Dlho ma lákala kardiológia a oftalmológia.
Ale čím dlhšie nad tým teraz premýšľam, tým viac špecializácií mi príde strašne zaujímavých. Len praktické lekárstvo nie.
neviem, mna nikdy moc medicina nelakala, a som strasne nezodpovedna, a nesustredena, neviem si predstavit, kto by zo mna urobil lekarku
no asi najskor si viem predstavit gynekologicku robit, nech ku mne chodia mlade mamicky a vsetci mi budu davat alkohol za to, ze som im odrodila maleho demona
Viem si predstavit byt oftalmologicka, zubarka, gynekologicka, ORL, robit zobrazovacie metody (neviem, ci je na to speci lekar, radiolog asi?), traumatologia, sportova medicina
Co ma fakt neoslovuje, je gastro, interna medicina, alergologia, kozne, anesteziologia
Vseobecne neviem, to je taka nevdacna praca, vacsinou preventivky a sople, ale viem si to tiez predstavit robit
Naša doktorka na patológii by z vás bola veľmi sklamaná, stále nám prízvukovala nech verejnosti opakujeme, že pitvy sú u patológov náplňou práce iba z malého percenta!! Pitvy robia najmä súdni lekári.
Väčšina práce patológa pozostáva z mikroskopickej diagnostiky ochorení na základe vzoriek odobratých od prevažne živých pacientov. To, čo bežná verejnosť pozná ako histológia
náhodný fakt, to, čo opisujete pod patológiou, patológovia zvyčajne nerobia a "len" rozoberajú rôzne tkanivá a tak, to čo myslíte, je súdne lekárstvo
(akože, patológovia vedia robiť aj pitvy a tak, ale v súčasnosti to nie je až tak bežné)
Keďže už poznám takmer všetky druhy psychiatrických liekov a ich vedľajšie účinky, a na rozdiel od doktorov ich mám odskúšané na vlastnej hlave, myslím že to by ma ma mohlo brať a vedela by som niektoré veci pochopiť lepšie než nezainteresovaní. Ale asi je tam nejaké opatrenie, že na to musí byť človek psychicky zdravý
asi najviac ma zaujíma psychiatria a neurológia, do úvahy by pripadala ešte kardiológia, oftalmológia, imuno-alergológia, pediatria, hematológia....a zubarina, gynekológia, traumatológia, infekčné, kožné, gastro, chirurgia eee
resp. celkom diera na trhu sú spojenia, ktoré sa väčšinou viažu ku psychosomatike, teda psychoneuroimunológia, psychokardiológia a psychogynekológia- osobné skúsenosti s týmito vecami by boli, ale bolo by kopu atestácií treba, ale nik na Slovensku to nerobí pokiaľ viem, tak by som bola prvá
Lekár ktorý pitve (súdny lekár.. Zisťovanie príčiny smrti) ...kedze patolog pitve velmi malo... A možno ešte psychológ najviac asi veterinárka a pomáhať všetkým zvieratkám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
Ale čím dlhšie nad tým teraz premýšľam, tým viac špecializácií mi príde strašne zaujímavých. Len praktické lekárstvo nie.
no asi najskor si viem predstavit gynekologicku robit, nech ku mne chodia mlade mamicky a vsetci mi budu davat alkohol za to, ze som im odrodila maleho demona
Co ma fakt neoslovuje, je gastro, interna medicina, alergologia, kozne, anesteziologia
Vseobecne neviem, to je taka nevdacna praca, vacsinou preventivky a sople, ale viem si to tiez predstavit robit
Väčšina práce patológa pozostáva z mikroskopickej diagnostiky ochorení na základe vzoriek odobratých od prevažne živých pacientov. To, čo bežná verejnosť pozná ako histológia
(akože, patológovia vedia robiť aj pitvy a tak, ale v súčasnosti to nie je až tak bežné)
I keď je to asi často dosť smutné zamestnanie
mne sa dlhodobo paci onkologia, ale realnejsie vidim pichat kyseliny
Ako povedal môj kolega... Radšej dobrá sestra ako blbý lekár
resp. celkom diera na trhu sú spojenia, ktoré sa väčšinou viažu ku psychosomatike, teda psychoneuroimunológia, psychokardiológia a psychogynekológia- osobné skúsenosti s týmito vecami by boli, ale bolo by kopu atestácií treba, ale nik na Slovensku to nerobí pokiaľ viem, tak by som bola prvá
Keby to z nejakeho dovodu neslo, tak dermatovenerolog alebo oftalmolog.