Kedysi bola delba prace celkom jasne dana a z dnesneho pohladu to bolo celkom jednoduche. Doba sa zmenila, dnes nie je nic, co by zeny nevedeli bez muza urobit. Zeny muzov uz nepotrebuju tak ako kedysi a muzi stratili nad zenami moc.. (koment)
tak z praktického hľadiska modernej doby, tak teoreticky nepotrebuje ani chlap ženu,, dvaja by mali byť spolu z iných dôvodov, nie preto, aby niekto niekomu opravil poličku alebo navaril.. alebo nerozumiem potom asi otázke môj muž by sa tiež bezomňa v pohode zaobišiel z praktického hľadiska, vie si navariť, upratať, postarať sa o seba..
No aka je uloha muza v rodine?! Sak ked ma deti, tak sa ma o ne starat a pomahat zene. No a v spolocnosti, no tak pokial nechce zivorit/hladovat tak pracovat a neublizovat ludom, inak nech si robi co chce.
prečo by muž a žena mali mať vyhranené role?
nie je to na každom vzťahu individuálne?
prečo by to malo byť tak, že žena muža potrebuje a muž má nad ženou moc?
prečo by si ľudia v páre nemohli byť rovnocenní a fungovať tak, aby to vyhovalo im?
Podľa mňa je to o nahrádzaní nedostatkov Moja baba neznášala napr . krv ( krájanie mäsa ) Ja so bojím pavúkov zase atď . Znie to ako maličkosti , ale keby si si to vypísal všetko , bolo by toho dosť Ľudia sú totiž dosť zásadový v určitých veciach , a to ich dosť teda od seba odlišuje ( vreskot style
Kedze otcova strana rodiny bola"liberalna"a gender role tam vobec nefungovali, mohli by sme tvrdit aj pravy opak-muz zenu nepotrebuje. Ved... Obaja chlapci vedia urobit vsetky"zenske prace", nebolo nic, co by bez zeny nevedeli urobit. A vidis, obaja boli/su zenaty, pretoze potreba partnera z tohoto nevyplyva...
Muz by mal mat moznost v dnestnej spolocnosti robit(rovnako ako zena) cokolvek co chce, pretoze nie kazdy muz chce doma sekat travnik, v praci byt Zeriavnik alebo Vlk z Wall Street. Ak chce byt muz kadernik, doma sa starat o decko a varit, malo by to byt brane uplne ok.
Kazdy clovek, bez rozdielu pohlavia, by mal mat moznost vybrat si rolu, ktora mu vyhovuje.
Toto je tema pre @limitles A zaroven mozny namet na dalsiu seriu vreskotovych blogov
Hlavne som rada, ze u mladsej genercie toto nespravodlive delenie prac uz mizne. V minulosti to mozno bolo fer, ked muz chodil do prace a zena bola doma, ale v sucastnosti ked vacsinou pracuju obaja uz nie.
A nie celkom suhlasim, ze zeny muzov nepotrebuju a nie je nic, co by nevedeli bez muzov urobit. Ano su zeny, ktore su velmi samostatne a naucili sa vsetko robit a postarat sa o vsetko sami. Ale nie vsetky. Mne sa napriklad paci, ked je chlap sikovny a vyzna sa do veci, ktore ja neviem. Je to jedna z veci, ktore mozem na nom obdivovat
Neviem sama napr. namontovat garnize, policky, opravit bicykel, vymenit gumy na aute atd.
A aka je rola muza? Vzajomne sa doplnat so zenou a spolocne sa starat o rodinu, deti, domacnost. Asi si to rozdelit, aby to nebolo vsetko o tom ze jeden sa snazi, maka a druhy sa len vezie a uziva si. Je to o dohode o tolerancii, laske a dalsich veciach. Ja vlastne neviem, co by mala byt v dnesnej dobe presne ta uloha muza. Asi to zavisi, aj od toho ci byvaju v dome alebo v byte.
Vela zien mozno ocakava, ze muz postavi dom a zabezpeci rodinu po financnej stranke. Tak toto ostava aj v dnesnej dobe ako ta rola muza ale samozrejme to tak nemusi byt, je to vzdy o dohode tych dvoch a o tom, co im vyhovuje, mozu byvat napr. v byte a platit vsetko na polovicu. No a samozrejme otec je dolezity aj pri vychove, ako vzor detom, predstavuje pre nich zazemie, bezpecie, dava im odvahu, uci ich samostatnosti a podporuje ich na ich ceste.
Strašne veľa žien (samozrejme nie každá), má monológy o tom, aké sú strašne nezávislé (v oblastiach, v ktorých im to vyhovuje). A napokon tie monológy zabijú tým, že "od muža očakávam, že sa o mňa postará/zabezpečí". Tak ako WTF. Samozrejme sú aj ženy, ktoré to nepotrebujú a zabezpečia sa samé, ale po monológoch o nezávislosti by sa teda niektoré mohli uvedomiť.
