Môj frajer je neskutočný fanatik do svojej roboty a ja sa s tým nejak neviem stotožniť. Proste mám nejaký blbý pocit, že má tú robotu radšej než mňa. Navyše bude každého pol roka chodiť na tri mesiace za prácou do Francúzska. Ja nechcem takýto vzťah, ale
No u workoholika by som nebola vobec prekvapena, keby mal pracu radsej nez teba... A porozpravat by si sa s nim mala, ale uprimne myslim ze to prd pomoze, ked je pre niekoho nieco cely zivot, tak sa toho len tak lahko nevzda.
Na druhej strane, mozno ho ta praca proste len bavi...predstav si ze by si v jeho kozi bola ty. Ako by si zareagovala keby partner chcel od teba obmedzenie toho co mas rada a co ta k tomu este aj zivi?
detto, nechám sa obmedziť len do určitej miery. Ak sa odomňa vyžaduje posunúť hranicu viac ako som ochotný, už to nebude fungovať. Tú hranicu zistíš len vďaka @1 . Nikto ti nemôže poradiť lepšie.
Ale ked ti nieco pekne kupi, ci zaplati vam dovolenku, to sa ti uz paci, nie? Mozno nie je taky workoholik, len to robi kvoli peniazom.
Ale zalezi od teba, aj od toho, dokedy takto planuje pracovat, ci ti ta obeta za to stoji.
@1 myslím, že už som mu to pár krát hovorila a vidím že s tým nič nenarobím. @5 hm, ok, dám mu kopačky @7 ja viem, baví ho to. nechcem ho obmedzovať, len sa snažím nájsť kompromis @1 0 nikdy by som mu nedovolila aby do mna investoval svoje peniaze. ja viem že ich má rád, šak ok, nech si ich nechá, len nechápem načo má mňa...
Ono to je naozaj tak, ze tu robotu ma radsej nez teba, radsej nez seba, radsej nez rodinu.
Poznam to velmi, velmu dobre, moj otec je workoholik a vidim na sebe ako sa pomaly niecim takym stavam aj ja.
Je to hanba si priznat, z moralneho hladiska ze proste ti nic neda vacsi pocit zadostucinenia nez praca, pravdou je ze niekedy ked ma chytaju tieto stavy citim podrazdenost ked ma niekto vola von, ked sa ku mne chysta frajer, hoci ho lubim v hlave som pri pocitaci.
@foxylady rozprávaj sa s ním! povedz mu, ze ti to prekaza, a ak od prace ani tak neupustí, asi si u neho nie tak dôlezita ako praca. v tom pripade od neho utekaj
Totálne sa vylučujú tvoje možnosti lebo "Nechcem takýto vzťah ale nechcem sa ani rozísť". To je niečo ako "Nechcem byť tehotná ale kľudne ma napusti".
Nepochopím logiku niektorých ľudí. Nechápem prečo sa nechceš rozísť keď ti to nevyhovuje? Si nespokojná a chceš tak zotrvaþ? Si najdi iného chlapov je dosť a určite on ak sa venuje práci a priorita je pre neho zarábať neviem prečo by to mal kvoli žene meniť. Buď sa prispôsobíš alebo to skonči iná možnosť nie je.
Poďme na to inak: Napíš sem plusy a mínusy vášho vzťahu a dôvody prečo s ním ostať. Najlepšie je ak sa v poslednej dobe pýtam ľudí na toto veľa ľudí v dlhodobejších vzťahov nevedia toho moc dobrého povedať, všetko ide do stereotypu a zvyku, začnú sa nudiť, zmenia sa...
To, že ho máš rada nie je dôvod ostať s ním. Vo vzťahu treba používať hlavne rozum a srdce až druhoradé. Lebo to ťa zmetie a často ľudia prehliadajú vážne veci, problémy a ignorujú veci, ktoré by si mali všímať. Myslia si, že to prejde avšak postupne sa to prehlbuje a je to horšie a horšie. Človek sa z vnútra zožiera a má chaos v hlave. Nevie čo je správne a cíti sa nešťastný, nenaplnený. Niečo mu chýba. Proste treba si to premyslieť všetko. Ja som tak isto mal 2 a pol ročný vzťah, miloval som ju nadovšetko ale zmenila sa, proste začalo prevažovať to negatívne tak aj napriek tomu ako som bol spočiatku zamilovaný a bývali sme spolu som to ukončil lebo som vedel, že to je správne. A odstupom času čo sa sem tam stretneme a pokecáme obaja sme uznali, že to bola správna vec. A svet je krásny
Moj nazor je...kazda baba ma rada chlapa ktory vie robit a zaraba...lenze ked pridu deti tak chceme naraz aj peniaze aj to aby bol s nami...a proste to je nerealne...a okrem toho 3 mesiace od seba pravidelne? Neviem to nemoze fungovat podla mna...este som nestretla chlapa co vydrzi nesexovat tak dlho a kedze nebudes poruke ty tak bude bud anča dlaňová alebo nejaké iné ženské pohlavie...ale ako vravim je to moj nazor ja tvojho chlapa nepoznam...porozmyslaj ci ti to za to stoji a hlavne ci si s nim vies predstavit buducnost...ci vas vztah nieje len o zvyku...
