večné komlikácie pri odoberaní krvi a zavádzaní infúzií... neviem či som na vine ja, že mi nevedia nájsť žily, ale stále sú s tým problémy,... naposledy som pred troma týždnami chcela ísť darovať krv na kramáre, a 10 minut mi kukali na ruky kam ma vobec pichnúť, po dlhej konzultácií so svojimi, ma nakoniec tá ženská pichla a tak kurevsky to bolelo že som sa tam rozplakala a aj tak mi neodobrali ani len vzorku a raz ked mi mali dať infuziu, ma tam pichali vyše pol hodiny, to bola bolesť nenávidím ihly.. mám z toho traumu
nevedela mi zobrať krv pani sestrička , spôsob akým brala krv by mohol byť námetom hororu ,ruku som mala ešte mesiac ako narkomanka, u zubárky použitie zle vydezinfikovaných nástrojov dva týždne napuchnutá papula, v nemocnici prizeranie sa pomalému zvýjaniu sa na zemi spolupacientov príchod po zavolaní ,tak o 15 minút
prišla som na röntgenové oddelenie s lístkom od všeobecného lekára, nech mi urobí röntgen, odmietla to, že všeobecný nemôže napísať také odporučenie(z akého dôvodu, to nevie nikto), tak som šla na ortopédiu, tam sa ortopéd aj so sestričkou čudovali, že kto to tam robí, tak mi on napísal odporučenie, išla som dole, ale na dverách už mali nápis, že z technických príčin zatvorené(i keď tam bolo očividne prázdno), tak som sa vrátila hore na ortopédiu, no nemohol ma diagnostikovať, keďže nemal snímku, tak som šla pre istotu už do inej nemocnice a potom ešte od skorého rána čakať na ortopédii, aby tam ešte boli časenky
Ok trochu sa rozpíšem: začalo to jedneho krásneho doobedia kd som si objednal pizzu ktorú som následne skonzumoval. Večer sa dostavilo šablenie,sračka... no a čo vám poviem.. ked som sa vyšablil 12 krát za sebou,absolútne zle od žalúdka,už som ledva chodil a bola mi taká zima že som mal vetrovku a bol zakrytý perinou na intráku v izbe kde sa fakt dobre kúrilo + plastové okná a to nerátam že ja zimu znášam dosť dobre ma aj napadlo že by bolo dobré ísť do nemocnice... kedže som ale nevládal moc chodiť pekne sanitka... v nemocnici madoktor posla pekne do piče: že mi vlastne nič nieje..hádzal to na všetky iné veci.. napr ževraj samota na internáte .. nakoniec mi zadrbal nejakú injekciu.. a že mám ísť za krásnej decembrovej noci peši spať.. no asi by som zdochol ešteže ma zobrali sanitkou aj naspät a tá jeho injekcia vyjebaná ktorá ma mala do polhodiny popraviť si to rozmyslela až za cca 3-4 hodiny
teraz som si ešte všimol že som tam dal návnadu trollerom tak aby sa predišlo komplikáciam poprovaiť nie zabiť mňaale napraviť ma...drbnutý dedinský slang čo vám poviem
branie krvy od niektorých sestričiek je katastrofa. raz ma tak jedna prebodla že som mala mesiac modriku velkú ako lievanec a celá ruka ma bolela (vraj som si to zle chytila, pritom som si to riadne pritlačila a tá bolesť iste nie zo zlého chytenia bola)
ďalšia vec čo sa mi nepáči, ale to sa týka všeobecnej zdravotnej poistovne je to, že ked ideme k lekárke len počúvam ako každeho druhe posielaju preč lebo už na tento mesiac maju vyčerpaný limit. (mna sa to netýka ja som vo Dôvere, ale aj tak to je hluposť. človek aby skapal...)
toto s ihlami + nemám tlak. teda je ťažko merateľný. či doma, či u doktora.. proste aj na 5x alebo viac musí sestrička merať aby aspoň nejakú tu hodnotu dostala.
čakala som na pohotovosti dve hodiny s vykĺbeným kolenom, kým sa im vôbec uráčilo na neho pozrieť....a potom ešte ďalšie dve na RTG....toto vedieť, aspon si na čítanie niečo vezmem
a prednedávnom mi tvrdili, že mám len narazené zápästie a tak som vlastne týždeň chodila so zlomenou rukou len tak, bez ničoho
S tým problémom s odobratím krvi som si pomohla sama; vždy poviem sestričke, na ktorých miestach mám dobrú žilu a ak to pichnúť aj tak nevie, pichnem sa sama.
