@tommyhot No, v tejto diskusii vidim, ze su vsetci presvedceny ze Canon je lepsi, no neni za tu cenu. A na nete som nasiel recenzie, kde tento fotak ziskal lepsie hodnotenia, co sa kvality fotiek tyka, tak neviem comu mam verit...
tu dosiahla 99 zo 100 bodov co sa tyka kvality fotky, a na priklad v hornom fore uvedeny Canon 1000D len 88 bodov zo 100. A skor verim testu, kde tieto fotaky fakt testovali, a nie vo fore neakym typkom, ktori nadavaju na vsetky ine znacky fotakov ako je ich, a len ta ich znacka je najlepsia... Samozrejme ma zaujimaju taketo fora, ale ked tam bez argumentu napise, ze tu najlacnejsiu Sony za ziadnych okolnosti, a koniec... tak mi to pride take trosku za usi dotiahnute...
@jaro1991 mas skusenosti s jeho starsim typom a fotilo sa s tym dobre, fotky krasne. kamaratka si nedavno kupila tuto D3000 a zatial je s nou spokojna.... na kazdom fotaku najdes nieco co on ma a ine to nemaju....
@jaro1991 mozes mi dat link na ten test toho sonycka? lebo ja som tam nic nenasiel.. Canon je kvalita sama o sebe, akurat 1000d je uz niekolko rokov stara zalezitost a preto mu niektore funkcie urcite budu chybat. Na druhej strane ako som povedal v podstate nezalezi na tom ake je telo, kedze fotky budes aj tak na compe manualne doladovat. A na druhej strane setove objektivy stoja za hovno vsetky do radu, takze je celkom aj jedno co si zvolis.
Hlavne sa pozeraj na to, aky velky je displej, ci sa telo drzi pohodlne v ruke a aky vykonny ma telo chip. Lebo je rozdiel ci ti bude fotku spracovavat sekundu, alebo 5.
Ale take moje postrehy su, ze canon (tie nizsie triedy) foti velmi zle v tme, no pri dobrom osvetleni robi neskutocne ciste, a krasne farebne fotky.
na tvojom mieste by som sa až tak nepozeral na značku, ale kombináciu cena - príslušenstvo. pretože ak si kúpiš iba telo, budeš musieť aj tak dokupovať objektív (možno aj viacero, podľa toho aké budeš mať postupne nároky), no ak si kúpiš telo+objektív ako set, ušetríš pekné peniaze takže skôr by som sa pozeral týmto smerom...
inak či si kúpiš nikon, canon, olympus, sony alebo nejakú inú zo svetoznámych značiek, nemal by si oľutovať , tie rozdiely sú tam markantnejšie iba pre profesionálnych fotografov. preto ak to chceš na amatérske fotenie (viacmenej pre zábavu) hľadal by som čím výhodnejšiu kúpu (samozrejme zase nie nejaký 5 ročný model)
mne ide o to, aby mal stabilizaciu, alebo nieco take, lebo budem fotit len tak pre zabavu, a bez stativu, a nemienim upravovat tie fotky neak priliz, a ta sony ma stabilizaciu v tele, a ze robi celkom dobre fotky... a ten Nikon ktory mi odporucila @soraya ma stabilizaciu v objektive, no myslim, ze v tele je kvalitnejsia... A Canony urcite robia dobre fotaky, ale myslim, ze nie za tu cenu... ze za tu cenu bude ta sony alebo mozno aj ten Nikon lepsi...
@mernose hej, presne na to som pozeral, a preto sa mi zdala ta sony celkom dobra, lebo za tu cenu aj s objektivom neviem ci nieco najdem, a to telo vyzera dobre, a ci si potom neskor dokupim objektiv s väcsim zoomom, alebo tak to sa uvidi...
po nemecky neviem ani fuka takze to mi moc nepomozes.. ale osobne si myslim, ze stabilizacia obarzu v objektive je podstatne kvalitnejsia.. neviem ako funguje stabilizacia v tele, ale v objektive funguje opticky (obavam sa ze v tele to je prave digitalne)... ale som len laik, takze sa radsej spytaj niekoho kto sa vyzna.
