Máte niekto skúsenosť so zrkadlovkou Canon 350D. Mám dilemu chcel by som si nejakú kúpiť ale niesom rozhodnutý či zrovna túto alebo nejakú inú v tejto kategórii.
EOS 350D je starsi typ, takze ak chces kupit uz pouzivanu nevidim problem. Ak chces novu tak 1000D alebo 550D. Je otazka ako si na tom financne a v tom pripade sa rozhodnut ci chces kitovy objektiv alebo si priplatis za objektiv samostatne. Moznosti je vela.
Osobne mam starsi 400D a spokojnost je maximalna. Ovladanie, funkcie proste vsetko. Vela zavisi samozrejme od spominaneho objektivu.. tam je treba dat si pozor a zvolit podla toho co chces fotit...
350D je fajn model... ja som fotieval na 400 a bol sm velmi spokojny... fakt je ten ze davaju k tym zrkalovkam smejdove 55objektivy... ak chces serizne fotit tak si ten objektiv skovaj do suflika a kup k tomu daco poriadne... kazdopadne fotak je to squely
350D dnes už tuším ani nie je poriadne na trhu, možno v nejakom net-obchode... a nenapísal si, koľko chceš investovať. V každom prípade, ak chceš Canon - tak 450, 500, 550 alebo 1000D.... ak Nikon - D3000, D5000, ak chcš investovať viac tak D90... V každom prípade, ak sa rozhodneš pre Canon, počítaj s tým, že seťák Sigma 18-55 štand. dodávaný s telom, stojí za úplný prd. Najdôležitejšie je sklo, takže treba premýšľať, nakoľko sa tomu chceš venovať a čo chceš fotiť.
@salora a viez ze by som HASSELBLAD nechcel Ked si predstavim ze by som na to setril cely zivot a nakoniec mi to odstrelia v ramci cvicenia vybusninou v mojej batozine niekde na letisku, alebo mi to ujeje nejaky potmavsi ci sfetovany spoluobcan . . .
@salora . . . ale . . . uhol pohladu: prides o kompakt za 100ecok . . . je to neprijemne, mohol to byt dar, mohol byt plny spomienok . . . ale je to predsa len slaby cajicek ako prist o mozno dar, mozno plny spomienok, a urcite za nehorazne peniaze . . . a pritom to spoluobcan niekde tresne dalej za nejaky uplne smiesny zlomok ceny, co nebyva niak neobvykle.
Jednoducho pri kompakte moze byt dolezita, ci moze prevazovat moralna, duchovna hodnota ale pri drahsich veciach je to uz aj nezanedbatelna fyzicka, materialna hodnota.
už aj 450D sa prestalo vyrábať... teraz beží už len 500D,550D a 1000D z nižších radov od Canonu, ja byť tebou investujem do 400Dčka alebo rovno 450D čka...
a dakujem za velke mnozstvo nazorov. Mám možnosť si ju kúpiť jazdenú so setovým objektívom za 250e a fotit chcem cokolvek ked idem von na vylet a zoberiem si ho so sebou tak to co ma nadchne. S tym objektívom som myslel že na začiatok by to stačilo a neskor by som mohol kúpiť iný objektív ked našetrím ďalšie korunky.
Cena . . . pozri si napr. "megafoto" ked si pozrie cenu obdobnych modelov ktore su nove tak ta cena je vcelku dobra. Ale ide o to co ten pristroj uz v terene za svoju karieru zazil a v akom je stave.
@matheusko - no samozrejme... keby mi niekto utavil hasselblad, tak asi zinfarktujem, aj keď to bol dar... no aj tak silno premýšľam, že ho predám... len či ho niekto kúpi
U pouzitych veci sa s cenou musi narabat jednotlivo, je to trochu ine ako u noveho tovaru. Pokial ides cez inzerat, potrebujes niekoho kto ma v tomto skusenosti a napr. ten fotak vyskusa. Pokial ides cez obchod, tiez je dobre mat niekoho zo sebou . . . na pouzity tovar je zaruka tusim stanovena na 1 rok . . . obchodak si znacne prihadzuje, inzeraty mozu byt priatelnejsie.