Ale dosť ma nasralo, že mám buď niečo s uzlinou alebo zapálený vlasový korienok a keď som bola s tým u lekára kožného, povedal mi asi toľko, že sa nemám holiť a nemám používať deodoranty (čo je trošku nepredstaviteľná požiadavka), tak sa mi stav ešte furt zhoršuje, mám v tele zápal, čo trošku komplikácie robí. A keď som sa o tom bavila s babkou, odporučila mi nejakú divnú masť, tak to mi trochu pomohlo a vytiahlo hnis (a aj krv ) a už asi 5 ľudí mi potvrdilo, že s tým MUSÍM ísť na operáciu, ale tam ma akosi žiaden doktor nevie poslať.
Plus ešte mám také červené "vyrážky" alebo čo (vyzerá to ako über husia koža) na ramenách a na jednom kožnom mi povedali, že to je alergia na slnko, takže sa mám slnku strániť a na druhom mi povedali zas to, že to je nedostatok slnka, čiže sa mám opaľovať aj v zime.
- U súkromného zubára. Odmietol mi pichnúť injekciu na umŕtvenie - pri vŕtaní a následnom plombovaní - keďže to ťažko znášam. Vari si za to nezaplatím?!
- Na pohotovosti. V októbri minulého roka mi začali silné bolesti hlavy. Boli to štyri dni počas ktorých som celú noc preplakala, žiadne lieky proti bolesti nezaberali (ani pri zvýšenej dávke) tzn. Alnagon, Panadol, Paralen... Potom mi bol odporučený Acylpyrín - ten trochu zabral. Na pohotovosti sme dlho čakali - keď lekárka prišla, bolo na nej vidieť že predtým spala, odmietla mi vziať krv, pichnúť injekciu proti bolesti - vraj nevie, čo mi je, tak nemôže. Prepísala mi Tramal kvapky, ktoré bolesť vôbec neutíšili, cez deň som bola ospalá (v škole!) v noci som nemohla zaspať, takmer som odpadla a povracala sa, cítila som sa ako nadrogovaná (a to som drogy nikdy v sebe nemala)...
Lekárka mi nechala kúsky obväzu v uchu a doma mi ich rodičia vyberali pinzetou. Bolo to dávno, neviem, prečo mi to robili rodičia doma. Inak to vyberanie strašne bolelo, čudujem sa, že mi nezapichli do mozgu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ďalšia vec čo sa mi nepáči, ale to sa týka všeobecnej zdravotnej poistovne je to, že ked ideme k lekárke len počúvam ako každeho druhe posielaju preč lebo už na tento mesiac maju vyčerpaný limit. (mna sa to netýka ja som vo Dôvere, ale aj tak to je hluposť. človek aby skapal...)
a prednedávnom mi tvrdili, že mám len narazené zápästie a tak som vlastne týždeň chodila so zlomenou rukou len tak, bez ničoho
Ale dosť ma nasralo, že mám buď niečo s uzlinou alebo zapálený vlasový korienok a keď som bola s tým u lekára kožného, povedal mi asi toľko, že sa nemám holiť a nemám používať deodoranty (čo je trošku nepredstaviteľná požiadavka), tak sa mi stav ešte furt zhoršuje, mám v tele zápal, čo trošku komplikácie robí. A keď som sa o tom bavila s babkou, odporučila mi nejakú divnú masť, tak to mi trochu pomohlo a vytiahlo hnis (a aj krv ) a už asi 5 ľudí mi potvrdilo, že s tým MUSÍM ísť na operáciu, ale tam ma akosi žiaden doktor nevie poslať.
Plus ešte mám také červené "vyrážky" alebo čo (vyzerá to ako über husia koža) na ramenách a na jednom kožnom mi povedali, že to je alergia na slnko, takže sa mám slnku strániť a na druhom mi povedali zas to, že to je nedostatok slnka, čiže sa mám opaľovať aj v zime.
dafuq
- U súkromného zubára. Odmietol mi pichnúť injekciu na umŕtvenie - pri vŕtaní a následnom plombovaní - keďže to ťažko znášam. Vari si za to nezaplatím?!
- Na pohotovosti. V októbri minulého roka mi začali silné bolesti hlavy. Boli to štyri dni počas ktorých som celú noc preplakala, žiadne lieky proti bolesti nezaberali (ani pri zvýšenej dávke) tzn. Alnagon, Panadol, Paralen... Potom mi bol odporučený Acylpyrín - ten trochu zabral. Na pohotovosti sme dlho čakali - keď lekárka prišla, bolo na nej vidieť že predtým spala, odmietla mi vziať krv, pichnúť injekciu proti bolesti - vraj nevie, čo mi je, tak nemôže. Prepísala mi Tramal kvapky, ktoré bolesť vôbec neutíšili, cez deň som bola ospalá (v škole!) v noci som nemohla zaspať, takmer som odpadla a povracala sa, cítila som sa ako nadrogovaná (a to som drogy nikdy v sebe nemala)...