@rocafella hm, plusy sú napíklad to, jak mi povedali jeho kamarati, že on to so mnou fakt myslí vážne a že ešte o žiadnej babe nerozprával tak jak o mne. ďalej to, že s ním si vážne viem predstaviť svoju budúcnosť, lebo je dosť zodpovedný a spolahlivý (ak teda prekusnem to, že bude stále vo francuzsku). (ano, tu som si nasrala do huby ale neviem to lepšie vysvetliť). No a tak celkovo sa s ním citim dobre, nedá sa to nejak definovať...
No a mínus je to, čo som už povedala. že robota je preňho na prvom mieste.
Takže v skratke, nechcem nikoho iného, len chcem aby ma viac chápal a možno aby sa mi viac venoval.
na druhej strane, ako hovorí @willbebetter , má svoj koníček, ktorému sa venuje a nenechá si do toho kecať. Ja by som si to asi tiež nenechala, ale potom by som nechcela frajera, ktorý by ma oberal o čas.
takže asi to nechám naňho, nech si vyberie, či chce robotu alebo mňa.
Dobre na prvý + ti reagujem tak: "Prečo ti to povedali jeho kamaráti? To sú jeho hovorcovia? Prečo ti to on nepovie?" Toto je v každom bežnom vzťahu normálne nie je to nič extra a slová znamenajú pre každého niečo iné. Druhé "+" sa pýtam prekusneš to?
Najhlavnejšia vec je "Nezmeníš ho" on je aký je. Nechápem povieš nechceš iného prečo si s ním ak: robota je pre neho na prvom mieste, nevenuje sa ti, nechápe ta ?
Akú budúcnosť si predstavuješ ? Bývanie? Budete spolu bývať? Aký bude pocit ak tam budeš sama ?
Narodí sa ti dieťa, budeš sama na neho on ti síce zabezpečí príjem ale neviem či je to pre teba a dieťa to hlavné.
Ja by som nedokázal byť pravidelne odlúčený od partnerky. Podľa mňa by partnerka mala byť na prvom mieste. Ak bude preč jeden z partnerov človek bude nešťastný, zahltený otázkami, pokušením, žiarlivosťou. Na diaľku budú hádky.
Ale ovšem to je môj pohľad možno, že sa mýlim neber to v zlom, že to vidím tak zle ale som realista a optimista. A aj keď som optimista a vo všetkom vidím dobré sú veci, ktoré nevidím tak pozitívne a reálne. Každopádne drž sa a ľúbte sa :-S
@foxylady je to na tebe, sama si musíš určiť priority, nikto to tu za teba neurobí. A ked ich budes mať iné ako on, asi ti v tom vzťahu zostane len trápenie... Ale niekto sa zas radšej celý život trápi, lebo sa bojí, že zostane sám...
Pretože Tebe aj tak za pol roka rupne v lebeni a rozídeš sa s ním pre nejakú kravinu. Takže robí to čo ho baví a tak ako ho to baví. Nemyslím si, že Ťa nemá rád. Iba pokiaľ sa teraz bude sústrediť na prácu, bude mať za pol roka prachy a prácu. Ak sa bude sústrediť na Teba, nebude mať za pol roka nič.
Neboj. Ak spolu vydržíte, tak za dva roky oceníš, že Tvoj drahý má aspoň niečo zarobené a máte do spoločného života nejaký "základ". Na trávenie spoločného času máte najbližších 40 rokov. Ešte budete mať čas si strašne liezť na nervy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
a kazdeho polroka na tri mesiace hmm ... dost, ze ... meh
Na druhej strane, mozno ho ta praca proste len bavi...predstav si ze by si v jeho kozi bola ty. Ako by si zareagovala keby partner chcel od teba obmedzenie toho co mas rada a co ta k tomu este aj zivi?
no tak ked to jemu samemu nevadi, tak moze ist vies kam.
detto, nechám sa obmedziť len do určitej miery. Ak sa odomňa vyžaduje posunúť hranicu viac ako som ochotný, už to nebude fungovať. Tú hranicu zistíš len vďaka @1 . Nikto ti nemôže poradiť lepšie.
