pritomnost, lebo buducnost nie je nikdy ista.
tak viac menej viem,čo chcem robiť neskôr a kým chcem byť a to mi dáva dôvod aby som sa v prítomnosti viac snažila,aby som sa k tomu mohla dopracovať,čiže aj to aj to.
Z praktického hľadiska sem tam nazriem do budúcnosti, ale inak sa snažím žiť v prítomnom okamihu, lebo nič iné (minulosť, budúcnosť) aj tak neexistuje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Na jednej strane, nedám dopustiť na minulosť...obdobie základnej školy...detstva...ak by som mal tú možnosť, vrátim sa tam v zlomku sekundy bez mihnutia oka...
Na druhej strane, dosť sa v súčasnosti koncentrujem na aktuálne povinnosti a problémy, ktoré mi skrížia cestu...neviem čo bude o mesiac, o dva o tri...
a keď rozmýšľam nad minulosťou, tak je to zväčša zo strachu že to bude mať dopad na prítomnosť/budúcnosť