Výskumy dokázali, že viac ako 60% slovenských občanov je podpriemerne inteligentných.. Preto by ma zaujímalo, či ste si niekedy nejakým dôveryhodným spôsobom merali IQ, ( žiadne sms, ktoré vám za 2 ojra zaručia, že vám pošlú vaše IQ, ale napr. mensa spolo
tak áno, chápem, že neveríte výskumom, to je úplne normálne, ale ruku na srdce "občania" poobhliadnite sa a porozmýšľajte koľko skutočne inteligentných ľudí poznáte, (nemyslím pseudointelektuálov) a máte výsledok
Chodím pravidelne ku psychológovi, v správe bolo napísané, že 'pod hranicou', lenže som si robil IQ na nete (žiadne sms) a vyšlo mi 95 - priemerná inteligencia.
@night na mňa nemusíš ísť útočne, ako som písala vyššie, keď chceš, ľahko sa o tom dozvieš na internete.. sú rôzne testy na zistenie inteligencie, ale predpokladám, že tento test bol robený na zistenie všeobecnej tzv. vrodenej inteligencie
to čo budú mať ostatní z toho, keď im odpoviete na ich fórum, len som zvedavá a zaujíma ma to, ale predpokladám, že tým planétu nezachránim... No a ja nehovorím, že Slovensko je najhlúpejšie, to by som si ani nedovolila tvrdiť
tých čo nezaujíma toto fórum a chcú sa len navážať, tak nech nepíšu, mňa to prosto nezaujíma, ale verím, že určite píšu zaujímavejšie a zmysluplnejšie fóra, poklona im
Netusim kolko mam teraz a ani ma to velmi nezaujima. Naposledy mi robili psychologovia IQ test, ked som mal 5 rokov a mama ma chcela dat o rok skor do skoly. Mal som 125.
Netuším aké mám IQ, nikdy som nebola na testoch. Aj keby ti tu väčšina ľudí napísala, že má nadpriemerné IQ, asi by to nikam neviedlo - väčšina verných Birdzákov je iná, ako zbytok populácie. Málo kto odtiaľ pozerá farmu či hotel paradise a predsa tie programy majú vysokú sledovanosť, takže odhadujem, že je dosť veľa idiotov, čo nechodia na birdz
@chestofyl tak ja co som bol raz na IQ test normalne v tedy bola moznost ale na grafologiu som uz nechcel ist , tak co som tam bol tak bol som zvedavy na IQ ale ja som strasne lenivy clovek robil som test celkom dlhy a v polke som to zastavil uz sa mi nehcelo a o niekolko minut som zase pokracoval, teda na IQ teste sa meria aj cas a vsetko a potom mi povedal ze mam okolo 136, ale tak keby si odpocitam moju lenivost(ten cas co som nic nerobil) tak mam asi viac, ale skoda ze moja lenivost degraduje tolko toho vela
IQ je niečo úplne iné ako inteligencia, človek s vysokým IQ sa dobre vynájde v živote, je sebestačný, čo ale neznamená že je sčítaný a múdry. Keď som bol menší mal som podpriemer, teraz mám nadpriemer, viem sa vynájsť, ale neviem matematiku a pod. čiže hranica hlúposti a inteligencie z hľadiska IQ nie je vôbec relevantná.
Môj spolužiak je úplný podpriemer má dislekciu, ale viac sčítaného človeka som ešte nevidel. Čiže toľko k tomu, z môjho skromného hľadiska
@poke Na margo toho začiatku, inteligencia je tiež niečo úplne iné ako "byť múdry" preto z môjho skromného hľadiska je IQ a inteligencia dosť podobné, záleží už len na tom, aké IQ ti robia
@night mne nejde o to, dokazovať tu niekomu, či taký výskum bol alebo nie A ani mi dokonca nemusíš veriť a kľudne ma obviň z toho, že som si ho vymyslela
Myslím, že ten priemer sa pravidelne mení, takéto testy sa robia častejšie, preto to možno niekedy bolo 50 na 50, ale žiaľ to už v dnešnej dobe neplatí.
ak ja dobre viem a to viem, tak na slovensku je priemerné IQ 96 čo je z celosvetového meradla priemer keďže najvyššie priemerné IQ majú Japonci a je to hodnota 105 ak sa bavíme o štátoch. Napríklad taká JAR má priemerné IQ 72 alebo Jamajka 72. Čiže tu píšeš hlúposť a zámerne zavádzaš. Zároveň napríklad také Maďarsko má priemené IQ 99, Poľsko tak isto no ten rozdiel medzi Slovenskom a ostatnými krajinami je stále v rozmedzí štatistickej odchýlky čiže sa to nedá brať na jeden bod presne. A tiež záleží od toho kto vyberal ľudí a nakoľko bola tá vzorka ľudí reprezentatívna (v každej krajine asi vyberala iná agentúra ľudí)
A moje IQ je dostatočne vymykajúce priemeru na to, abymi to tu nikto neveril, čiže nenapíšem to tu.
@chestofyl tiež rozlišujem tieto dva pojmy, ale IQ je fakt len o šikovnosti a o reagovaní na vonkajšie vnemy čo najúčinnejšie a najrýchlejšie. Tiež to neviem nejak odborne, ale tuším je to tak.
