ak to bude dievčatko, tak sa zasmejem a poviem jej, že by sa mi nechcelo počúvať na jej mieste ženské kecy celý život a dala by som jej pusu na čelo.
a syn, tiež proste, som v tomto dosť liberálny človek čiže by ma len trápilo, že to budú mať v živote ťažké, ale neprechovávala by som k nim hnev alebo nenávisť
No ze ok ze v pohode (vnutri by som sa s tym zmierovala dlhsie ale jemu/jej by som nikdy nedala pocitit ze je pre mna zrazu akoby nieco ine (aj ked by samozrejme nebolo), neviem sa vyjadrit uplne tak ako to citim
Povedala by som, že urobím všetko preto aby sa v tomto kokotnom štáte zmenil pohľad na homosexualitu a že za každých okolností budem pri ňom/nej stáť a že ju/ho ľúbim naďalej rovnako.
Spytala by som sa či o tom nepotrebuje s niekým hovoriť a či je s tým v poriadku a keby ho to trápilo tak by som sa snažila mu pomocť dodať sebavedomie a vysvetliť že to je úplne v poriadku a stále má moju plnú podporu..... Možno by ma to ani neprekvapilo a možno keby to dobre schovávalo predtým tak ma to zaskočí a potrvá mi chvílu sa s tým zmieriť ale nikdy by som mu nedala pocítiť nič negatívne koli tomu aj keď by som sa oň velmi bála lebo ludia sú krutý.....
Dal by som im z mojej strany najlepšiu možnú podporu a povedal im, že sa im budem snažiť byť oporou v čomkoľvek, čo nezasahuje do práv ostatných jednotlivcov. Či už je to to, ku komu sa cítia priťahovaní, alebo to, s akou identitou sa stotožňujú.
Dal by som im najavo, že aj keď sa im nepodarí zistiť, akú majú sexualitu, alebo proste nájsť sa, tak sú milovaní a podporovaní a nebude to pre nich z mojej strany znamenať ohrozenie.
@lacius Žiadne špecializované zariadenie nejestvuje a ak jestvuje, tak by nemalo mať legitímne právo fungovať. Akýkoľvek "odborník", ktorý tvrdí, že homo/bi/pansexualita je choroba, ktorú treba liečiť, by sa sám mal liečiť/začať od seba a hlavne sa nepokladať za niekoho, kto môže rozhodovať o osudoch druhých a o tom, čo je zdravé a čo nie len preto, že je to "odchýlka od normy" a "nie v súlade s tradičnými hodnotami".
Normálne, stále by to bolo moje dieťa. Asi by som to nijak extra neriešila, žiadna extra pozornosť či "maximálna podpora", podporovala by som ho rovnako, ako keby bolo hetero...
Rozmýšľam, či by som bola sklamaná.. racio vraví, že nie, ale ktovie, to človek spozná až v danej situácii, nech má na to dovtedy akýkoľvek názor
tak je to jeho/jej volba - respektujem to...samozrejme ze ako konzervativny clovek by som nebol 3 krat vesely, ale tak ma sa trapit este aj kvoli mne, tak to radsej nie...
človek si nevyberie svoju orientaciu, proste bud si hetero a nezmeniš to alebo si homo a tiež to nezmeniš-je to geneticky dané (ak sa mylim tak ma opravte). A celkovo moj nazor na to je taky že každy ma pravo žit tak ako chce a ako ho to bavi pretože každy ma vlastny život a ma žit tak aby bol spokojny on a je jedno čo si kto mysli a proste ak chce sex s rovnakym pohlavim tak ho ma mat
@lacius Jasné, psychiatrické metódy sú úspešné v liečení vyfabulovaných "chorôb" a úspešné v nastolení "normálu" obyvateľstva, tak ako zariadenia inkarnačného systému na tejto planéte sú úspešné v uvrhovaní duchovných bytostí do zabudnutia ich multipotencionalistickej, poly/pansexuálnej, nadkastovej, nekonečnej a večnej duchovnej podstaty.
deti nebudu,ale keby ano (ale nie) a prislo by ku mne s tym,ze ,,máti,som homosexual"by som sa cudovala,ze mi to vravi,zasmiala sa a len tak so smiechom nieco ako ,,á ved to je fajn" a neskor by som mu obcas navrhla filmy s homosex. temou
Ja by som bola veľmi awkward mama .D ak by to bol chlapec a priviedol by mi chlapca domov, tak by som asi úplne spontánne vykvakala že by som chcela byť chlapec čo ma chlapca a tak .D
Ale inak ako neviem .) normálna vec, dala bych pusu na čelo, silno radostné vystiskala a "a ľúbime ťa aj keby si bol dinosaurus" bodka
.D @thrwtchr
sám som gay a viem aj to, ako by som skončil po smrti...
môj život som však zasvätil Bohu, zriekol som sa smilného života a prijal cestu pokory a lásky k Bohu....
ak by som mal syna, zrejme by som ho vychovával v takom istom duchu...
