@jantebont Jeden z mojich obľúbených. Naozaj si myslím, že je to jeden z tých filmov, ktoré majú stále čo ponúknuť, aj keď ich pozerá človek veľakrát, pretože obsahuje skryté dimenzie a v nich ďalšie otázniky a posolstvá. A Bruno Ganz bude u mňa navždy zafixovaný ako anjel, nie ako diktátor z Der Untergang... aj keď ako herec, samozrejme, zabodoval v oboch rolách. Druhý diel sa mi až tak nepáčil, ale celkom pobavil a tiež má svoje kúzlo a zaujímavosti, napr. rola "Emit Flesti" - čiže "Time Itself", Času Samého, mi prišla hrozne fascinujúca.
1/hymna- Deutchland uber alles
2/ reich - ríša kde kedysi bol poriadok a system ale bývavalo...
3/dnes je to zberné miesto asociálnych zmetkov a odpadkov vdaka Makrela...
Ingenieur - Technologie - Feinmechaniker - Plan - Institut - Projekt - Dokument - Fach - ...
Je to krajina, kde sa spájajú tri zmysly pre tvorivosť - technickú, estetickú a organizačnú, a kde sa ti jeden z týchto zmyslov zobudí.
Lenže, má to aj isté negatívne stránky:
1) "Alergia na mladosť" - netolerancia detského dupotania loptou na ulici, to slobodné vzájomné dokrikovanie sa mládeže na ulici; to čo robí mladosť mladosťou, je v Nemecku tak trochu pridusené (po ich povesné “ruhig”).
2) Prehnaný perfekcionizmus - všade musíš prísť načas, aj na návštevu vlastných rodičov, súrodencov, aj na rande.
3) Prehnaná "inštitucionalizácia", život v "latiach" - dopredu musíš oznámiť návštevu, hoci aj vlastným rodičom či súrodencom.
Toto všetko nám Slovanom do duše nezasadia. A chceli by. Chceli by nás formovať podľa svojho modelu, ako aj celý svet. Niektorí tu spomínajú asociáciu na fašizmus. Možno práve ten je plodom závisti k iným národom, ktoré majú uvoľnenejší život ako oni.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
2. moja nemčinárka
3. a že majú krásne dedinky
2. sterilita
3. jednotvarnost
2 bundes
3 bundes.. lebo v nemecku je všetko bundes
Fasa kombinacia
2. System, ktory (zatial) funguje, ale je to v nom nudne ako fras
3. Futbal
2.Berlín
3.Diaľnice
Druhý diel sa mi až tak nepáčil, ale celkom pobavil a tiež má svoje kúzlo a zaujímavosti, napr. rola "Emit Flesti" - čiže "Time Itself", Času Samého, mi prišla hrozne fascinujúca.
2/ reich - ríša kde kedysi bol poriadok a system ale bývavalo...
3/dnes je to zberné miesto asociálnych zmetkov a odpadkov vdaka Makrela...
Je to krajina, kde sa spájajú tri zmysly pre tvorivosť - technickú, estetickú a organizačnú, a kde sa ti jeden z týchto zmyslov zobudí.
1) "Alergia na mladosť" - netolerancia detského dupotania loptou na ulici, to slobodné vzájomné dokrikovanie sa mládeže na ulici; to čo robí mladosť mladosťou, je v Nemecku tak trochu pridusené (po ich povesné “ruhig”).
2) Prehnaný perfekcionizmus - všade musíš prísť načas, aj na návštevu vlastných rodičov, súrodencov, aj na rande.
3) Prehnaná "inštitucionalizácia", život v "latiach" - dopredu musíš oznámiť návštevu, hoci aj vlastným rodičom či súrodencom.
Toto všetko nám Slovanom do duše nezasadia. A chceli by. Chceli by nás formovať podľa svojho modelu, ako aj celý svet. Niektorí tu spomínajú asociáciu na fašizmus. Možno práve ten je plodom závisti k iným národom, ktoré majú uvoľnenejší život ako oni.