Ale zalezi od teba, aj od toho, dokedy takto planuje pracovat, ci ti ta obeta za to stoji.
@5 hm, ok, dám mu kopačky
@7 ja viem, baví ho to. nechcem ho obmedzovať, len sa snažím nájsť kompromis
@1 0 nikdy by som mu nedovolila aby do mna investoval svoje peniaze. ja viem že ich má rád, šak ok, nech si ich nechá, len nechápem načo má mňa...
tú prácu má radšej ako teba, možno sa to časom zmení
buď sa s tým zmier alebo
Poznam to velmi, velmu dobre, moj otec je workoholik a vidim na sebe ako sa pomaly niecim takym stavam aj ja.
Je to hanba si priznat, z moralneho hladiska ze proste ti nic neda vacsi pocit zadostucinenia nez praca, pravdou je ze niekedy ked ma chytaju tieto stavy citim podrazdenost ked ma niekto vola von, ked sa ku mne chysta frajer, hoci ho lubim v hlave som pri pocitaci.
Je to utek od reality, podobne ako alkohol.
Nepochopím logiku niektorých ľudí. Nechápem prečo sa nechceš rozísť keď ti to nevyhovuje? Si nespokojná a chceš tak zotrvaþ? Si najdi iného chlapov je dosť a určite on ak sa venuje práci a priorita je pre neho zarábať neviem prečo by to mal kvoli žene meniť. Buď sa prispôsobíš alebo to skonči iná možnosť nie je.
To, že ho máš rada nie je dôvod ostať s ním. Vo vzťahu treba používať hlavne rozum a srdce až druhoradé. Lebo to ťa zmetie a často ľudia prehliadajú vážne veci, problémy a ignorujú veci, ktoré by si mali všímať. Myslia si, že to prejde avšak postupne sa to prehlbuje a je to horšie a horšie. Človek sa z vnútra zožiera a má chaos v hlave. Nevie čo je správne a cíti sa nešťastný, nenaplnený. Niečo mu chýba. Proste treba si to premyslieť všetko. Ja som tak isto mal 2 a pol ročný vzťah, miloval som ju nadovšetko ale zmenila sa, proste začalo prevažovať to negatívne tak aj napriek tomu ako som bol spočiatku zamilovaný a bývali sme spolu som to ukončil lebo som vedel, že to je správne. A odstupom času čo sa sem tam stretneme a pokecáme obaja sme uznali, že to bola správna vec. A svet je krásny
No a mínus je to, čo som už povedala. že robota je preňho na prvom mieste.
Takže v skratke, nechcem nikoho iného, len chcem aby ma viac chápal a možno aby sa mi viac venoval.
na druhej strane, ako hovorí @willbebetter , má svoj koníček, ktorému sa venuje a nenechá si do toho kecať. Ja by som si to asi tiež nenechala, ale potom by som nechcela frajera, ktorý by ma oberal o čas.
takže asi to nechám naňho, nech si vyberie, či chce robotu alebo mňa.
Najhlavnejšia vec je "Nezmeníš ho" on je aký je. Nechápem povieš nechceš iného prečo si s ním ak: robota je pre neho na prvom mieste, nevenuje sa ti, nechápe ta ?
Akú budúcnosť si predstavuješ ? Bývanie? Budete spolu bývať? Aký bude pocit ak tam budeš sama ?
Narodí sa ti dieťa, budeš sama na neho on ti síce zabezpečí príjem ale neviem či je to pre teba a dieťa to hlavné.
Ja by som nedokázal byť pravidelne odlúčený od partnerky. Podľa mňa by partnerka mala byť na prvom mieste. Ak bude preč jeden z partnerov človek bude nešťastný, zahltený otázkami, pokušením, žiarlivosťou. Na diaľku budú hádky.
Ale ovšem to je môj pohľad možno, že sa mýlim neber to v zlom, že to vidím tak zle ale som realista a optimista. A aj keď som optimista a vo všetkom vidím dobré sú veci, ktoré nevidím tak pozitívne a reálne. Každopádne drž sa a ľúbte sa :-S
Neboj. Ak spolu vydržíte, tak za dva roky oceníš, že Tvoj drahý má aspoň niečo zarobené a máte do spoločného života nejaký "základ". Na trávenie spoločného času máte najbližších 40 rokov. Ešte budete mať čas si strašne liezť na nervy.