Korupcia a byrokracia.
Slováci pracujú priemerne skoro najviac v Európe no platy tomu nezodpovedajú. Tiež ceny v obchodoch sú vysoké vzhľadom na platy.
Okrem toho mi tu neprekáža asi nič podstatné. Aj napriek všetkým problémom patrí Slovensko medzi 30 % najrozvinutejších krajín sveta.
Mne sa tu páči a nechystám sa nikam zdrhnúť.
Nevýhodou života na Slovensku je pre mňa Život na Slovensku v globále ako taký. Iste, som rád, že nežijem v Iraku alebo v Somálsku, ale prirodzená ľudská vlastnosť je chcieť viac a preto sa teším až zmaturujem a vypadnem z tejto mentality. Whoop whoop. inak Slovensko FTW
korupcia, obmedzenost myslenia niektorych ludi (tj. vacsina stale nevie akceptovat napr. homosexualov a vsetko co nie je v sulade s ich krestanskou vierou), nizke platy, malo ludi sa skuocne zaujima co sa tu deje, na druhej strane mi vadi vecne negativne myslenie a kritizovanie vsetkeho, zavist, "malomestiackost" (vsetci riesia vsetkych, sused si kupil auto tak asi je bohatyyy, asi kradne blabla)...je toho vela
@milka1995
Amerika je "krásna" krajina pre život je to naozaj zem neobmedzených možností.
Asi týždeň až dva dozadu tam zatkli človeka ktorý bezdomovcom na ulici rozdával jedlo a pomáhal im.
V niektorom tom ich štáte majú taký zákon ktorý im zakazuje rozdávať jedlo bezdomovcom a pomáhať im.
@kittyboo
Absolutný súhlas hlavne s poslednými dvoma riadkami to sa v mojom okolí deje neustále.
Ohľadne korupcie a veci okolo toho.
Najprv sa spýtajme sami seba robili by sme to isté aby sme sa mali lepšie ak by sme boli na ich mieste a mali sme k tomu príležitosť?
Ak si väčšina odpovie áno nemáme právo byť na tom lepšie.
Nespomeniem nevýhody, ale výhody.
Je menšia pravdepodobnosť, že ma zastrelí, alebo odpáli nejaký kokot.
Na Slovensku nie je ani jedna mešita.
Život na Slovensku je o niečo kľudnejší a zdravší.
Som rád, že väčšina Slovákov nepodporuje rôzne zvrátenosti.
1. Nízke platy za ktoré sa fakt neoplatí pracovať kedže ic z nich neostane, ani na vlastne bývanie, a nejaký ten slušný život
2. Nevyhnutnosť konexií a známostí ak chceš dobrého fleka
3. že je všetko koncentrované iba v Blave a poriadne cesty nikde
4. Cigáni a ich socialne privilégia
5. že sa tu všetko dlho a blbo rieši po byrokratickej stránke, proste kocurkovo a to je na zaplakanie ked som bola voku všetko za jede deň a tu týždeň a posielaju vás z miesta na miesto !!!
7. nezamestnanosť, oj*by všade ak robíš pre nejakého sukromníka alebo tak proste nemáš istotu normálnej práce, plus kvalitne zdieraju a šikanujú
8. že sme vždy 20 rokov pozadu, cesty, rozvoj, ekonomika, názory, všetko proste
9. korupcia, politika, vláda tam že si robia co chcú, nemaju vôbec žiadne postihy a je to ž na plac táká fraška co sa tu deje v politike a za oponou, že si prídu opití do parlamentu a nikto to neriešiakože sorry?
10: neskutocne drahé jedlo v obchodoch ked dost vela ludi žije pod urovnou chudoby a má dochodok 300 euro no ako má vyžiť je to tragické...a to ešte sa nezdravuje racionálne
11. Ja osobne nenavidím ako sa tu strašne chľasce všade, proste už od malicka su k tomu vedení že na tom nic nie je. ALKOHOLIZMUS neviem na koľkom vysokom mieste sme v ňom vrámci EU.
