Aj tak raz raz vsetko vyjde nazmar...(alebo moje optimisticke uvahy)
Minule som sa zamyslal nad tym, aky zmysel ma vlastne LUDSTVO samo o sebe, vsetko nase spolocne usilie, snazenie, cely projekt ludstva, predovsetkym nase vedy, nas pokrok a vedomosti. Vezmime si to takto... Cele generacie sa ludia usiluju najst nove a nov
nj suhlasim, ja by som povedal ze existencia vseobecne je nezmyselnost tak isto ako aj cele ludstvo, inak to je uplne super ze je vsetko take zbytocne ked ajtak sa to raz znici zomre... a aj keby bolo nieco vecne tak kcomu to je? asi knicomu
Podľa mňa všetko to snaženie ľudstva je dobré. Aj keď máš pravdu, že všetko raz výjde nazmar, ale na tom predsa nezaleží. ľudia majú preto svoju inteligenciu aby ju rozvýjali. Netreba rozmýšľať nad tým, že čo bude, ale čo je! Pozri keby sa ľudia nerzvýjali, vždy by sme boli niekde na stromoch a nemôhli by sme takto diskutovať po nete, ako teraz. Treba svet brať ako keby sme tu mali zostať večne. Veď na to je aj jedno motto: Pracuj tak ako keby si mal žiť večne a ži tak ako keby sa mal zomrieť už dnes.
vsetko ma svoj zmysel...aj to, ze sa rano potknem o obrubnik a celou cestou do skoly budem nadavat..heh len to som chcela....zamyslat sa nad zmyslom ludstva???to co jee???dolezite su predsa tie male banalne veci,tak skusme zit pre ne a unasat sa nimi odhliadnuc od tych tzv velkych veci ako je zmysel ludstva, svetovy mier a bla bla...zime pre tento den a hladajme zmysel prave v nom...
hmmm...ja si myslím,že žiť s neustálym pocitom smrti alebo zániku ľudstva je dosť morbídne, ale maš celkom pravdu, poslednú dobu ľudia akokeby zabudli, že su tu pre seba, pre svoj život a stále sa nahaňajú za niečim, čo si myslia, že je pre nich dôležité a popri tom zábudajú na úplne maličkosti, ktoré síce nezachrania Zem a nezrychlia cestovanie na rýchlosť svetla ale naplnia život životom.
Je fakt, že súčasny svet je založený na úspechu, peniazoch a sláve, a to je podľa mňa ešte horšie ako vedomie zániku ľudstva.
presne tak ako jeden ludsky zivot sa raz obrati v prach - tak aj ludstvo ma na Zemi svoj obmedzeny cas existencie
- otazne je len to ci si k tomu koncu s vacsej mieri nedopomozeme sami, prave tym, ze chceme vediet viac nicime okolo seba svoj domov (Zem)
Niekto raz vypracoval studiu kde napisal "ak by sa chcelo mat vsetko ludstvo dobre potrebovali by sme na to priblizne 5 planet" no ja si myslim ze ani to by nam casom nestacilo
- a ci bude ludstvo jedneho dna mudre ? je dost diskutabilne, ze ci to vobec stihne pretoze zatial smeruje priamo v pred sebadestrukcii
- osobne zastavam nazor ze vsetko co sa deje ma svoj vyznam, ehm co tym chcem povedat - pytas sa ci tych inf nebude skoda ???
ale zaroven si si aj odpovedal - (podla mna odpoved nemoze byt celkom jednoznacna pretoze na dany problem sa da nazerat z roznych uhlov pohladu) cim viac vieme o tom ako svet funguje, tym viac vyuzivame nase vedomosti nespravnym smerom, co ma za nasledok sebadestruktivnu tendenciu ludstva ako takeho
- na jednej strane nam pokrok vie neskutocne pomoct ale na druhej strane mozu mat jeho dosledky fatalne nasledky, takze moze platit relativne nie nebude ich skoda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Hypofokortexor, vlastne mas pravdu, aj keby ludstvo bolo vecne, na co by to bolo...?
Drag-on, a to motto je super, vazne!
Je fakt, že súčasny svet je založený na úspechu, peniazoch a sláve, a to je podľa mňa ešte horšie ako vedomie zániku ľudstva.
presne tak ako jeden ludsky zivot sa raz obrati v prach - tak aj ludstvo ma na Zemi svoj obmedzeny cas existencie
- otazne je len to ci si k tomu koncu s vacsej mieri nedopomozeme sami, prave tym, ze chceme vediet viac nicime okolo seba svoj domov (Zem)
Niekto raz vypracoval studiu kde napisal "ak by sa chcelo mat vsetko ludstvo dobre potrebovali by sme na to priblizne 5 planet" no ja si myslim ze ani to by nam casom nestacilo
- a ci bude ludstvo jedneho dna mudre ? je dost diskutabilne, ze ci to vobec stihne pretoze zatial smeruje priamo v pred sebadestrukcii
- osobne zastavam nazor ze vsetko co sa deje ma svoj vyznam, ehm co tym chcem povedat - pytas sa ci tych inf nebude skoda ???
ale zaroven si si aj odpovedal - (podla mna odpoved nemoze byt celkom jednoznacna pretoze na dany problem sa da nazerat z roznych uhlov pohladu) cim viac vieme o tom ako svet funguje, tym viac vyuzivame nase vedomosti nespravnym smerom, co ma za nasledok sebadestruktivnu tendenciu ludstva ako takeho
- na jednej strane nam pokrok vie neskutocne pomoct ale na druhej strane mozu mat jeho dosledky fatalne nasledky, takze moze platit relativne nie nebude ich skoda