Prijmu ma podla vas po skonceni strednej na neaku univerzitu ked som priemerny az podpriemerny ziak ? Nieze by ma neako lakala skola ale vcera som mal depresiu z toho ze buducorocne letne prazdniny budu moje posledne a po maturite uz nebudem mat ziadne
pozri sa, záleží od toho, prečo máš také známky. či si proste blbý alebo len lenivý. (alebo si sa venoval viac mimoškolským činnostiam a nestíhal sa učiť. a tými činnosťami nemyslím flákanie sa a chlastanie)
ak by si chcel študovať a dokázal by si si nájsť školu, ktorá by ťa bavila a zaujímalo by ťa to, čo študuješ, tak nevidím dôvod, prečo by si sa tam nemohol dostať a udržať. pokiaľ teda je správna druhá možnosť a vedel by si tú lenivosť prekonať.
a hlavne si nevyberaj školy, kde berú na základe známok. popozeraj sa radšej niekam do ČR.
alebo pozri zahraničie, pretože každá škola má určené kvóty na počet zahraničných študentov, ktorých má prijať. takže to ani nemusíš byť úplne najlepší, aby si sa dostal. len finančne zabezpečený na život v zahraničí
ja to prežívam teraz momentalne (17:24) a normlálne ani neobsedím, lebo zle mi je joj.. už chcem nech je jún a pokoj svaty.. ja chcem ist na TUKE - ekonomická fakulta.. len tak btw je tam niekto??
@grietusha tak mozno by sa aj nasla neaka co by ma bavila ale do CR by som urcite nesiel vtom nevidim zmysel..Ked uz tak do USA lebo ak je to tam ako vtych americkych komediach ako prci,prci,prcicky tak by to bolo skvele Ja proste chcem len neaku najlahsiu vysoku aby som mal neaky titul a na par rokov pokoj od roboty
@exonr musím ťa sklamať, ale ak sa nemýlim, tak v prcičkách chodili na strednú (nie som si istá, nevidela som to)
a univerzity a vysoké školy v USA sú väčšinou náročné. oni majú úplne iný prístup k štúdiu než my. majú omnoho vyššie požiadavky na aktivitu študenta. a na jeho samostatnosť pri štúdiu.
No ja neviem či má zmysel ísť študovať len preto, že nechceš pracovať. Lebo to štúdium ťa bude stáť nejaké peniaze a budú zbytočné vyhodené, ak ti škola bude zbytočná.
Potom choĎ radšej na úrad práce, nájdi si stálu prácu na dohodu len brigáduj, ak nechceš pracovať alebo choď na pár mesiacov do zahraničia a potom pár mesiacov ži z toho ak ťa desí to, žeby si mal každý deň do konca života chodiť do práce.
Možno si priemerný vo všeobecných predmetoch, ale určite je niečo, čo ti ide dobre. Prejdi si všetky možné odbory a nájdi si niečo, v čom nebudeš len priemerný, niečo, čo ti pôjde. A potom sa treba už len snažiť
@exonr sak si z nitry co stresujes? na ukf/spu zoberu kazdeho debila... na ukf musis ako podpriemerny ziak robit prijimacky, na spu ti staci prist na to, co oni nazyvaju "pohovor" (odovzdas vysvedcko a si prijaty)..
@d170 ja studujem, len aby som oddialil realny zivot a stoji ma to rocne 4.39 eur (zapisne + NO ISIC) + 7 eur (ISIC) + pivo... mam zlavnene busy a vlaky, za ISIC mam rozne studentske zlavy a pivo nikdy nie su vyhodene prachy, cize sa vobec nestazujem...
jasne ,ze ta vezmu o to nejde, tazke je sa potom udrzat na skole...btw ja som mal take iste znamky ako ty a som na medicine...len sa treba zacat ucit...
ja budem asi večný študent.. ja mám tiež takéto haluze a to som neni až taká zlá v tej škole.. a keďže na väčšinu škôl sa už robia prijímačky... tak známky nie sú až také rozhodujúce... len otázne je, či sa dokážeš naučiť na prijímacie testy, aby si ich spravil. .. .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ak by si chcel študovať a dokázal by si si nájsť školu, ktorá by ťa bavila a zaujímalo by ťa to, čo študuješ, tak nevidím dôvod, prečo by si sa tam nemohol dostať a udržať. pokiaľ teda je správna druhá možnosť a vedel by si tú lenivosť prekonať.
a hlavne si nevyberaj školy, kde berú na základe známok. popozeraj sa radšej niekam do ČR.
alebo pozri zahraničie, pretože každá škola má určené kvóty na počet zahraničných študentov, ktorých má prijať. takže to ani nemusíš byť úplne najlepší, aby si sa dostal. len finančne zabezpečený na život v zahraničí
a univerzity a vysoké školy v USA sú väčšinou náročné. oni majú úplne iný prístup k štúdiu než my. majú omnoho vyššie požiadavky na aktivitu študenta. a na jeho samostatnosť pri štúdiu.
Ale nie je to celkom pravda...niektoré predmety dajú človeku zabrať.
Potom choĎ radšej na úrad práce, nájdi si stálu prácu na dohodu len brigáduj, ak nechceš pracovať alebo choď na pár mesiacov do zahraničia a potom pár mesiacov ži z toho ak ťa desí to, žeby si mal každý deň do konca života chodiť do práce.
@exonr prci 2 su akurat prvy rocnik na vyske..