Ráno si spraviť vlasy upraviť si bradu spraviť deckám ranné smoothies chodiť len na elektro hybridných autách do práce alebo na bicykli vpráci si dať nejakú vegánsku baštu nezabudnúť to hodiť na Instagram nech vidia všetci že žerie zdravo atak
Ja osobne očakávam od muža aby mi venoval svoj čas, a aby sme si boli nazvájom oporou zo psychického hľadiska. To je to hlavné na čom mi záleží. Nežiadam aby vedel tradičné "mužské" úlohy a už vôbec nie aby ma finančne zabezpečoval. Na týchto veciach sa budeme podieľať spoločne. Dôležitý je ten čas a ochota vzájomne sa podporovať.
Nepotrebujú v súčasnosti, rovnako ako muži nepotrebujú ženy ...dnes už nie je nič také, čo by nemohol z činností zvládnuť muž rovnako ako tá žena ... dokáže sa okrem svojich chlapských robôt naučiť variť, piecť, prať, žehliť, upratovať, umývať riady a okná, a aj šiť ...nič, čo by nezvládol, len akurát by bolo na ňom toho veľa, keď by existoval len sám ...tak preto si hľadá družku, ktorá by mu tým z časti pomohla (deľba práce) a tiež v neposlednom rade mu pomohla priviesť na svet deti, aby generácia mohla pokračovať ...ale je pravda, že ženy čoraz menej potrebujú mužov, tiež to sledujem..
Ja muža potrebujem a potrebujem ho rada, také tie naozaj chlapské práce a záležitosti. Objednala som si stôl na nechty, napríklad, a bola som hrdinka, že si ho zložim sama, uťahovačku viem používať, návod som mala, všetko som mala. Pokojne sedel a sledoval ako sa trápim a keď mu už ostalo ľúto, zložil ho zachvilu aj sám. má na to bunku jednoducho. To isté keď ide o auto, zváranie... a mám naozaj veľké šťastie, že je šikovný ako je.
@gothicpoethic ja napríklad v návodoch vôbec neviem čítať raz som chcela poskladať aspoň šuplíky do kuchynskej linke, kým bol v práci.. no.. musel to potom po mne opravovať
@sasi2680 Vidíš, ja aj jednoduchšie schémy viem prečítať. Poznám rozdiel skrutka-klinec, viem rúbať drevo, triesky... ale ja som skrátka rada dievčatko.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
nie je to na každom vzťahu individuálne?
prečo by to malo byť tak, že žena muža potrebuje a muž má nad ženou moc?
prečo by si ľudia v páre nemohli byť rovnocenní a fungovať tak, aby to vyhovalo im?
jeho uloha je taka, ako si sam urci
Muz by mal mat moznost v dnestnej spolocnosti robit(rovnako ako zena) cokolvek co chce, pretoze nie kazdy muz chce doma sekat travnik, v praci byt Zeriavnik alebo Vlk z Wall Street. Ak chce byt muz kadernik, doma sa starat o decko a varit, malo by to byt brane uplne ok.
Kazdy clovek, bez rozdielu pohlavia, by mal mat moznost vybrat si rolu, ktora mu vyhovuje.
Hlavne som rada, ze u mladsej genercie toto nespravodlive delenie prac uz mizne. V minulosti to mozno bolo fer, ked muz chodil do prace a zena bola doma, ale v sucastnosti ked vacsinou pracuju obaja uz nie.
A nie celkom suhlasim, ze zeny muzov nepotrebuju a nie je nic, co by nevedeli bez muzov urobit. Ano su zeny, ktore su velmi samostatne a naucili sa vsetko robit a postarat sa o vsetko sami. Ale nie vsetky. Mne sa napriklad paci, ked je chlap sikovny a vyzna sa do veci, ktore ja neviem. Je to jedna z veci, ktore mozem na nom obdivovat
Neviem sama napr. namontovat garnize, policky, opravit bicykel, vymenit gumy na aute atd.
A aka je rola muza? Vzajomne sa doplnat so zenou a spolocne sa starat o rodinu, deti, domacnost. Asi si to rozdelit, aby to nebolo vsetko o tom ze jeden sa snazi, maka a druhy sa len vezie a uziva si. Je to o dohode o tolerancii, laske a dalsich veciach. Ja vlastne neviem, co by mala byt v dnesnej dobe presne ta uloha muza. Asi to zavisi, aj od toho ci byvaju v dome alebo v byte.
Vela zien mozno ocakava, ze muz postavi dom a zabezpeci rodinu po financnej stranke. Tak toto ostava aj v dnesnej dobe ako ta rola muza ale samozrejme to tak nemusi byt, je to vzdy o dohode tych dvoch a o tom, co im vyhovuje, mozu byvat napr. v byte a platit vsetko na polovicu. No a samozrejme otec je dolezity aj pri vychove, ako vzor detom, predstavuje pre nich zazemie, bezpecie, dava im odvahu, uci ich samostatnosti a podporuje ich na ich ceste.
stručné a pekné