Možno tie psychické poruchy čo máš sú z liekov (najviac ma pobavil Xanas: Na čo sa používa? Na úzkosť. Aký je nežiadúci účinok? Úzkosť) najmä nežer tie svinstvá, daj si životné ciele, máš 30 si stále mladý alebo choď do zahraničia a vytvor si úplne nový život.
Vy ste tu iny chudacikovia... Keby si mal menej rokov a neodpracovane ziadne mesiace, mohol by si si vybavit invalidny aj 400-900€ mesacne nafurt , tak ale to by si musel byt trochu herec. Zobrali by ti vodicak, ale na taxi by ti urcite vystalo ...
moja mama je na tom podobne, rozbita zo zivota, od malicka mala tazky zivot, teraz uz ma cez patdesiat a stale sa trapi. Berie lieky, okrem roboty nechce nikam chodit, lutuje sa, je silno zavisla na pomoci druhych a nechce sa jej ucit nove veci. Nebud nerozhodny, vzchop sa a uc, padnes milionkrat, lrn neopakuj chyby, lieky ti maju pomoct ukludnit sa a zaspat, ale tvoja depresia muso byt silna a budes asi stale nad niecim zamysleny, nachylny na mnohe zlozvyky, len nepocuvaj tie debilne rady, nehladaj pomoc v alkohole, hladaj vsak staatie v sebe, staraj sa hlavne o seba, hlavne zovnajsok, skus sa premoct a robit to, na co si neveris, len to rob z potesenia, nie preto ze si musis dokazovat. A ked sa nerad rozpravas s ludmi, aspon ich sleduj, preci sa nezaujimat o druhych v zmysle, ze niekto rozobera na youtube hudbu, vedu, komentuju politiku, mozes sa tak jednoducho zamestnat, nezufaj, ze si sa dostal do tejto situacie, avsak bud aktivny, je lepsie konat chyby a rychlo sa rozhodovat, ako nikdy nespravit ani krok napred
nie som odbornik, ale sam pocitujem uzkost aj dalsi rodinni prislusnici a akosi od malicka sa zauijmam o pocity a snazim sa ich pochopit, mam tiez uja co mu hrozi invalidita, drzim palce, nech sa ti aspon trocha polepsi
skus nieco robit, viem ze je to asi tazke, sama mam obe spominane diagnozy a velmi tazko sa donutim k comukolvek, aj k uplne beznym veciam casto, ale rob cosi aj ked ta to nebude bavit a nebudes v tom vidiet zmysel. nedavaj sa na uplny invalidny, to podla mna musi cloveka psychicky znicit este viac, ked tak skus ciastocny ak si myslis ze nezvladnes tolko prace ako zdravi ludia. hlavne skusaj, ked sa bojis komunikovat s ludmi tak skus nieco manualne kde to nebudes potrebovat, ale neostavaj doma, lebo zakrnies uplne a o to tazsie sa ti bude dostavat spat do spolocnosti.
Skús psychoterapiu. Takej sociálnej fóbie, prípadne nespavosti sa tým dá zbaviť. A čo sa týka zvyšku, tak to je z časti aj na tebe. A hoci sa ti to nemusí páčiť, tak s liekmi možno budeš musieť vydržať. Tipujem, že si za tie roky skúšal všeličo, ale nezaberalo niektoré lepšie ako iné? ECT si podstupoval?
Zmysel to nemá žiadny, hlavne sa netrdeba nechať oblbnúť náboženskými žvástami. Životné podmienky nikto nemá rovnaké a nezostáva nám nič iné než sa s údelom zmieriť a pracovať s tým čo máme.
@jantebont ak si veriaci tak aj to trápenie čo prežívaš zmysel má, len ho treba obetovať.... no nehovorím, že je to ľahké, .... čo sa týka psychiky tak to sú pre človeka najväčšie muky, telo dokáže tiež riadne bolieť ale nad dušu nemá ani zďaleka, ale to veľmi dobre vieš aj sám... hovorí sa, že človek by si mal zo všetkého zobrať niečo dobré, možno keď toto sám zažívaš mal by si byť schopný viac chápať ľudí čo sú v podobnej situácií a niekedy ani nevieš a môžeš tak pomôcť... ak si práve v depresií tak je vlastne jedno čo ti sem píšem, vtedy keby človeku aj modré z neha zniesli tak 0 bodov... ja osobne si zvyknem vravieť keď mi je fakt mizerne, že nikdy nieje tak zle aby to nemohlo byť horšie- a je to fakt..... čo sa týka invalidity- nič príjemné pre človeka, no na druhej strane keď ti nevedia pomôcť tak nech sa aspoň štát o teba stará, šak ako by si chodil do práce keď ráno nie si schopný vstať z postele a ani si nespal???, nemáš chuť sa pohnúť a ani len otvoriť ústa aby si niečo povedal??? a keby ťa v práci mali ešte vytáčať a viac dodeptávať??? ... skús na tom vidieť pozitívne aspoň to, že keď už tatko trpíš a kvalita života ak sa tomu tak dá povedať, je mizerná budeš mať pokoj od stresov z práce a ak budeš mať svetlejšiu chvíľku budeš mať čas a energiu skúsiť robiť to čo by si naozaj chcel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
@Coock blboost ...