-ak je tu niekto, kto vyštudoval psychológiu a mýlim sa, tak mi to povedzte
prosim, hod tu link na ten vyskum, nech sa schuti zasmejem na tom .. IQ som si oficialne nemeral, ale psycholgicka na strednej mi povedala, ze ho mam take, ze mozem robit hocico...a slovensko je banda plna kktov, teda az na vynimky....btw kopa ludi s nadprieemrnym IQ sa sprava ako debili alebo su lenivi a pod., preto to potom vyzera tak, ako to vyzera...
@night nejdem to tu dokazovať kvôli tomu, že moja prvotná otázka bola iná a teda tí, ktorí tej štatistike neveria, mne nevadia, každý ma na to iný názor, ja to beriem do úvahy v prvom rade túto štatistiku mám od človeka, ktorému v 14tich namerali IQ okolo 143 čo je hranica s genialitou. Zase nehovorím, že čo povie taký človek je sväté a určite neomylné a prosím nebuďte natoľko hlúpi aby ste sa ma pýtali aký test to bol, či to bolo cez sms atď, je to trochu trápne. Teraz má fungujúcu a úspešnú firmu a v takýchto veciach sa viac než vyzná. Toto som vám však tiež nemusela povedať, lebo polovica sa na tom zasmeje a opäť nebude veriť alebo bude mať hlúpe a urážajúce otázky lebo v dnešnej dobe sú ľudia velice skeptickí a nechcú veriť aby mal pravdu aj niekto iní ako oni sami
IQ test , mi robil Vojenský psychológ a Policajná psychologička. A na počudovanie mi vyšlo vyššie ako keď som si klikol na FB aké máš IQ a v žmiku sekundy mi multyinteligentný FB dokázal zistiť IQ aj bez 2 hodinového testu.
ja som si robil len na nete takze neviem. ten vyskum si si podla mna vymyslela ale mozne to je..dôkaz je už len to že Farma je najsledovanejsim tv programom
@citroon neviem, prečo sú ľudia tak skeptickí, ale predstav si, nie, fakt som si ho nevymyslela lebo moje zmýšľanie nie je nastavené tak, aby špinilo kohokoľvek meno, tobôž celého národa
@dandybrendy tak ked som v takej triede ešet neznamená že tolko IQ mam ale dufam v to tak ale to by som prepdla nie ved by som enzvladala to učivo či ??
@chestofyl inak jasný dôkaz toho máš na birdzi, pozri sa, zrazu sú tu všetci abnormálne inteligentní pričom sa tu (podaktorí) prezentujú ako úplní hlupáci. -stačí si pozrieť pár fór.
Secia ale aki turbointeligentni, hlavne tie skolske psychologicky su ako vidim najrelevantnejsi zdroj, asi skocim k nam na zakladku sa troseno nechat potestovat
neviem ci sa da podla nejakych IQ testov usudit co ma clovek v hlave no ale ze tu je aspon 60% jebnutych ludi to je pravda mozno aj viac a to nepotrebujem ani prieskumi staci mi pozriet sa na ulicu
Neviem, nechcem to vedieť, lebo IQ testy sa nezaoberajú všetkými druhmi inteligencie častokrát a načo mi bude to číslo? Aj tak záleží skôr od EQ - myslím úspech v živote. Oháňať sa číslom nemá pointu...
Bola som akurát na teste študijných predpokladov a som vcelku spokojná. Ale IQ vedieť nechcem. Platiť za testy, kvôli číslu bez hodnoty...
Som rada, že sa o tom rozhostila taká konverzácia a teda tu vládne pravidlo koľko ľudí toľko chutí...Tak IQ testy sú zamerané na rôzne faktory, aj na všeobecný prehľad, aj na vrodenú inteligenciu, je veľké množstvo týchto testov. Samozrejme sú nejaké odchýlky, nikto vám nemôže so 100%tnou istotou povedať ako ste múdry a inteligentný. Súhlasím, že vedieť nejaké číslo je bezpredmetné, predsa len človek behom pár minút pri komunikácii s iným človekom spozna či ide o inteligentného jedinca, pseudointelektuála, alebo či sa ten dotyčný vôbec ani netají tým, že je blbec
@creeson hmm, myslel si skôr inteligenciu,nie? Lebo podľa mojej domnienky človek sa nerodí múdry, vedomosti nadobúda až počas života, kdetož vrodenú inteligenciu majú na starosť pravdepodobne gény
@chestofyl No každý človek má rovnakú výbavu záleží na tom akú chuť má ju využívať. Niekto nemá chuť sa učiť matiku iný cudzí jazyk a niekto nemá chuť na nič a to sú tí tkz. "hlúpi"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
smajdova manka tiez dokazala vselico
ale tomu ze slovensko je banda hlupakov celkom verim
ci FB test?
ci vsetkych obcanov na SR merali v menze?....
Môj spolužiak je úplný podpriemer má dislekciu, ale viac sčítaného človeka som ešte nevidel. Čiže toľko k tomu, z môjho skromného hľadiska
A moje IQ je dostatočne vymykajúce priemeru na to, abymi to tu nikto neveril, čiže nenapíšem to tu.
Áno je to 73
-ak je tu niekto, kto vyštudoval psychológiu a mýlim sa, tak mi to povedzte
1. je veľmi vysoké
2. aj tak to tu je každému jedno
Bola som akurát na teste študijných predpokladov a som vcelku spokojná. Ale IQ vedieť nechcem. Platiť za testy, kvôli číslu bez hodnoty...