No tak chcel by som kupit zrkadlovku,ale velmi lacnu nemusia to byt znacky ako canon ci nikon,co som pozeral tak pod 400 e toho moc nekupim ale ja som riadne out of money lebo chcem kupit aj notebook takze potrebujem fakt njeco lacne do tych 200 € :
@orangespree a videl som za 230 zrkadlovku, ked sme boli s triedou vo viedni na exkurzii.... mali tam akciu .... inak ti poradit nvm, ono do 200 € naozaj veeeeelmi tazko
@orangespree niektore rady tu stoja za velky konsky prd, na co ti je zrkadlovka ked to chces za malo penazi, a vseobecne tvoje kriteria nie su vysoke ?! mam taky pocit ze chces byt len frajer zrkadlovka sa kupuje ked to myslis s fotenim vaznejsie tak nebud smiesny a najskor si o tom nieco precitaj kym nieco vypustis, napr. na ephoto mas kopu clankov pre zaciatocnikov, staci naozaj pouzit google a mohlo byt o jednu hlupu temu menej, aj ked tu sa to asi neriesi.. na tvojom mieste by som na zrkadlovku zabudla, pretoze na trhu su kvalitne ultrazoomy (co to je to si zisti) a napr, taky sony dsc h7 som mala ja vtedy este za 15 tisic ale robil slusne fotky, takze sam vies co chces co potrebujes na co to chces pouzit tak otvor google.sk a ides dufam ze s notebookom nedopadnes podobne ale uz viem preco sa vyrabaju take shity, a vzdy som sa cudovala ze ktori debil to moze kupovat tak prajem pekny vecer peace
mam najradsej ludi co vysolia nenormalne peniaze za zrkadlovky a robia sa jaky su machri ...boha s fotakom za 20 litrov zrobi aj postihnuty paradnu fotku ,,,umenie je zrobit paradnu fotku so smejdom ... ale raz si ten nikon aj tak kupim
za 200? to je fakt vtip za 200 sa bežne v Tescu predávajú kompakty (mimochodom, ten fujifilm nie je zrkadlovka) a nezabúdaj, že k zrkadlovke potrebuješ ešte minimálne jeden objektív ešte je tu možnosť druhej ruky, ja mám tak svoju za polovicu trhovej ceny a ešte aj s dvomi objektívmi v cene. len je to o šťastí. na záver dodám, že aj keď si začiatočník, toto nie je mp3 prehrávač, aby si na tom prehnane šetril, radšej si počkaj, až na to budeš mať.
a na rozdiel od niektorýchh neodporúčam začiatočníkovi analóg, však v tom je výhoda digitálov, že vidíš hneď, čo si nafotil a môžeš skúšať nastavenia, analóg mi príde skôr pre človeka, čo to má v malíčku, už to vie nastaviť a teraz sa už len môže hrajkať a experimentovať. nehovoriac o náročnosti vyvolávania, ktoré začiatočníka akurát demotivuje. ale to je len subjektívny názor.
ta fuji-na by ti asi aj stacila, je to take ze "na ceste za zrkadlom" no 200eckovy limit je celkom kruty, ale taketo nieco by stalo za uvahu, ak to silou mocou ma byt zrkadlo:
@wewo dajú sa zohnať aj za dvesto korún (českých). a nemusí byť zákonite len Zenit alebo Practica... napríklad aj taký Fed alebo Yashica...
/inak Zenit mi daroval kamarát, Fed som našla doma. stačí sa pohrabať a isto nájdeš či už u seba doma alebo u svojich kamarátov "starý krám", ktorý nebudú chcieť a ty ho dokonale využiješ. a kamarátka našla na aukre Zenit za tých 200 korún/
@anzu napríklad ja som začala s analógom. odporúčali mi to aj skúsení fotografi, že to je lepšie. že sa naučím pracovať s foťákom, pochopím, čo prečo robím a musím sa naučiť pracovať aj s objektom, keďže si môžem tak o zoome na objektíve nechať zdať.
mám pocit, že ak človek začne s digitálom, tak okamžite zlenivie a zaspí na vavrínoch. a prestane sa rozvíjať, pretože veď fotka je pekne zaostrená, má pekné farby, tak čo sa s tým viac srať? okrem toho pri analógu získaš cit aj pre moment.
a jedna z najlepších vecí na analógu je, že nebudeš fotiť každú dementnú vec okolo seba, ale poriadne si rozmyslíš, čo ti za to stojí a z akého uhlu je najlepšie to zabrať.
analóg je super zážitok a hlavne na vyvolávanie sú aj fotolaby. ja osobne som film nikdy nevyvolávala, hoci by som to rada niekedy skúsila.
digitál by som odporúčala skôr tým, ktorí už fotoaparátom rozumejú a pre ktorých má význam "vyhadzovať" peniaze.