Tak moze to byt "lopata" . . . ale to neodhalis . . . udaje predavajuceho.
Ked ho dostanes do ruky vklude a v tichu s nim sprav "osmicku" . . . nemalo by v nom nic sustat, hrkotat a p.
Pri zapinani by nemal "sekat" nemal by vyrazne dlho startovat a mrznut.
Pri skusani funkcii, opakuj ukony . . . nemal by sa spravat nepravidelne, nemal by nekontrolovatelne zblbnut.
Telo moze byt osuchane . . . no nesmie mat drobne preliacenia ci silne skrabance "pady".
Objektiv taktiez nema hrkat. Pozor na olamane osadenie objektivu "treba zhodit objektiv z tela"
Pozor na na skla. Nemaly by byt odrete, ci zo skrabancami.
Vytiahni von baterie, vylupni krytku napr od kabla, vyhod von pamat . . . sledujeme zatecenie, stopy po vlhkosti, zelenkave povlaky na kontaktoch . . . najzakernejsi su "utopenci" . . . pristroj vykape necakane, po tyzdni, mesiaci, roku? Nevies . . . po kupe treba ist do servisu skontrolovat zariadenie . . .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Osobne mam starsi 400D a spokojnost je maximalna. Ovladanie, funkcie proste vsetko. Vela zavisi samozrejme od spominaneho objektivu.. tam je treba dat si pozor a zvolit podla toho co chces fotit...
350D dnes už tuším ani nie je poriadne na trhu, možno v nejakom net-obchode... a nenapísal si, koľko chceš investovať. V každom prípade, ak chceš Canon - tak 450, 500, 550 alebo 1000D.... ak Nikon - D3000, D5000, ak chcš investovať viac tak D90... V každom prípade, ak sa rozhodneš pre Canon, počítaj s tým, že seťák Sigma 18-55 štand. dodávaný s telom, stojí za úplný prd. Najdôležitejšie je sklo, takže treba premýšľať, nakoľko sa tomu chceš venovať a čo chceš fotiť.
EOS 500 D (2009) a nakoniec EOS 550 D (2010)
@tenario . . . tak to ano ak prihliadame na financnu stranku priemerneho obcana v SR, tak si ine nekupi velmi vela ludi.
@salora plne suhlasim s vyrokom ze sklo je velmi dolezite.
--
V kazdom pripade 350ka moze byt na zaciatok vcelku O.K.
Ja som dostal na okrúhle výročie H4D-40, je to šleha.... akurát že ho nevyužijem
Jednoducho pri kompakte moze byt dolezita, ci moze prevazovat moralna, duchovna hodnota ale pri drahsich veciach je to uz aj nezanedbatelna fyzicka, materialna hodnota.
Ked ho dostanes do ruky vklude a v tichu s nim sprav "osmicku" . . . nemalo by v nom nic sustat, hrkotat a p.
Pri zapinani by nemal "sekat" nemal by vyrazne dlho startovat a mrznut.
Pri skusani funkcii, opakuj ukony . . . nemal by sa spravat nepravidelne, nemal by nekontrolovatelne zblbnut.
Telo moze byt osuchane . . . no nesmie mat drobne preliacenia ci silne skrabance "pady".
Objektiv taktiez nema hrkat. Pozor na olamane osadenie objektivu "treba zhodit objektiv z tela"
Pozor na na skla. Nemaly by byt odrete, ci zo skrabancami.
Vytiahni von baterie, vylupni krytku napr od kabla, vyhod von pamat . . . sledujeme zatecenie, stopy po vlhkosti, zelenkave povlaky na kontaktoch . . . najzakernejsi su "utopenci" . . . pristroj vykape necakane, po tyzdni, mesiaci, roku? Nevies . . . po kupe treba ist do servisu skontrolovat zariadenie . . .
ALE URCITE NIE SEM, mam skusenost a skusenosti su aj na foto-forach, vela ludom bolo neskor do placu.
Časom prídeš na to čo ti vyhovuje