kup si canon 1000D bez objektivu ta to vyjde na cca 360 so zakladnym objektivom (18-55) 430 .... ak ta to bude bavit a budes potrebovat nieco lepsie, dokupis si novy objektiv a mas to. ponuka canon objektivov je bohata az az a nepoznam fotografa ktory by fotil s niecim inym ako je canon/nikon. kvalita je kvalita. ja si moj canon neviem vynachvalit.
ak chces fotit zo zakladnym zoomom (18-50mm) tak nepotrebujes moc stabilizaciu. ja trebars viem udrzat cas 1/20s na ohnisku 50mm aj ked so svetelnostou f/2,8 (kazdy vie o co ide ze)
sony malo vzdy divne zrno sumu,alebo moc vyhladzovalo na ukor ostrosti. ja by som isiel do nikonu D3000, drzi sa v ruke lepsie ako canony a aj hladaciki maju lepsie spravene. ale zas canony lepsie fotia od iso 800, aj ked len mierne ale predsa.
este taka drobnost, preco zrovna sony? preco ne pentax? ten je lepsi v obrazovej kvalite, konstrukcia odolna(vo vsetkom je lepsi pentax ako sony)....ja osobne pentax by som bral
ja mam nikon D200 ale keby som pockal bral by som pentax K-x(volaco ako to sony) ale pravdepodobnejsie K-7
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Napriklad tu je diskusia » www.ephoto.sk/uzivatelska-sek...
tu dosiahla 99 zo 100 bodov co sa tyka kvality fotky, a na priklad v hornom fore uvedeny Canon 1000D len 88 bodov zo 100. A skor verim testu, kde tieto fotaky fakt testovali, a nie vo fore neakym typkom, ktori nadavaju na vsetky ine znacky fotakov ako je ich, a len ta ich znacka je najlepsia... Samozrejme ma zaujimaju taketo fora, ale ked tam bez argumentu napise, ze tu najlacnejsiu Sony za ziadnych okolnosti, a koniec... tak mi to pride take trosku za usi dotiahnute...
Hlavne sa pozeraj na to, aky velky je displej, ci sa telo drzi pohodlne v ruke a aky vykonny ma telo chip. Lebo je rozdiel ci ti bude fotku spracovavat sekundu, alebo 5.
Ale take moje postrehy su, ze canon (tie nizsie triedy) foti velmi zle v tme, no pri dobrom osvetleni robi neskutocne ciste, a krasne farebne fotky.
inak či si kúpiš nikon, canon, olympus, sony alebo nejakú inú zo svetoznámych značiek, nemal by si oľutovať , tie rozdiely sú tam markantnejšie iba pre profesionálnych fotografov. preto ak to chceš na amatérske fotenie (viacmenej pre zábavu) hľadal by som čím výhodnejšiu kúpu (samozrejme zase nie nejaký 5 ročný model)
» www.pcwelt.de/start/audio_vid...
mne ide o to, aby mal stabilizaciu, alebo nieco take, lebo budem fotit len tak pre zabavu, a bez stativu, a nemienim upravovat tie fotky neak priliz, a ta sony ma stabilizaciu v tele, a ze robi celkom dobre fotky... a ten Nikon ktory mi odporucila @soraya ma stabilizaciu v objektive, no myslim, ze v tele je kvalitnejsia... A Canony urcite robia dobre fotaky, ale myslim, ze nie za tu cenu... ze za tu cenu bude ta sony alebo mozno aj ten Nikon lepsi...
ak chces fotit zo zakladnym zoomom (18-50mm) tak nepotrebujes moc stabilizaciu. ja trebars viem udrzat cas 1/20s na ohnisku 50mm aj ked so svetelnostou f/2,8 (kazdy vie o co ide ze)
sony malo vzdy divne zrno sumu,alebo moc vyhladzovalo na ukor ostrosti. ja by som isiel do nikonu D3000, drzi sa v ruke lepsie ako canony a aj hladaciki maju lepsie spravene. ale zas canony lepsie fotia od iso 800, aj ked len mierne ale predsa.
ja mam nikon D200 ale keby som pockal bral by som pentax K-x(volaco ako to sony) ale pravdepodobnejsie K-7