Strašne sa bojím, pretože som na gymnáziu a neviem, či budem zvládať učivo ... je pravda, že ak dostanem zo vstupného 4 alebo 3, či 5, tak budem mať takú známku aj na polročnom vysvečení ???Že ma učitela odpíšu? Čo vlastne býva na takých vstupných? Celý
na gympel sa dá zvyknúť...a ak sú aj profáci fajn, tak sa nemáš čoho báť. Vstupné testy sú len ne to, aby zistili pripravenosť študentov. Nám ich neoznámkovali.
ja som chodila na také gymnázium, že ani nechci vedieť...a zvládla som na výbornú...preto áno, na normálnom gymnáziu si zvykneš, oproti nášmu viem, že bude určite ľahké...a okrem toho, prečo by mal byť gympel ťažký? neviem, čo sa ho tak veľa ľudí bojí...sú to len predsudky...
Ja si pamätám, že nám chemikárka zabila nejaký anonymný test hneď na prvej hodine, ktorý som celý natipovala A na angline sme robili taký, aby nás zaradili do skupín... Prekvapivo som skončila v tej najlepšej
A tak ako hovorí @kalbun , gympel je len také nič...
gymnázium, gymnázium už nie je výberová škola do ktorej sa dostane 1 z 30 ako pred 100rokmi ...
nemusíš sa ničoho báť, každý sa bál, aj ja som sa bál a nebolo treba, zvládneš, nepotrebuješ žiadne prekliate 7hodinové učenie denne alebo čo ...
btw. toto strašenie, toho sa neboj, profesori sú už fajn a pokiaľ nedostaneš dákeho debila tak každému dojde, že pri prestupe sa dieťa musí aklimatizovať
...ale nič ti nedá sa do toho aspoň teda kuknúť aby si hneď ako prvú známku nedostala 4 ...
ja som tiež na gymnáziu..teda ešte len prváčka.. a tiež sa toho troška bojím ako som už videla par tych mojich učitelov a učiteliek ..dufam že aj ja si zvyknem
Ja som tiež toho názoru, že závisí od individuálnych schopností jedinca odolávať. Sú ľudia, ktorí to proste nezvládnu. To je stres, vysoké nároky, proste tu zohráva psychika veľmi veľkú rolu.
ja ked som nastupila, som naivne dufala, ze moje vysvedcenie sa nebude ovela lisit s tym zo ZS, no po dvoch, troch mesiacoch samych stvorak mi doslo, ze to asi nebude to iste ... ale tak radim ti, zaloz si aspon zosity, ja som to v prvom nespravila a bola to chyba !
zvykneš si a len ťažko sa ti bude odvykať. ale musíš s odvykačkou začať niekedy v polovici tretieho ročníka. pomaly namiesto školy chodiť do baru. Vstávať neskôr a tak - pripravovať sa na VŠ
@mamradadeli chúďatko ale ja som tiež tak začínal, napríklad moja prvá známka bola 4 ! tiež po 1tkách zo ZŠ celkom šok...
ale na to si po pár rokoch proste zvykneš a ono to už ide samé ..ja som sa v 2. polroku 1. ročníka začal aklimatizovávať a v 2.ročníku som sa už vôbec "prehnano neučil" niekedy len z hodín a nedostal som horšiu známku ako 3 !
ale.. ja som na gympel chodila osem rokov a v pohode som to zvladla.. to som len tak hovori, ze bububu gymnazium, tazka skola a neviem co.. v pohode to zvladnes..
ja som mal lepsie znamky na gympli ako na zakaladke...asi som potom divny..to ani nepisem o prvom rocniku, ved tam som maval 107 % z fyziky a podobne, cize nechapem ako sa moze niekomu zhorsit rapidne priemer
určite ťa profesori neodpíšu nie si jediná žiačka tam a aj keď 5 dostaneš ver , že také známky píšu dosť často nie je to len tak že gympeľ tak čisté jedničky a tak zo začiatku budeš mať možno pocit že ti ide prasknúť hlava , že je toho veľa ale zvládneš len si treba zvyknúť , neboj dobre bude!
my sme mali iba asi na angline ten zatriedovaci, a ten som ako jedina z triedy nepisala lebo som mala vtedy daky zapas alebo co, uz si nepamatam, no ale kazdopadne aj tak som skoncila v tej lepsiej skupine lebo moj brat - dvojca ho pisal a mal ho fajn, tak profka sa ma len spytala ci som na tom ako on a ja ze hej, a bolo..
inac ziadne vstupne testy ci co si nepamatam, mozno som zase len chybala haha
na gymnázium sa dá zvyknúť ,ako asi na všetko ,len sa priprav ,že ak budeš chcieť mať dobré známky (1,2)tak budeš musieť na sebe poriadne makať a nie tak ako si bola zvyknutá na ZŠ ,toto je úplne niečo iné ,tu je to náročnejšie ..na základke si sa mala učiť jednu malú stránku napríklad na dejepis a tu máš 4 A4 ky sa učiť ,je to tu o dosť obsiahlejšie ..prvé mesiace budú ťažké ,ale o rok ti to už ani nepríde len naozaj sa treba systematicky pripravovať na hodiny ,lebo potom naraz je toho príliš veľa ..a to čo sú za somariny ,že akú známku máš za vstupnú tak takú máš aj na pol roka ?preboha väčší nezmysel som ani nepočula neboj sa ,ja som zase ani žiadne vstupné nemala ,my sme normálne začali akoby odznova sa všetko učiť a ťažšie ,ale žiadne vstupné nič nebolo .. a to je hlúposť ,profáci sa nepozerajú na to ,ako si napísala niečo v septembri,keď už tak ,ale pozerajú sa na celé známky počas celého polroka ...takže sa upokoj
Z toho si nič nerob, ja som mala na základnej vždy samé 1, prišla som na gympel, a hneď v prvý týždeň som išla odpovedať z fyziky ako úplne prvá v poradí, a schytala som 3. Horor.