@wayne a konzervatívec nemoze byt homosexual? Alebo schvalovat homosexualitu? Konzervativizmus sa snazi stavat na tradíciách z minulosti. Ked sa pozrieme do minulosti tak az do nastupu krestanstva sexualnu orientaciu nikto neriesil, aj u zenatych chlapov bolo bezne ze mali milencov. Ti co boli hetero tak zase zvykli mat viacero mileniek, anticki politici obcovali s prostitútkami uzivali si zvrhle orgie chlastali prezierali sa a trtkali a tiez sa nad ttm nikto nepozastavoval. To ci sa niekomu pacili zeny alebo chlapi bola kazdeho sukromna vec.
dieťa ,, otec, som gay/lesba ,,
ja : ,, ešte stále je čas, dieťa! ,,
nie, proste svojím spôsobom by ma to trochu prekvapilo (priznám sa že nepríjemne) kedže ak by som mal za nejakých okolností dieťa, želal by som si aby sa dostávalo to najlepšie zo mňa ďalej a ďalej (nie len čisto pre to, ako vnímam homosexualitu)
na druhej strane by som samozrejme svoje dieťa podporil, určite by som ho nezavrhol ... skôr by som sa snažil aby sa cítil/cítila príjemne, pochopene a aby mal/mala vždy pocit že tu budem pre neho / pre ňu ...
Tak keby je dcera lesba by mi to nevadilo, keby mam syna a je buzerant, to by som ho braval do bordelu a musel by povinne sukat so štetkami, az pokiaľ by sa nepresúkal na hetero
ja neviem, deti nemam, na teplych nemam pozitivny nazor, i ked snazim sa to pochopit. Neviem co to pre rodica znamena a ci by bolo jej jeho spravanie natolko odlisne, aby som si to prv nevsimol. Ja napriklad som dlho sam a tiez si zo mna v rodine robia srandu, ale ich moze byt do mojho sukromia prd, ked inak sa nestaraju. Myslim, ze napriek takemu zisteniu o mojom dietati by som sa vedel zmierit. Nechystam sa plodit jedenastku, nejake vnucata a velka rodina su pre mna nahodne a netrapi ma to, dokym sa budu mat ludia blizko mna dobre. Nechcem mat na ludi prehnane ocakavania. Syn ci dcera hoc by som raz chcel mat aspon jedno budem rad vychovavat podla mojho vzoru, ale viem, ze vietor vanie roznymi smermi a moze sa zaujimat o ine a pacit sa jej jemu rovnake pohlavie. Isteze nie som pripraveny na taky sok, no neviem si predstavit, ze by som kvoli tomu dietatu zakazoval to a prevychovaval znova.
Tak určite by som ho/ju nezmlátila. Ľudia pochopiteľne za to nemôžu ale vždy sa mi to bude zdať čudné. Dosť by sa to prekvapilo keďže ja som bola vychovávaná inak. Nepasuje mi žena k žene. Deti chcú ísť niekedy podľa mody. Čiže čo je moderné-musím to vyskúšať. Snažila by som sa dieťa vychovať ako som bola sama vychovávaná aby vedelo čo je preňho dobré a čo zlé. :-@
@mono66 to co kazdy normalny clovek. poslal by som ho na prevychovu gayconverterovi. ak by to povedala dcera, len by som jej povedal ze dufam ze si najde nejaku peknu, nech sa je aspon na co pozerat, lebo lezby su vacsinou skarede (bez urazky)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
a syn, tiež proste, som v tomto dosť liberálny človek čiže by ma len trápilo, že to budú mať v živote ťažké, ale neprechovávala by som k nim hnev alebo nenávisť
Dal by som im najavo, že aj keď sa im nepodarí zistiť, akú majú sexualitu, alebo proste nájsť sa, tak sú milovaní a podporovaní a nebude to pre nich z mojej strany znamenať ohrozenie.
Rozmýšľam, či by som bola sklamaná.. racio vraví, že nie, ale ktovie, to človek spozná až v danej situácii, nech má na to dovtedy akýkoľvek názor
K teme: nechystam sa mat deti ale keby aj, bolo mi mi to uplne maximalne jedno nech si lubi koho chce.
boze ty musis byt v realnom zivote brutalny uboziak
Ale inak ako neviem .) normálna vec, dala bych pusu na čelo, silno radostné vystiskala a "a ľúbime ťa aj keby si bol dinosaurus" bodka
.D
@thrwtchr
Ak sa ti pacim, tak sa to da vyjadrit aj inak. Nemusis sa ma snazit neustale provokovat, aby som ti odpisal.
@21 Lebo som asi bigotný kresťan
môj život som však zasvätil Bohu, zriekol som sa smilného života a prijal cestu pokory a lásky k Bohu....
ak by som mal syna, zrejme by som ho vychovával v takom istom duchu...
ja : ,, ešte stále je čas, dieťa! ,,
nie, proste svojím spôsobom by ma to trochu prekvapilo (priznám sa že nepríjemne) kedže ak by som mal za nejakých okolností dieťa, želal by som si aby sa dostávalo to najlepšie zo mňa ďalej a ďalej (nie len čisto pre to, ako vnímam homosexualitu)
na druhej strane by som samozrejme svoje dieťa podporil, určite by som ho nezavrhol ... skôr by som sa snažil aby sa cítil/cítila príjemne, pochopene a aby mal/mala vždy pocit že tu budem pre neho / pre ňu ...