12. že tu ked chce niekto zacat slušne podnikať tak sa môže rovno odstreliť nemá šancu... lebo je to tak prekomplikovaní že až
Je mi smutno z toho ako sa na slovensku všetko ničí a rozpredáva len aby sa zopár ľudí nabalilo. Hlavne tam kde som bývala sa už tak rozširuje chudoba že to tam pomaly ale isto upadá. človek nemá inú možnosť ako odísť ináč by skončil na ulici. :/
hlavne mi vadia platy, pretože niekde v zahraničí za tú istú prácu niekto dostane dva- trikrát toľko ako tu. a možno by prestalo potom toľko kvalifikovaných ľudí čo sa reálne aj o niečo zaujíma odchádzať do zahraničia, čiže by sa možno všeobecne zlepšil život. a jasné, samozrejme mi vadí aj korupcia atď. ale to si nemyslím, že by bol reálny dôvod opustiť Slovensko
@11@12 suhlas!
korupcia, byrokracia, nizke platy, obmedzenost a niekedy zvlastna mentalita, sluzby by tiez mohli byt lepsie a celkovo pristup v niektorych veciach
@7 + @12 + nevládzem sa pozerať na tie hovädá v parlamente, čo nám skáču po hlave a skúšajú ako ďaleko ešte môžu zájsť, vysmievajú sa nám do xichtov z bilboardov aj televízorov a teliatka ich pôjdu voliť zas, lebo "nevedia, koho iného by volili", pretože ich vonkoncom nezaujíma, čo sa deje okolo nich (ofc, neplatí v prípade, keď si sused kúpi nové auto ako už spomínala @12 )
neviem či v porovnaní zrovna s amerikou ...ale mna strašne irituje ten bordel čo si tu robíme....špaky z cigariet po zemi, obaly z keksíkov, fľaše...človek sa ide prejsť do lesa a tam halda igelitov a pneumatík v jarku hodená......a málokoho to vôbec trápi, väčšina národa to už pokldá za normálne, odhodiť niečo len tak na zem....
a prekáža mi, že tu je veľmi rozšírené stále rodinkárstvo a protekcie a kvalita daného človeka je až na druhom mieste.
tak isto mi prekáža, že v zásade žereme odpad čo na západe nechcú a dovážajú to na náš trh...hoci máme podmienky na to, aby sme mali zdravé a domáce potraviny....
takmer cele slovensko maju v hrsti spolcene financne skupiny ako penta, j and t , a na cenach ojebavaju pracujucich ludi ako sa len da,hlavne na cenach oblecenia,elektroniky , nehnutelnostiach a kopu dalsich veci , ale veriace slovensko si mysli ze im karma a boh pomoze . radsej sa zadlzia a pracuju 8hodin denne. slovensko mi osobne pripada ako krajina kde je par levov a ostatny vsetci su ovce a to je aj dobre pre vselijakych inteligentnych podvodnikov - napr. BMG invest (niektory ludia tam zevraj dali ja milion€ ale majitelovi sa zoci voci takmer nikto nepostavil ) ....ale vacsina si to zasluzi lebo su to naivny hlupaci, aj ked im clovek osobne poradi nedaju si rady... proste takto vyzera postkomunisticka krajina v rukach hrstky a bez konkurencie lebo 20 rokov je strasne malo ... Tak ale zase plus je ze su tu pekne baby , takze kto nieje financne narocny sa nemoze nejak velmi stazovat.
@kittyboo a kedy budú homosexuály akceptovať heterosexuálov. Ako keď niekto chce robiť tu šaša s dúhovou zástavou na námesti môže isť práve do ameriky tam budú akceptovať každú jeho blbosť a keď sa mu nepáči ako sa k buzerantom chovajú na slovensku nech Navštivý Iran a možno ho tie drzé móresy prejdu že ako sa dobre môže mať medzi tými zlími homofóbmi.. Normálne až mi otvára nožik keď čítam ako sa niekto dokáže do nekonečna zastávať nejakého defianta.
@trash to ze celu homo komunitu posudzujes podla par exhibicionistov, ktori sa chodia na duhovy pride pretrcat na namestie je zrejme aj tvoja obmedzenost, pretoze ja poznam VLEMI VELA gayov a ani jeden nikdy v zivote nebol s duhovou vlajkou nikam chodit, dokonca sa za hentakych sami hanbia. ale z tovjho prejavu vidno ze je asi zbytocne sa s tebou bavit a vysvetlovat
@kittyboo JA poznám Gayov ty možno poznáš akurát tak buzerantov bukvice. Lebo mne tu ešte žiaden Gay nepovedal žeby sa cítil tu byť prenasledovaný alebo utláčany takže skade si nabrala taký blud že sa tu homosexuály majú zle? Z nejakej dojemne vytlačenej brožúrky od treťosektorových aktivistov čo sa cigána zastanú aj keď ho nevideli jak je rok dlhý?
hned ma pri tomto fóre napadla jedna situácia zo stednej... nejaký čas dozadu sme boli zo strednej v Rakúsku a jedna učiteľka tam mala známu rakúšanku, alebo kto to bola tá pani... nejako prišlo na tému ekonomika a platy... tak sa tá rakúšanka pýta a vy máte aký plat ako učitelka? a naša učitelka, že cca tých 400 eúr .. a tá rakúšanka nato: Aha, to za týždeň že? .. nastalo dlhé ticho ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
Slováci pracujú priemerne skoro najviac v Európe no platy tomu nezodpovedajú. Tiež ceny v obchodoch sú vysoké vzhľadom na platy.