Ale z toho si nič nerob, prvý polrok si budeš ešte len zvykať, potom to bude stále lepšie a lepšie, nakoniec som bola jedna z najlepších žiačok. Len si treba zvyknúť, že bude viac učenia, ale ani to nemusí byť problém, ak si nájdeš svoj systém. Netreba sa báť zlých známok, tiež sa pritrafili, a svet sa nezrútil. Už som aj na výške.
ja som mal na zakladke ciste a na gympli prvy test z bio = 5 , matika = 5 , chemia = 5 a potom som pochopil ze sa budem musiet zacat ucit teda ... takym sposobom ze 3 mesiace sa neucim a potom tyzden nespim
@natuska6262 4 A4 ? a to si na akom gympli ? ja mam bezne na bio odpoved a pisomku z 30 A4 ... chemia , fyz , geo detto ...
určite že si zvykneš..ja som tiež mala obavy ako sa aklimatizujem na gympli v prváku a už idem maturovať..rýchlo to ubehlo .na základke som mávala také lepšie známky a šeci mi len vraveli..že sa zhorším..a neverila som im proste..ako sa zapíšeš v 1.ročníku, v učení a u profákov..tak sa to s tebou bude ťahať..ak si to dáko xtra nepohoršíš..alebo tak držím paľec
Gymnazium vobec nie je tazke, neboj A na znamkach aj tak nezalezi. Snaz sa najma na koncorocnych vysvedceniach, bo tie sa uvadzaju v prihlaskach na VS.
Určite zvykneš, len si treba nájsť systém učenia, lebo na základnej sa veľa ľudí učí naspamäť čo ani pri tých pár vetách problém nie je, ale na gymnáziu je už učiva viac, takže si treba vybrať nejaký systém, aby si sa to naučila, lebo keby si sa učila od slovo do slova tak presedíš nad knihami hodiny.
aj sa ucidim aj mi niektore predemty prihorsuju alebo velmi zle vysvetluju ale v prvom rade ma to vobec nebavi a nic mi ta skola nedava, takmer nic som sa v nej za tie 2 roky nenaucil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Okej, teraz vážne.
O čom hovoríš?
Ja si pamätám, že nám chemikárka zabila nejaký anonymný test hneď na prvej hodine, ktorý som celý natipovala A na angline sme robili taký, aby nás zaradili do skupín... Prekvapivo som skončila v tej najlepšej
A tak ako hovorí @kalbun , gympel je len také nič...
chill out
aj ked po istom case budes mat gympla urcite plne zuby ak nenatrafis na nejaky z tych lepsich
nemusíš sa ničoho báť, každý sa bál, aj ja som sa bál a nebolo treba, zvládneš, nepotrebuješ žiadne prekliate 7hodinové učenie denne alebo čo ...
btw. toto strašenie, toho sa neboj, profesori sú už fajn a pokiaľ nedostaneš dákeho debila tak každému dojde, že pri prestupe sa dieťa musí aklimatizovať
...ale nič ti nedá sa do toho aspoň teda kuknúť aby si hneď ako prvú známku nedostala 4 ...
ale ja som take vysvedcenie mala kvoli svojej neschopnosti otvorit knihu alebo google (kedze zosity som nemala )
ale tak GL, urcite to zvladnes
Nie si z Trnavy?
ale na to si po pár rokoch proste zvykneš a ono to už ide samé ..ja som sa v 2. polroku 1. ročníka začal aklimatizovávať a v 2.ročníku som sa už vôbec "prehnano neučil" niekedy len z hodín a nedostal som horšiu známku ako 3 !
A keď sa budeš učiť tak to všetko zvládneš. Uvidíš sama.
A prvý ročník bol pohoda, klídek a strašne veľa tabáčku, nemáš sa čoho báť.
inac ziadne vstupne testy ci co si nepamatam, mozno som zase len chybala haha
Ale z toho si nič nerob, prvý polrok si budeš ešte len zvykať, potom to bude stále lepšie a lepšie, nakoniec som bola jedna z najlepších žiačok. Len si treba zvyknúť, že bude viac učenia, ale ani to nemusí byť problém, ak si nájdeš svoj systém. Netreba sa báť zlých známok, tiež sa pritrafili, a svet sa nezrútil. Už som aj na výške.
@natuska6262 4 A4 ? a to si na akom gympli ? ja mam bezne na bio odpoved a pisomku z 30 A4 ... chemia , fyz , geo detto ...
a neboj sa, učitelia ľúbia preháňať
mne osobne sa známky nezhoršili, a to som sa učila tak max. hodinku denne.
ja by som ti radila začať sa učiť hned na začiatku, učitelia si ťa potom dobre zapíšu. hlavne sa neboj, ani tých vstupných testov, určite ich zvládneš