...svetlo na ceste neuvidíš, lebo smerom dopredu poputuje rovnako rýchlo ako auto, čo znamená že vždy ostane na mieste z ktorého vyšlo (vzhľadom k autu - v reflektoroch).
konecne diskusia ktora sa mi moc moc moc paci chvalim..a chlavim este za ejdnu vec ze neviem odpoved ale raz budem maga fyziky a pridem na to..len si musite na ten okamih pockat
hmm...midnightova teoria moze byt teoreticky spravna...ale tiez nemusi...keby sa jednalo o ine rychlosti(nizsie) a nejednalo by sa o svetlo ale napr o gulku vystrelenu z auta smerom dopredu tak by sa hybala rychlostou auta + rychlostou ktorou by sa hybala ak by ste ju vystrelily z miesta...pri relativystickych rychlostiach je to vsak diskutabilne...to auto by sa hlavne rychlostousvetla nehybalo lebo telesu ked dodavas energiu aby si zvysoval hybnost tak pri nizkych rychlostiach rastie rychlost ale ked sa zacnes blizit k relativystickym rychlostiam zacne rast hmotnost telesa...a preto hmotne telesa nemozu dosiahnut rychlost svetla...ale svetlo je tiez hmotne...ale iba z polovice...fotony su hmotne iba polku casu....pri jednej casti kmitu...pri druhej su nehmotne...a nieje iste ani to ze svetlo sa vsade pohybuje rovnako rychlo...prakticky podla istych teorii sa svetlo pohybuje vzdy rovnako rychlo cize ma midnight pravdu...ale podla inich teorii(v inych podmienkach) to platit nemusi...ale diskutovat o tom ma zmisel az ked zokazeme obist fakt ze rychlostou svetla sa nigdy hybat nebudeme(asi) hmm...take kratke zamislenie
tak ked sa to tu uz rozobera z takeho cisto teoretickeho hladiska, tak je treba zohladnit este jeden fakt: a to ze pri rychlosti svetla cas neplynie: a nakolko by teda cas v kabine auta neplynul, nemohol by vodic tohto auta spravit ziaden pohyb - a teda ani zapnut svetla, pretoze pohyb je funkciou aj casu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
az by si tie svetla uvidel, tak by si ich uz vlastne nemal prilezitost vidiet, pretoze by si bol mrtvy - nakolko ta zrazilo auto