Ahojte... Mám problém s pamäťou.. Ťažko sa mi učia slovicka cudzích jazykov, tiež iné veci.. Často zabúdam čo som chcel spraviť alebo kde som čo položil... Máte niekto podobný problém?
a potom ... (nech to znie akokolvek zvláštne) som začal piť kávu a odvtedy, neviem proste je to iné so mnou odvtedy čo sa týka pamäte ... o dosť výrazne iné
mám. na škole som mala úplne turbopamäť, nič som sa nemusela učiť, no teraz ako som rok nič nerobila sa totálne strácam, pomaly ani čas neviem vnímať lineráne lebo si nepamätám že sa to tak má
a čo ti poradím - trénuj to. mozog sa dá trénovať rovnako ako biceps
skus ginko+lecitin, a trenuj pamat, aspon pred spanim si zrekapitulovat den na najmensie detaily, a rob to kazdy den
hadam nebudes mat alzheimera. A nehravas nejake hry? alebo neholdujes nejakej zavyslosti? pc alebo tak?
Ja som s tým nikdy nemal moc problém, čo bolo treba, som si zapamätal, a to, čo treba "nebolo", som proste odignoroval.
Existujú ale všelijaké techniky, vizualizácia, pamäťové paláce, mnemotechnické pomôcky, myšlienkové mapy a všeličo iné... skús popozerať, možno ti niečo bude fungovať.
Ja mám teraz zase problém so sústredením Síce som schopný sa to naučiť, no strašne prokrastinujem. Teta psychologička ale povedala, že sa to spraví, tak sa neviem dočkať
@3@melancholik@3 !!! síce, tá za kus zle vplývá na iné, takže je to prašt-či-uhod, ale..
ale to s káfé možem potvrdit,, najprv tiež nic-moc, ale tieto posledné roky už zopárkrát somsi povedala, že mám sakra dobrú pamat, ani svedkov by som nikde nepotrebovlaal :happy:
tak ale zas mám namiesto špatnej pamate "prokrastináciu tiež
Zlepšiť pamäť? Začni behať, plávať, cvičiť, proste vykonávať šport, potom na pamäť je dobrý zelený čaj, čierny čaj, orechy, celkovo omega 3,6 a 9 nenasýtené mastné kyseliny podporujú mozgovú činnosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
A nerobím s tým nič, šak nasrac.
a čo ti poradím - trénuj to. mozog sa dá trénovať rovnako ako biceps
v skole nieco povedia, este si to par krat zopakujem, aby som si zapamatal, pridem na intrak a uz nemam sajnu, co povedali
hadam nebudes mat alzheimera. A nehravas nejake hry? alebo neholdujes nejakej zavyslosti? pc alebo tak?
Existujú ale všelijaké techniky, vizualizácia, pamäťové paláce, mnemotechnické pomôcky, myšlienkové mapy a všeličo iné... skús popozerať, možno ti niečo bude fungovať.
Ja mám teraz zase problém so sústredením Síce som schopný sa to naučiť, no strašne prokrastinujem. Teta psychologička ale povedala, že sa to spraví, tak sa neviem dočkať
@3 @melancholik @3 !!! síce, tá za kus zle vplývá na iné, takže je to prašt-či-uhod, ale..
ale to s káfé možem potvrdit,, najprv tiež nic-moc, ale tieto posledné roky už zopárkrát somsi povedala, že mám sakra dobrú pamat, ani svedkov by som nikde nepotrebovlaal :happy:
tak ale zas mám namiesto špatnej pamate "prokrastináciu tiež