ideme na to takticky čo môže byť nič?? nič môže byť v peňaženke, ja mám peňaženku čiernu takže nič je čierne,ale ideme po ulici zbadáme hovno čo to je?? to je nič takže nič je aj hnedé ale zstávam si názor že brontofialkovokýblikovoružovej
suhlasim s nazorom, ze nic nema farbu.nic je vsade okolo nas.ako vzduch.
ale zase...ked nieco robis (vyrabas) a niekto sa ta spyta, co robis a ty povies, ze nic, tak vtedy je nic hmotne a farbu vies lahko urcit...teda ak nie si slepy/a
cierna a biela nie su farby!!!! ved ked zatvorime oci-co vidime? ciernotu..a to farba neni..a ked sa silno pozrieme ddo slnka-co vidime? bielotu..ale to neni farba!
btw:moje zistovanie+filozofovanie
pointa znie:"NIC" nema farbu..pretoze asi ked je to nic,tak to farbu mat nebude...
nic je ruzovo-hraskove.. preco to nikto nechce pochopit ?... nic je vsetko a vsetko je nic.. vsetci sme ruzovo-hraskovia nikto nie je ruzovo-hraskovi...he
Vnem farby zavisi od vlnovej dlzky svetla dopadajuceho na sietnicu... Pokial na sietnicu nedopada ziadne svetlo, netvori sa opticky vnem a je "tma", co sme konvencne nazvali ciernou... zrejme mozno predpokladat, ze nic neodraza svetlo, a nevyvola teda vnem na nasej sietnici. Z tohto by sme mohli nazvat nic ciernym. Druha vec je vsak, ze cez "nic" mozu luce svetla prechadzat, aj ked ich neodrazi. Tieto luce mozu dopadnut na nasu sietnicu a vyvolat vnem. Teda nic je podla mna bud cierne alebo lubovolnej farby (ako sa toho dotkol napr. Wewo). V druhom pripade vsak ide skor o farbu inych objektov, luce z ktorych odrazene nicim len prechadzaju, preto by som vyvolany dojem farby priradil skor tomu inemu objektu, nez nicote. Preto volim variantu, ze nic je cierne.
Samozrejme, nic nema urcenu farbu a my sa ju teraz snazime vhodne definovat. Ide tu len o gramatiku a trocha fyzikalneho zmyslu, aby sme vytvorili v jazykovom aparate nieco uzitocne. Naco su veci bez uzitku? Farba nicoty nie je dana. Bude taka, aku ju nazveme, aku ju stanovime. Kazdy si to moze spravit inak. Ja som si zhotovil a podoprel istymi argumentami model, v ktorom je nic cierne, a dost mi vyhovuje
Je to moj vlastny nazor, zalozeny na vedomostiach zo stredoskolskej fyziky a vlastnom sposobe rozmyslania a filozofovania. Nesie sa v duchu filozofie pozitivizmu, s ktorou sympatizujem.
ak by nic malo mat farbu tak aj podla mna je cierne, ked sa na to pozreme z hladiska farieb- vezmime si bielu- v bielej sú vsetky farby (ak to chcete otestovat postavte krystal alebo diamant na svetlo a uvidíte ako sa v nom lame svetlo a vzniknu farby dúhy.)
ale cierna nie je farba, cierna je nedostatok svetla, cierna je nic
takto to vidim ja aj ked som to nenapisala tak sofistikovane ako xnenomorph
cierna je iba pomenovanie, ako aj to nic, aj prazdnota...
u mna je odpoved na tuto otazku taka, ze sa nebudes zamyslat nad tym, preto ze to sa ocakava, ak vravime o nicote, o ktorej vlastne uz znova hovorime, ale zabudnime na nu, lebo je to iba vymysel ta nicota, nicota je to, ked na nieco pomyslis, a nedokoncis myslienku, ale ty o tom nevies...nicota je nevedomost
Necitala som ostatne prispevky, ale podla mna je nic bezfarebne...napriklad aj vzduch je bezfarebny...lenze vzduch nie je nic...ale aj tak je asi nic bezfarebne...
Sheena(31): Lenze prisvietna moze byt aj zelena,cervena,zlta...ved napr. obaly na zosity...mozu byt aj take ruzove alebo ine farby...a su priesvitne(vacsinou)...lenze potom su aj take obycajne, ktore nemaju ziadnu farbu...su bezfarebne, a tak aj nic je asi bezfarebne...ak nejake nic existuje ...
Nic farbu nema, lebo nic je nic, cize v podstate neexistuje, iba pojmovo, ze si ho uvedomujeme ako opak k bytiu. A niecomu co nie je, nemozme pripisovat ziadne vlastnosti, cize ani farbu.
nič neexistuje..nema hmotnost,tvar...nema povrch ktory by pohlcoval farby z farebneho spektra..teda nemoze mat nijaku farbu...uplne jednoducho povedane.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
kde to zijete???? ved nic je predsa farby priesvitnej
ale zase...ked nieco robis (vyrabas) a niekto sa ta spyta, co robis a ty povies, ze nic, tak vtedy je nic hmotne a farbu vies lahko urcit...teda ak nie si slepy/a
btw:moje zistovanie+filozofovanie
pointa znie:"NIC" nema farbu..pretoze asi ked je to nic,tak to farbu mat nebude...
logika,nee??
Samozrejme, nic nema urcenu farbu a my sa ju teraz snazime vhodne definovat. Ide tu len o gramatiku a trocha fyzikalneho zmyslu, aby sme vytvorili v jazykovom aparate nieco uzitocne. Naco su veci bez uzitku? Farba nicoty nie je dana. Bude taka, aku ju nazveme, aku ju stanovime. Kazdy si to moze spravit inak. Ja som si zhotovil a podoprel istymi argumentami model, v ktorom je nic cierne, a dost mi vyhovuje
ale cierna nie je farba, cierna je nedostatok svetla, cierna je nic
takto to vidim ja aj ked som to nenapisala tak sofistikovane ako xnenomorph
u mna je odpoved na tuto otazku taka, ze sa nebudes zamyslat nad tym, preto ze to sa ocakava, ak vravime o nicote, o ktorej vlastne uz znova hovorime, ale zabudnime na nu, lebo je to iba vymysel ta nicota, nicota je to, ked na nieco pomyslis, a nedokoncis myslienku, ale ty o tom nevies...nicota je nevedomost