@grietusha to, čo ty voláš "zaspanie na vavrínoch", by som ja skôr nazvala "postupné posúvanie latky", však nikto nehovorí, že daný človek skončí pri digitáloch a nebude sa ďalej rozvíjať, ako opisuješ, ale ako som už písala, je to len môj osobný (naviac laický) dojem
Kľudne si kup zrkadlovku za 200€ ale nebudeš s ňou fotiť, to ti hovorim
Po prvé bude ťažka tak sa ti ju nebude chcieť nosiť a po druhe bude na svoju váhu robiť nekvalitné fotky. Za tri mesiace ju predaš a kupiš si nejaky lepši kompakt. Toľko bolo frajeriny
no zrkadlovku za 200.. tak na to naozaj zabudni.. Radšej si kúp nejaký ultrazoom najlepšie od Canonu, s tým sa možeš tiež hrajkať a popri tom šetriť na zrkadlovku.. hlavne si nekupuj foťák ktorý má len automatiku a scény viď slávna L110 od Nikonu po ktorom letí vela mladých dievčatok dychtiacich po "akože zrkadlovke"
a to, že mám doma si 6 analógových foťákov, od 50 ročného Altixu s priamym hľadáčikom cez polozrkadlovku až po zrkadlovky, manuálne aj automatické, iba potvrdzuje že som strašný amatér.
vlastne počkať, možno to so mnou nie je také zlé, veď mám v mobile digitálny foťák
a sorry, poradit neviem
a okrem toho je to lacnejšie a zábavnejšie
ber analóg! ja fotím len tým. a tie fotky si budeš viac vážiť keďže sú drahšie (film + vyvolanie) a má to svoj jedinečný feeling
nejakú zachovalú Practicu alebo Zenit zoženiš za 50 - 100 €, len treba obehať bazáre
a ako som hovoril nieje to jedina vec ktoru planujem kupovat cize peniaze teraz moc nemam..
a na rozdiel od niektorýchh neodporúčam začiatočníkovi analóg, však v tom je výhoda digitálov, že vidíš hneď, čo si nafotil a môžeš skúšať nastavenia, analóg mi príde skôr pre človeka, čo to má v malíčku, už to vie nastaviť a teraz sa už len môže hrajkať a experimentovať. nehovoriac o náročnosti vyvolávania, ktoré začiatočníka akurát demotivuje. ale to je len subjektívny názor.
» www.top-bazar.sk/fotoaparaty-vid...
/inak Zenit mi daroval kamarát, Fed som našla doma. stačí sa pohrabať a isto nájdeš či už u seba doma alebo u svojich kamarátov "starý krám", ktorý nebudú chcieť a ty ho dokonale využiješ. a kamarátka našla na aukre Zenit za tých 200 korún/
kriste pane, bol to len príklad ty múdra teta. samozrejme že to nemusí byť Zenit alebo Pracitca.
A keby mal možnosť aby mu kamarát daroval foťák tak by asi nezáňal po obchodoch, nie?
mám pocit, že ak človek začne s digitálom, tak okamžite zlenivie a zaspí na vavrínoch. a prestane sa rozvíjať, pretože veď fotka je pekne zaostrená, má pekné farby, tak čo sa s tým viac srať? okrem toho pri analógu získaš cit aj pre moment.
a jedna z najlepších vecí na analógu je, že nebudeš fotiť každú dementnú vec okolo seba, ale poriadne si rozmyslíš, čo ti za to stojí a z akého uhlu je najlepšie to zabrať.
analóg je super zážitok a hlavne na vyvolávanie sú aj fotolaby. ja osobne som film nikdy nevyvolávala, hoci by som to rada niekedy skúsila.
digitál by som odporúčala skôr tým, ktorí už fotoaparátom rozumejú a pre ktorých má význam "vyhadzovať" peniaze.
Kľudne si kup zrkadlovku za 200€ ale nebudeš s ňou fotiť, to ti hovorim
Po prvé bude ťažka tak sa ti ju nebude chcieť nosiť a po druhe bude na svoju váhu robiť nekvalitné fotky. Za tri mesiace ju predaš a kupiš si nejaky lepši kompakt. Toľko bolo frajeriny
a to, že mám doma si 6 analógových foťákov, od 50 ročného Altixu s priamym hľadáčikom cez polozrkadlovku až po zrkadlovky, manuálne aj automatické, iba potvrdzuje že som strašný amatér.
vlastne počkať, možno to so mnou nie je také zlé, veď mám v mobile digitálny foťák
» go-elektro.sk/2017/04/27/niko...