aha, ty si mala 3 roky a už si mala vyhliadky do budúcna ,veľmi vtipné a pritom trapné ,tak saodsťahuj do južnej korei, nikto ťa tu nedrží , ak ti teda vadí demokracia
ty si teda riadny kokot,prepac...zi vo svojom sne a chval toh osvojho cerveneho idola,ktory nici tento stat a zadlzuje ho ako sa len da...neefektivita je tvoje heslo...pekna vidina buducnosti...dik
mam pocit, ze raz majlos toto pekne opysal. co je vlastne socializmus a napisal to tam aj Small angel. Socializmus je neekonomicke nakladanie s financiami (alebo vladnutie?). Tak ak by sme mali zit v tom case tak by sme sa mozno mali dobre ale boli by sme zadlzeny (ako stat)a nakoniec by Slovensku hrozila exekucia. Mam pocit, ze tak to hrozilo aj Ziline za cias Slotu. Ale nie som si isty len som voalco take zacul.
jasne gisele, vtedy sa nam zilo lepsie, si pamatas jak sme spolu na mandarinky stali??? ale vzdy sme ich dostali, kazdy rok. ale potom, tri roky potom jak sme sa narodili, dosli nejaki pankovia ktori zacali zvonit klucikmi a bolo po istotach a vyhliadkach do buducnosti. Spominam si jak keby to bolo vcera. Ty urcite tiez
Uplne s vami suhlasim, sudruzka. Za socializmu bolo iste vsetko. Bolo uplne iste ze vas za hranice nepustia, na vysoku skolu sa nedostanete a ze banany niesu. Milujem socializmus.
Musím Vás vyviest z omylu : ja nemám 20 rokov a v čase nežnej revolúcie som už dávno pracovala, mala byt a žila spokojne! Ten nesprávny vek som si tam ja neuviedla.
Nebudem sa tu s nikým hádat, ja tu opisujem iba svoje skúsenosti a pocity
..ináč o tých hraniciach, no poviem vam pravdu, dnes vela ludí ešte nema peniaze na vycestovanie niekam do zahraničia, takže o tej slobode v cestovaní by ste sa mali vážnejšie zamysliet )
kto má dnes peniaze na vycestovanie ? je to iba pre boháčov !chudobnému može byt jedno, či sú otvorené hranice, alebo nie !doležitá je práca na trvalý úvazok, aby si človek mal za čo zaplatit nájom a zabezpečit stravu ! ešte by sa dalo vymenovat mnoho doležitých pozitív, ktoré mal socializmus
keby napr. Nemci vedeli za aké mzdy tu dnes pracujeme v 21. storočí!!!, tak už davno by spravili daľšiu revolúciu... všetci nezarabaju tých tzv. 20 000 sk, ako to v mediach spomínaju, realita je o dost iná...
...ked sa štrngalo na uliciach hlboko pochybujem či by niekoho vtedy napdalo že v roku 2007!!! naša minimálna mzda bude UBOHÝCH cca 6500sk.. ved to je hanba.... mat najnižšie platy v EÚ...
bol som par krat w anglicku,a 7600 korun mi stacilo aby som sa tam dostal,a mal nejake kese na zaciatok.ked nezacnes xodit hned po restikax,uziwat si skor ako najdes pracu,tha sa da wycestowat.ale na dowolenku by ti to welmi enstacilo
Ved do Londyna stoji letenka dajme tomu cez Ryan Air kolo 9 kil (nie spiatocna a nie cez sezonu), cize nie je problem vycestovat a tych zvysnych 120 libier je na taky slabsi najom na tyzden (teda usudzujem tak podla toho ze moj ujo plati 9kil za 2-izbovy byt v celkom good stvrti). Takze ten co tam ide s tym, ze uz si robotu nasiel (cez agenturu alebo sam) tak to nie je az taky problem.
tommy,thak letenku za 9 kil som zazil len raz..musi byt akcia..mal som uz aj 10 litrow..treba to wyxytit..a tyzdnovi najom stoji od tzx 100 libier.ale ked nexces bywat medzi turkami,arabmi atd...ale w klude za tu minimalnu wycestuejs.
Yoger99: no hej ale tak akcie tych neznamejsich leteckych spolocnosti byvaju pomerne casto.. Inak minuly rok koncom oktobra som letel do Londyna tusim za 1200 (spiatocna [dokopy] bola 4000). Do anglicka sa vzdy leti lacnejsie, ale naspat je to uz drahsie koli tym posratym letiskovym poplatkom..
Aha ja som myslel ze 100libier je prave v takych stvrtiach polsko arabsko vseliakych..
ach.. ste hrozne statickí... berete to ako ked mate naraz 7600sk.... lenže u niekoho to je mesačná mzda, a to akože by si mohol za hen tie "drobné" dovolit???? šak človek cestuje do prace, musí niečo dat do žaludka, zaplatit vodu, plyn a ostatné tie formality.... ešte stále myslíte že vám niečo ostane "až" na Londýn???
Upresnim, v tomto pripade ked som myslel vycestovat, tak som tym myslel, predat svoj byt, alebo ho aspon dat do prenajmu a odist bez spiatocnej letenky. T.j. zostat tam dlhsi dobu a pokial viem tam platia tyzdenne, takze z minimalnej mzdy by co si dostal tu na SK si kludne mohol ten prvy tyzden vyzit a na dalsi uz mas mzdu tam v UK.
joo sakul,to bol len priklad, ze mas 7600 wo wrecku,a ides..a da sa z toho,len musis xciet....tommyhot.aj ja som wacsinou letel za nejakyx 2-3 litre..kedy ako som wyxitil akciu,ale aj to je w pohodke cena.ale stalo sa mi ze som musel ist z dna na den,a zaplatil som 1280 ...
Jj to je najhorsie ked beres letenku den predtym alebo v ten den ako letis.. Prihodim si raz tolko (k tym 12800) a mam na letenku do NY, ak nie este dalej (mozno CA), samozrejme ak bookujem pol roka/rok dopredu..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Lebo akosi nato sama neviem prísť.
Jediné čo si pamatám zo socíku je že som sa zjebal na trojkolke do potoka,veru krásne časy
Nebudem sa tu s nikým hádat, ja tu opisujem iba svoje skúsenosti a pocity
A teda ked mas s tym skusenosti, tak napis aj verejne, v čom to bolo konkretne lepsie.
kto má dnes peniaze na vycestovanie ? je to iba pre boháčov !chudobnému može byt jedno, či sú otvorené hranice, alebo nie !doležitá je práca na trvalý úvazok, aby si človek mal za čo zaplatit nájom a zabezpečit stravu ! ešte by sa dalo vymenovat mnoho doležitých pozitív, ktoré mal socializmus
...ked sa štrngalo na uliciach hlboko pochybujem či by niekoho vtedy napdalo že v roku 2007!!! naša minimálna mzda bude UBOHÝCH cca 6500sk.. ved to je hanba.... mat najnižšie platy v EÚ...
U nás sú mladý ľudia jebnutý jak tačky
stuck_out_tongue:rečo asi? Len v tejto vete maš 4 chyby...
Aha ja som myslel ze 100libier je prave v takych stvrtiach polsko arabsko vseliakych..
-mlieko stalo korunu
.na mandarinky sa stalo
-nemohla sa cestovat
- nemohla sa ist na vysku
a to je asi tak vsetko