V poslednej dobe často riešim túto "čarovnú" vetu a tak sa idem spýtať aj vás, čo si o tom myslíte..? Nezdá sa vám to ako blbosť? Ako chápem, ako je to myslené, no i tak to stále nedáva zmysel... Vyjadrite svoje názory!
výnimočne používam. Aby sa niečo označilo výnimkou, musí byť malá % časť niečoho čo sa vymyká pravidlu. Tzv. keď niečo označím výnimkou, musí existovať aj ten väčšinový zostatok. Vnímam to teda tak, až ak niečo nazvem výnimkou, potvrdzujem existenciu "pravidla".
@skvrnka vidím to tak, že je to len obrazne "pravidlo" Niečo ako "ak sú tvoji rodičia vysokí, budeš tiež vysoký". Väčšina ľudi vysoká bude, ale mnohí zas nie - výnimky.
(ale inak obecne nepoznám nijaké pravidlo bez výnimiek a hlavne gramatika vo francúzštine mi príde ako - hľa máme niečoho 60%, bude to pravidlo. A jeb, 40% výnimiek )
@delica s tou francuzskou gramatikou mas uplnu pravdu francuzske slovesa su smrrrrrt! A este cislovky...kurva tie kym som sa naucila tak ma skoro jeblo
@staphylococcus číslovky celkom šli...ale tie slovesá. Proste fuck this shit, jednu hodinu človek preberá ako sa tvoria slovesá v rôznych časoch... a ďalší deň môže stráviť učením sa výnimiek. Sú to úplní trollovia v tomto.
(ak téme by some ešte dodala, že slovo výnimka by vôbec nemalo žiaden zmysel, ak by neexistovali "pravidlá" (resp. nejaké často opakujúce sa koncepty, funkcie správania napr. ...a mnoho iného, čo je nazvateľné pravidlom nejakým basic rozumom)
@delica ja aj cislovky akoze este napocitat do sto ok, ale ked po mne este tak v 3. rocniku na strednej niekto chcel nieco v zmysle 1826 alebo tak tak smrrrrt proste. A hej, no, trollovia, trotlovia proste s B2 maturitou stale neviem, kedy sa pouziva imparfait a kedy passe compose sice som sa naucila na otazku o vede a technike opisat Mendelovu celozivotnu pracu ale ked pisem tak posobim ako naruseny kokot.
@patrixo to tu už bolo a väčšina pravidiel ma výnimky. Gramatické pravidlá každého jazyka napríklad v psychologii taktiež. A aj v chémii by sa našlo mnoho (nemyslím teraz zákony, ale tie mnohé majú výnimky za určitých abnormálnych podmienok...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
(ale inak obecne nepoznám nijaké pravidlo bez výnimiek a hlavne gramatika vo francúzštine mi príde ako - hľa máme niečoho 60%, bude to pravidlo. A jeb, 40% výnimiek )