ja som bola minuly rok, ale nespravila som....smradi ale k prijimačkam:
1.pisali sme test zo "všeobecneho prehľadu", hoci miestami mi to pripominalo psycho test, bolo tam hodne veci zameranych na logicke myslenie, myslim, že tento test robili všetci z filozofickej fakulty, tam som pravdepodobne zlyhala
2.talentovana skuška-skuška pred kamerou...vytiahli sme si listoček a počas troch minut sme mali hovoriť na danu temu, ja som si vytiahla niečo s OSN...nehodnotili ani tak vedomosti, ale skôr vyber slov, to, či maš tremu, či gestikuluješ, proste či sa hodiš pred kameru
3.mam pocit, že som tam posielala aj 3 ukažky z tvorby, hodnotili aj prospech....držim palce
no však ale tieto požiadavky boli v BA na Komenskeho... V Nitre bol ustny pohovor a napisat uvahu na nejaku temu... A ak ich zaujmes,tak to mas vyhrate... Vidia, ci mas talent alebo nie... A neziadaju tam publikovane prace...
ja som bol tohto roku na prijímačkách na žurnalistiku v BA aj v NR..čo sa týka NR tak lepšie to bolo zorganizované ako v BA..Prijímačky pozostávali z napísania úvahy na 1,5 strany. Mali sme na to 45 minút - strašne malo času, ale našťastie som stihol. Pred našimi očami vytiahli dvaja uchádzači dve témy z ôsmich a mohli sme si potom vybrať jednu z tých dvoch tém. Po úvahe nasledoval ústny pohovor. Boli sme rozdelení do 5 skupín (v jednej bolo cca 35 ľudí). Mal som to šťastie, že som išiel 12. inak by som si tam dosť dlho počkal. (Aj tak som čakal 2 hodiny). Každá komisia z tých piatich sa pýtala iné veci, mal som to nešťastie, že som bol pri takej komisii, kde boli tri ženské a najmä jedna z nich sa pýtala dosť zákerné veci. Otázky boli z rôznych tém, či už šport, literatúra, dejepis, zemepis, aktuálne dianie, média. No dali mi aj napr. otázku prečo som si vybral práve žurnalistiku, kde by som chcel pracovať + na začiatku pohovoru som prečítal svoju úvahu. Celkovo za prijímačky sa dalo získať 100 bodov - 50 za úvahu + pohovor, 20 za maturitu, 20 za vysvedčenia na strednej školy a 10 za činnosť na strednej škole.
prepačte mi...ja som si myslela, že je reč o UK v BA na UKF študujem, žurnalistiku odporučam...trošku mi sice v letnom semestri padli ružove okuliare, ale samotne študium nie je naročne (už mesiac som doma, čo mam po skuškach). najviac by som ocenila asi prax-na rozdiel napr. od učiteľov praxujete už od prveho ročnika...a zaleži na vašej šikovnosti, ake medium si vyberiete. jedinym problemom je, že uchadzačov je veľa a napr. nas brali 28, ale da sa to zvladnuť skôr som čakala, že ma zoberu do blavy a zrazu mi prišiel papier z NR, že sm prijata a to som zo seba mala hrozny pocit
prijímačky sa od minulého roka zmenili....ja pizda som sa učila na ten test všeobecných vedomostí a kkt z toho...robili sme len sloh, vybrať sme si mohli z troch tém a na koncept a čistopis si mala 45 minút...a potom ústny pohovor...tam chceli všéétkych ministrov aby si vedela a proste takéééé kraviny ako že čo je to investigatívna žurnalistika....no bozajte ma
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
1.pisali sme test zo "všeobecneho prehľadu", hoci miestami mi to pripominalo psycho test, bolo tam hodne veci zameranych na logicke myslenie, myslim, že tento test robili všetci z filozofickej fakulty, tam som pravdepodobne zlyhala
2.talentovana skuška-skuška pred kamerou...vytiahli sme si listoček a počas troch minut sme mali hovoriť na danu temu, ja som si vytiahla niečo s OSN...nehodnotili ani tak vedomosti, ale skôr vyber slov, to, či maš tremu, či gestikuluješ, proste či sa hodiš pred kameru
3.mam pocit, že som tam posielala aj 3 ukažky z tvorby, hodnotili aj prospech....držim palce
@kukurica258 79 bodov mám..ty?