Okrem toho mi tu neprekáža asi nič podstatné. Aj napriek všetkým problémom patrí Slovensko medzi 30 % najrozvinutejších krajín sveta.
Mne sa tu páči a nechystám sa nikam zdrhnúť.
Amerika je "krásna" krajina pre život je to naozaj zem neobmedzených možností.
Asi týždeň až dva dozadu tam zatkli človeka ktorý bezdomovcom na ulici rozdával jedlo a pomáhal im.
V niektorom tom ich štáte majú taký zákon ktorý im zakazuje rozdávať jedlo bezdomovcom a pomáhať im.
Absolutný súhlas hlavne s poslednými dvoma riadkami to sa v mojom okolí deje neustále.
Ohľadne korupcie a veci okolo toho.
Najprv sa spýtajme sami seba robili by sme to isté aby sme sa mali lepšie ak by sme boli na ich mieste a mali sme k tomu príležitosť?
Ak si väčšina odpovie áno nemáme právo byť na tom lepšie.
Je menšia pravdepodobnosť, že ma zastrelí, alebo odpáli nejaký kokot.
Na Slovensku nie je ani jedna mešita.
Život na Slovensku je o niečo kľudnejší a zdravší.
Som rád, že väčšina Slovákov nepodporuje rôzne zvrátenosti.
2. Nevyhnutnosť konexií a známostí ak chceš dobrého fleka
3. že je všetko koncentrované iba v Blave a poriadne cesty nikde
4. Cigáni a ich socialne privilégia
5. že sa tu všetko dlho a blbo rieši po byrokratickej stránke, proste kocurkovo a to je na zaplakanie ked som bola voku všetko za jede deň a tu týždeň a posielaju vás z miesta na miesto !!!
7. nezamestnanosť, oj*by všade ak robíš pre nejakého sukromníka alebo tak proste nemáš istotu normálnej práce, plus kvalitne zdieraju a šikanujú
8. že sme vždy 20 rokov pozadu, cesty, rozvoj, ekonomika, názory, všetko proste
9. korupcia, politika, vláda tam že si robia co chcú, nemaju vôbec žiadne postihy a je to ž na plac táká fraška co sa tu deje v politike a za oponou, že si prídu opití do parlamentu a nikto to neriešiakože sorry?
10: neskutocne drahé jedlo v obchodoch ked dost vela ludi žije pod urovnou chudoby a má dochodok 300 euro no ako má vyžiť je to tragické...a to ešte sa nezdravuje racionálne
11. Ja osobne nenavidím ako sa tu strašne chľasce všade, proste už od malicka su k tomu vedení že na tom nic nie je. ALKOHOLIZMUS neviem na koľkom vysokom mieste sme v ňom vrámci EU.
12. že tu ked chce niekto zacat slušne podnikať tak sa môže rovno odstreliť nemá šancu... lebo je to tak prekomplikovaní že až
ale to su vzdy len kecy za internetom
(boli sme vcera na tej "pripravnej" a malo to energiu)
» www.aktuality.sk/clanok/265535/o...
toto bude v pondelok -
» www.facebook.com/events/53556949...
Trefné!
korupcia, byrokracia, nizke platy, obmedzenost a niekedy zvlastna mentalita, sluzby by tiez mohli byt lepsie a celkovo pristup v niektorych veciach
ale čo môže byť nevýhodou pre ľudí, je ich obmedzenosť.
a prekáža mi, že tu je veľmi rozšírené stále rodinkárstvo a protekcie a kvalita daného človeka je až na druhom mieste.
tak isto mi prekáža, že v zásade žereme odpad čo na západe nechcú a dovážajú to na náš trh...hoci máme podmienky na to, aby sme mali zdravé a domáce potraviny....
aspoň bude na chodníku viac miesta pre bicyklistov
Mne sa zasa otvára nožík keď vidím tvoj gramatický prejav. Plná huba slovanstva ale vlastný jazyk sa nevieš naučiť...
a to je vsetko